Η Apple δε θα συγχωνεύσει Mac και iPad σύμφωνα με τον Tim Cook

apple ceo tim cook όχι συγχώνευση mac ipad, Η Apple δε θα συγχωνεύσει Mac και iPad σύμφωνα με τον Tim Cook

Ο Tim Cook, CEO της Apple, σε συνέντευξή του στη Sydney Morning Herald αναφέρει πως όταν δίνεις στους χρήστες τα εργαλεία για να αλλάξουν τον κόσμο και να εκφράσουν το πάθος και τη δημιουργικότητά τους, δε μπορείς να κάνεις κίνηση για να συγχωνευθούν οι Mac με τα iPad.

Στη συνέντευξη αυτή ο Tim Cook απάντησε στις φήμες πως η Apple εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη cross-platform λογισμικού για τη συγχώνευση Mac και iPad, μιας και είναι αλήθεια πως εμφανισιακά το app dock και στα δύο είναι παρόμοιο, κάνοντας ορισμένους να επιθυμούν τη συγχώνευση των δύο “κόσμων”.

Φαίνεται πως η Apple δεν αντιμετωπίζει τα στοιχεία αυτά με τον ίδιο τρόπο μιας και ο Tim Cook αναφέρει πως και τα δύο συστήματα είναι εκπληκτικά μιας και κατασκευάστηκαν για να κάνουν αυτά που πρέπει και τα κάνουν σωστά. Σε περίπτωση που γινόταν μια τέτοια συγχώνευση θα έπρεπε να γίνουν και οι απαραίτητοι συμβιβασμοί και αλλαγές που ενδεχομένως να αλλάξουν είτε την εμπειρία χρήσης είτε άλλα χαρακτηριστικά τα οποία θα ήταν έξω από αυτά που έχουμε συνηθίσει την Apple να προσφέρει με τα προϊόντα της.

apple ceo tim cook όχι συγχώνευση mac ipad, Η Apple δε θα συγχωνεύσει Mac και iPad σύμφωνα με τον Tim Cook

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MixalisDoukis

Δεν θα τα συγχωνεψουν, θα τα σταματήσουν και τα δυο φτιάχνοντας ένα Ε τέλος καινούριο υβρίδιο

Efkairiakos

Δεν επιβάλεται να γίνει συγχώνευση αλλά θα πρέπει το επίπεδο της «συνεργασίας» των δυο να φτάσει στο 99,9% για να πάμε στην επόμενη φάση όπου θα μπορούμε να έχουμε keyboard-mouse-trackpad σε ios devices και appstore εφαρμογές που να τρέχουν στα μακ…

KnightRider

Καθαρά για κέρδος το κάνουν !!

Agnostos13

@KnightRider:
Μα καλά που το σκέφτηκες; Και εγώ νόμιζα οτί η Apple είναι μη κερδοσκοπικό ίδρυμα όπως και οι ανταγωνιστές της…

ΝΙΚΟΣ

Ένας βροντόσαυρος (mac os) και ένας πτεροδάκτυλος (ios) που να πάνε? Γελάει ο κόσμος

giannis

@knightRider φυσικά και δουλεύουν για το κέρδος. Γιατί άλλο θα έπρεπε να δουλεουν? Ιδιωτική εταιρεία είναι. Έτοιμος για ceo είσαι.

Babis

@Nikos
Γέλα όσο θέλεις αγαπητέ.
Το 15″ MacBookPro του γιού μου, κατασκευή 2007 εξακολουθεί να δουλεύει και να παίρνει updates.
Το IpadMini (2012) επίσης. Αν πρέπει να αλλάζουμε laptop & notepad κάθε 2,5χρόνια, τότε OK MacOSx & iOS είναι βροντόσαυροι και πτεροδάκτυλοι, έλα όμως που και τα δύο δουλεύουν μιά χαρά και είμαι λίαν ευτυχής…..

