Software

H Apple κυκλοφορεί το νέο Big Sur και το Catalina Safari 15.1 Beta για προγραμματιστές

Μια beta έκδοση, την τέταρτη κατά σειρά, του Safari 15.1 κυκλοφορεί η Apple για macOS Big Sur και Catalina σε προγραμματιστές, η οποία επαναφέρει την προηγούμενη σχεδίαση καρτελών που υπήρχε πριν από το Safari 15.

Το Safari 15.1 διαθέτει έναν τυπικό σχεδιασμό καρτέλας Big Sur, ο οποίος είναι ενεργοποιημένος από προεπιλογή και φέρει την ένδειξη “Separate” στις προτιμήσεις. Για εκείνους, όμως, που προτιμούν το σχέδιο Safari 15 που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, υπάρχει η επιλογή “Compact” που συγχωνεύει τη γραμμή URL με τη γραμμή καρτελών.

Με την κυκλοφορία του Safari 15.1 στο macOS Monterey, Big Sur και Catalina, η Apple μειώνει τις αλλαγές σχεδιασμού που έγιναν στο Safari 15, το οποίο κυκλοφόρησε για αυτές τις εκδόσεις macOS τον περασμένο μήνα μαζί με τα iOS και iPadOS 15. Καθώς πολλοί χρήστες δεν ήταν ευχαριστημένοι με αυτές τις αλλαγές, η Apple θα τις προσφέρει ως επιλογή και όχι ως προεπιλεγμένη ή μοναδική διάταξη.

Οι εγγεγραμμένοι προγραμματιστές μπορούν να κατεβάσουν το νέο Safari 15.1 beta κάνοντας log in στο portal λήψεων προγραμματιστών της Apple και, στη συνέχεια, μεταβαίνοντας στην ενότητα Περισσότερες λήψεις.

Αξίζει να σημειώσουμε πως απαιτείται η πιο πρόσφατη έκδοση του macOS Big Sur‌ ή του macOS Catalina για την εγκατάσταση της beta.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.