Software

Google: To Android Auto παίρνει το makeover που χρειαζόταν

Αργότερα μέσα στο καλοκαίρι θα είναι διαθέσιμη η νέα εμφάνιση του Android Auto, την οποία παρουσίασε λεπτομερώς η Google στο φετινό συνέδριο I/O.

Το σημαντικότερο πράγμα που αλλάζει είναι ότι η UI θα προσαρμόζεται πλέον στα διάφορα μεγέθη και προσανατολισμούς οθόνης αυτοκινήτου με προεπιλεγμένο split-screen. Στόχος είναι να μπορούν οι οδηγοί να ελέγχουν εύκολα χάρτες, media control και μηνύματα.

Το Google Assistant, οι ειδοποιήσεις και η βιβλιοθήκη των εφαρμογών σας θα είναι εύκολα προσβάσιμα στο dock. Ανάλογα με το αν το αυτοκίνητό σας διαθέτει widescreen ή portrait οθόνη, η βάση θα βρίσκεται είτε στο κάτω μέρος είτε στην πλευρά που είναι πιο κοντά στο τιμόνι. Ακόμα, θα δίνονται προτεινόμενες γρήγορες απαντήσεις σε συνομιλίες, όπως το να ενημερώσετε τις επαφές σας για την ώρα άφιξης.

Τα αυτοκίνητα με ενσωματωμένο Android Auto OS, όπως ορισμένα από τα νεότερα μοντέλα της Volvo, της Ford και της GMC, θα έχουν κι άλλα προνόμια όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο. Μεταξύ αυτών και ένα πρόγραμμα browser και η δυνατότητα παρακολούθησης βίντεο από τις πλατφόρμες YouTube, Tubi και Epix Now στην οθόνη του αυτοκινήτου.

Σχόλια

  • Δεν αναφέρετε όμως με την υποστήριξή ελληνικής γλώσσας στο Google assistant driving τι γίνεται. Απαράδεκτο να μην έχουν φροντίσει γι αυτό

  • Μακάρι να μπορούμε να βλέπουμε βίντεο κλιπ απο κηνιτο σε nissan qashqai.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.