KnightRider

@Agnostos13 και @giannis δεν λέω ότι είναι μη κερδοσκοπικό ίδρυμα αλλά είναι μεγάλη ξεφτίλα όταν μπροστά στα μάτια μας λένε τέτοιες μπαρούφες ενώ είναι ολοφάνερο ότι το κάνουν για να ρουφάνε παραπάνω λεφτά – απορώ κιόλας γιατί ο κόσμος δεν λέει τίποτα και εξακολουθούν να τους λένε κι ευχαριστώ από πάνω ??. Εδώ να πούμε για τα καινούργια MacBook Pro πρέπει αναγκαστικά να αγοράζεις τους ακριβούς αντάπτορες για να συνδέσεις βασικά πράγματα όπως usb στικάκι ή SD (ακόμα και για iphone αντάπτορα χρειάζεται) + που υπήρξαν πολλά παράπονα στο θέμα της μπαταρίας. Κανονικά τα ΜΜΕ έπρεπε εδώ και χρόνια να γράψουν συνεχώς την αλήθεια πως τα προϊόντα της Apple είναι overpriced και overrated !!!

Άγγελος Θεσσαλονίκη

KnightRider έχεις στην κατοχή σου προϊόντα Apple και σου φαίνονται όντως υπερεκτιμημένα;

Agnostos13

Τα premium προιόντα θέλουν και το ανάλογο πορτοφόλι…
Η Apple δεν λάνσαρε ποτέ budget λύσεις ούτε ενδιαφέρθηκε για πελάτες που κοιτάνε την πιο οικονομική επιλογή…

ΥΓ. Με τη λογική σου όταν μπορείς να βρείς φθηνά ένα KIA ή ένα Fiat τότε η BMW και η Mercedes είναι overpriced…

Agnostos13

@KnightRider^^^

KnightRider

Πως γίνεται να είναι Premium προιόντα εφόσον δεν έχουν κάποια βασικά πράγματα ??
Πληρώνεις υποτίθεται 1300€ για επαγγελματικό εργαλείο και πέρα το ότι έχεις πολύ κλειστό OS χωρίς πολλές συμβατότητες πρέπει αναγκαστικά να δώσεις +100€ για αντάπτορα ώστε να έχεις θύρα USB,HDMI,Thunderbolt,Ethernet και SD !!!

@Άγγελος Θεσσαλονίκη έχω δοκιμάσει Apple προιόντα από φίλους/γνωστούς μου κι έχω κάτσει με τις ώρες να πειραματίζομαι κλπ αλλά το μόνο που μου προσφέρει είναι ωραίο interface αλλά σπάσιμο νεύρων στο να μην μπορώ να κάνω πολλά πράγματα.

Όσο για τα παραδείγματα με τα αμάξια BMW,Mercedes κλπ εκεί έχουν ωραίο σχεδιασμό,άλλο υλικό κατασκευής,επιδόσεις μηχανής,CD player με οθόνη bluetooth aux κλπ οπότε εκεί δικαιολογείται το υψηλό κόστος — η Apple είναι σαν να έχει αμάξι με ωραίο σχεδιασμό αλλά με έλλειψη στροφόμετρου,να μην έχει πορτμπαγκάζ,το CD Player να είναι ενσωματωμένο να μην έχει ούτε EQ ούτε AUX και στις ρόδες του να μην έχεις δυνατότητα να φουσκώσεις τα λάστιχα.

Mr_Mercedes

Έτσι ακριβώς αδερφέ!!! Αν κολλήσεις αυτοκόλλητο Mercedes στην πλάτη του MacBook δεν καταλαβαίνεις διάφορα!!! Ίδια ποιότητα, ίδια οδηγική συμπεριφορά και τα δύο!!! Άστους να λένε με τα σαπάκια τους. Δεν ξεβλαχεύουν με τίποτα που λέει και ο φίλος μου ο Πέτρος ο Κωστόπουλος

