Η Google μετατρέπει τις selfie σας σε αυτοκόλλητα

Google, Η Google μετατρέπει τις selfie σας σε αυτοκόλλητα

Μια νέα λειτουργία πρόσθεσε η Google στην εφαρμογή  Allo, η οποία μετατρέπει τις selfie σε προσωπικά αυτοκόλλητα (stickers) τα οποία μοιάζουν με καρτούν.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Google συνδύασε νευρωνικά δίκτυα με έργα καλλιτεχνών, προκειμένου να δημιουργούνται αυτόματα προσαρμόσιμα αυτοκόλλητα των selfie σας.

Η εταιρεία, αντί για τη χρήση της όρασης του υπολογιστή, που αναλύει ξεχωριστά πίξελ, αποφάσισε να “επιστρατεύσει” έναν αλγόριθμο, ο οποίος θα επιλέγει χαρακτηριστικά του προσώπου ενός ατόμου. Με αυτό τον τρόπο δεν θα υπόκειται σε περιορισμούς από εξωτερικούς παράγοντες, όπως είναι για παράδειγμα οι συνθήκες φωτισμού.

Για τα χαρακτηριστικά, όπως είναι τα μάτια ή τα χτενίσματα, η Google βασίστηκε σε καλλιτέχνες. Εν συνεχεία, με τη βοήθεια ανθρώπων που βαθμολογούσαν τις απεικονίσεις, “δίδαξε” το δίκτυο πώς να ταιριάζει τα διαφορετικά χτενίσματα στις selfie.

Η Google προτίμησε χαρακτήρες που μοιάζουν με emoji ή αυτοκόλλητα κι όχι πιστές αναπαραγωγές του προσώπου του χρήστη, γιατί ορισμένες φορές, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με πολλά ανθρωπόμορφα ρομπότ, μπορεί να προκαλέσουν ένα συναίσθημα απόκρουσης. Αντιθέτως, ήθελε να προσφέρει στους χρήστες κάτι πιο “παιχνιδιάρικο”.

Οι προσαρμόσιμες επιλογές περιλαμβάνουν εκτός από χτενίσματα και τόνους επιδερμίδας και σχήματα μύτης. Επιπλέον, έχει γίνει προσπάθεια να μπορούν οι χρήστες να εκφράσουν κι άλλα στοιχεία όπως η ηλικία, η φυλή, η αρρενωπότητα και η θηλυκότητα.

Η λειτουργία αυτή ξεκινά από την εφαρμογή στο Android και σύντομα θα είναι διαθέσιμη και στο iOS.

Πηγή

 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσε (και) η τιμή – Πόσο ακριβότερο θα είναι από το 7a;

Μια ακόμα είδηση έρχεται από το μέτωπο της Google και αυτή τη φορά αφορά το Pixel 8a και συγκεκριμένα την τιμή του.