H Google επανασχεδιάζει (και πάλι) τα emoji για το Android O

emoji android o, H Google επανασχεδιάζει (και πάλι) τα emoji για το Android O

Κατά τη διάρκεια του Google I/O μέσα στην εβδομάδα, η Google ανακοίνωσε όλα τα νέα χαρακτηριστικά που θα δούμε στο Android O. Μεταξύ αυτών είναι η καλύτερη διάρκεια μπαταρίας, το Google Play Protect, Autofill API, Notification Channels και άλλα.

Μια ακόμη αλλαγή αφορά και στα emoji. Με το Android Nougat, η Google έκανε αλλαγές στα emoji φέρνοντας τις εκφράσεις του προσώπου πιο κοντά σε αυτές που χρησιμοποιεί η Apple στα emoji.

Με το Android O έρχεται ένα ακόμη redesign, με αλλαγή στο σχήμα. Η μεγαλύτερη αλλαγή έχει γίνει στα πρόσωπα, τα οποία είναι στρογγυλά και μιμούνται περισσότερο τα Apple emoji και το αρχικό Unicode design.

emoji android o, H Google επανασχεδιάζει (και πάλι) τα emoji για το Android O

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα αλλαγή που φέρνει η Google με το Android O είναι η υποστήριξη για EmojiCompat library για app developers. Αυτό θα τους επιτρέπει να συμπεριλαμβάνουν το library στις εφαρμογές τους και να διασφαλίσουν ότι το app θα μπορεί πάντα να δείχνει τα τελευταία emoji. Άρα, δεν θα χρειάζεται να περιμένεις το νέο Android update για να έχεις τα τελευταία emoji.

emoji android o, H Google επανασχεδιάζει (και πάλι) τα emoji για το Android O

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Παντως απαραδεκτη η Google στο I/O της … μα να μη δωσει εμφαση στα νεα επανασχεδιασμενα emoji icons και να αφιερωσει χρονο απο τη συζητηση για το Android O ? Γι αυτο η APPLE θα ειναι ετη μπροστα ….

bezilys

@NtinosMD που τα είδες έτη φωτός μπροστά εδώ δεν μπορείς μια μουσική από ίντερνετ που είναι το πιο τι μου λες

Γιώργος Μι

Πρέπει να βρεθεί μια λύση στα Λειτουργικά συστήματα που να αφορά την άψογη χρήση στις οθόνες χωρίς περιθώρια και να πάψουν να πουλάνε hardware χωρίς το ανάλογο software… χεστήκαμε για τα νέα εμότζι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσε (και) η τιμή – Πόσο ακριβότερο θα είναι από το 7a;

Μια ακόμα είδηση έρχεται από το μέτωπο της Google και αυτή τη φορά αφορά το Pixel 8a και συγκεκριμένα την τιμή του.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.