Άγγελος Θεσσαλονίκη

Στην τελική είναι θέμα γούστου. Έχουν όμως το κοινό τους. Κάνουν λιγότερα πράγματα αλλά καλύτερα. Αυτό με τις θύρες τελικά το ακολουθούν όλοι οι κατασκευαστές. Έχει να κάνει με το να μη κουβαλάς πράγματα που δεν χρειάζεσαι. Αν χρειαστείς κάτι παίρνεις αντάπτορα. Πχ στη δουλειά μου χρειάζομαι σειριακή. Γίνεται να έχουν τέτοια θύρα οι υπολογιστές; Έχω αντάπτορα. Ομοίως και τα υπόλοιπα. Το φινίρισμα και η εμμονή στην τελειότητα είναι που κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Apple. Όλα είναι πιο γυαλισμένα και φροντισμένα. Στην ενοποίηση τώρα. Στο θέμα. Το σωστό είναι να έχεις όμοιες συγκοινωνουντες εφαρμογές όχι ίδια περιβαλλοντα. Άλλη η δουλειά του ναύτη άλλη του καντηλαναφτη. Ένα κινητό δεν μπορεί να έχει φουλ λειτουργικό και ένα πισί με λειτουργικό τύπου ios θα ήταν τουλάχιστον αστείο. Έχεις ποντίκι αφού.

Αλέξανδρος

@KnightRider τι προσπαθείς να τους βάλεις μυαλό;
Αφού οι άνθρωποι από εγωισμό δε θέλουν να καταλάβουν και λένε ανόητες δικαιολογίες.
Δηλαδή για να μη σας χαρακτηρίσω διαφορετικά (και δε θα μου αρέσει κιόλας), σας χαλάει να έχετε δυνατότητες pc σε tablet;
@Άγγελος Θεσσαλονίκη με το συμπάθιο, αλλά το τερμάτισες.

Agnostos13

@KnightRider:
Για να μιλάς για κλειστό λογισμικό φαντάζομαι είσαι χρήστης Linux…
Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετά φθηνοί αντάπτορες για κάθε χρήση αλλά αν θες κάποια λύση docking station τότε πρέπει να δώσεις το κάτι παραπάνω.
Απο εκεί και πέρα αν είσαι προκατειλημμένος μπορεί να τα βλέπεις όλα στραβά!
Πχ στο υποτιθέμενο αμάξι:
-Να ψάχνεις το στροφόμετρο και να μην βλέπεις το virtual gauge cluster.
-Να ψάχνεις πως θα αλλάξεις το cd-player την ώρα που έχεις infotainment με 10” οθόνη.
-Να ψάχνεις θύρα aux όταν έχεις bluetooth και θύρα usb.
-Να ψάχνεις να φουσκώσεις τα λάστιχα ενώ είναι run-flat.
Γενικά αν δεν βρείς κάτι που φαίνεται απαραίτητο στο μυαλό σου αμέσως να πείς οτι είναι για πέταμα!

Άγγελος Θεσσαλονίκη

Το να κρίνουμε έτσι ανθρώπους επειδή δεν συμμερίζονται τις απόψεις μας είναι έως και φασιστικό. Ελευθερία, δημοκρατία κλπ δεν μας λένε κάτι; Το αφήνω εδώ. Ευτυχώς η αγορά έχει πράγματα για όλους. Ο καθείς ότι θέλει παίρνει.

Agnostos13

Το κακό φίλε Άγγελε είναι οτι πολλοί ενώ δεν καταλαβαίνουν τους λόγους που εσύ έχεις διαφορετική επιλογή από τη δική τους. Έτσι, αυτοπροσδιοριζόμενοι ως αυθεντίες, προσπαθούν να σε πείσουν οτί μόνο η δική τους επιλογή είναι λογική και σωστή. Καταλήγοντας οτι μάλλον έχεις κάποιο πρόβλημα που δεν συμφωνείς μαζί τους…
Τσουβάλιασμα και μηδενισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Αλέξανδρος

Άγνωστε τι λες; Ποιος μηδενισμός και τσουβάλιασμα εν έτη 2018. Γιατί αν το πάρουμε διαφορετικά εσείς τσουβαλιάζετε εμάς που δεχόμαστε το μέλλον της τεχνολογίας. Όπως είπα και παραπάνω, σε χαλάει να έχεις ένα tablet pc; Σε χαλάει ο υπολογιστής σου ο σταθερός να γυρνάει σε tablet mode και να έχεις μια 24″ οθόνη και να την χειρίζεσαι με αφή σε μια παρουσίαση ή ακόμη και δύο άτομα να παίζουν-ζωγραφίζουν επάνω της (ο άλλος είχε κάνει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το τραπέζι του μια οθόνη αφής συνδεδεμένο με τον πύργο). Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω δε ξέρω με τις δυνατότητες. Πήρα ένα κινέζικο ταμπλετάκι της Chuwi με Windows 10 και android μέσα. Για διασκέδαση και χαλαρή δουλίτσα είναι ότι πρέπει, ειδικά αν το συνδέσεις με το πληκτρολόγιο του το κάνεις ένα ωραίο μικρό netbook που είναι ότι πρέπει για δουλειές εκτός γραφείου-εξοχικό ή on the go που λέμε. Όλο αυτό με 200€ και σου βγάζει πόσες θύρες για να μη παιδεύεσαι με αντάπτορες (αν θες σειριακή ή κάποια άλλη που δεν είναι εμπορική, αναγκαστικά πας σε αντάπτορα). Αυτό που λέμε με απλά ελληνικά είναι ότι αντί να κράζετε εσείς την Apple και την κάθε Apple, την δικαιολογείται. Αν θέλετε η ζωή… Συνέχεια »

Άγγελος Θεσσαλονίκη

Αλέξανδρε όντως ένα κινητό με ενσωματωμένο και φουλ λειτουργικό θα ήταν βολικό. Όχι κάτι ανάμεσα όμως. 2 σε ένα φουλ. Μακάρι να φτάσουμε εκεί και να δουλεύει και όπως πρέπει χωρίς ημίμετρα. Μέχρι τότε κάθε προϊόν πρέπει να είναι τέλειο στη δουλειά για την οποία φτιάχτηκε. Χωρίς ημίμετρα τύπου windows 10. Και για να μη παρεξηγούμαι, έχω προϊόντα με ποικίλα λειτουργικά. Οποίο λειτουργεί καλύτερα κερδίζει. Τόσο απλά. Δεν είμαστε παιδιά.

Agnostos13

Εγώ θέλω το κινητό μου να είναι κινητό και τραπέζι μου να είναι τραπέζι. Εσύ μπορεί να θες το κινητό σου να είναι σαν τραπέζι και το τραπέζι σου να είναι κινητό. Δεν καταλαβαίνω γιατί εγώ είμαι λάθος και εσύ σωστός. Ίσως να έχουν αλλάξει οι μόδες αλλά εγώ κοιτάω τι είναι πρακτικό και όχι τι είναι μοδάτο…
Πάντως για την συνδεσιμότητα που λες μπορείς εύκολα να συνδέσεις μια iOS συσκευή με οθόνη και πληκτρολόγιο και να έχεις εμπειρία που παραπέμπει σε υπολογιστή. Mac δεν θα γίνει βέβαια…

ΝΙΚΟΣ

Τα W10 είναι ένα λειτουργικό και συνεχώς εξελίσσεται ώστε να παίζει παντού (μικρές, μεγάλες οθόνες, touch, non touch , Xbox, hololens, hub,Azure και ποιος ξέρει τι άλλο αργότερα)
Όλα τα άλλα είναι τρίχες των σανοφάγων οπαδών του απελπισμένου Κουκ ,μιας και έχουν μείνει πολλά χρόνια πίσω.

Agnostos13

@ΝΙΚΟΣ:
Έχει το Xbox Windows10?

ΝΙΚΟΣ

Τρέχει πυρήνα W10 το Χ και Universal apps. Αν παρακολουθήσεις, θα δεις οτι παίρνει εκδόσεις λειτουργικού.
Πριν λίγες ημέρες βγήκε η πρώτη preview των W10 και για HoloLens.
Αυτή είναι η διαφορά με τις παπα…ες που σερβίρει ο mister logistic man Tim Cook
Κατάλαβες Άγνωστε τι παίζει ή κάνεις οτι δε καταλαβαίνεις? Μιλάμε για ένα αρθρωτό λειτουργικό, αρθρωτού πυρήνα που θα εμφανίζεται σε διάφορες συσκευες-οθόνες.

Agnostos13

@ΝΙΚΟΣ:
Μπορώ πχ να τρέξω MS Office σε Xbox; Αν δεν μπορώ…το οτι στηρίζονται στο ίδιο πυρήνα δεν μου λέει τίποτα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.