Η Google θα αλλάξει τη συμβατότητα των εφαρμογών στο Android Q

google android υποστήριξη εφαρμογών, Η Google θα αλλάξει τη συμβατότητα των εφαρμογών στο Android Q

Η Google προσπαθεί να ελαττώσει τις επιπτώσεις του Android fragmentation με το να προτρέπει τους developers να σταματήσουν την υποστήριξη παλαιότερων εκδόσεων του λειτουργικού συστήματος, κάτι το οποίο θα γίνει πιο έντονα στο Android Q.

Οι προσπάθειες που έχει ξεκινήσει να κάνει η Google έχουν να κάνουν με τη νέα πολιτική που θέλει να εφαρμόσει στο Google Play Store, όπου οι νέες εφαρμογές θα πρέπει να είναι συμβατές με το Android 8.0 Oreo αλλά και νεότερες εκδόσεις, κλείνοντας την “πόρτα” στις παλαιότερες. Το ίδιο θα γίνεται και στις αναβαθμίσεις των εφαρμογών που υπάρχουν ήδη στο Play Store, με τους developers να έχουν το δικαίωμα να επιτρέψουν τις εφαρμογές να “τρέχουν” σε εκδόσεις παλαιότερες του Android 8.0 Oreo.

Σύμφωνα με το XDA forums, η Google θα φέρει αλλαγές στην έκδοση Android Q μιας και θα αλλάξει τη μικρότερη συμβατή έκδοση των εφαρμογών από το Android 4.2 Jelly Bean (API level 17) σε Android 6.0 Marshmallow (API level 23), κάτι που σημαίνει ότι κάθε φορά που οι χρήστες θα “κατεβάζουν” μια εφαρμογή για smartphone με Android 5 Lollipop αλλά και παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, θα λαμβάνουν προειδοποίηση πως η εφαρμογή δεν είναι συμβατή με τη συσκευή τους.

Παρά την ειδοποίηση, η εφαρμογή θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς όμως κανένας να εγγυάται την ομαλή λειτουργία της, μιας και δε θα έχει τα ίδια επίπεδα ασφαλείας και ιδιωτικότητας που εμφανίστηκαν στο Android 6.0 Marshmallow. Τέλος, ένας λόγος για τον οποίο η Epic Games δεν έκανε διαθέσιμο το Fortnite στο Google Play Store, πέραν των μειωμένων κερδών που θα είχε μιας και θα έπρεπε να δώσει το 30% στη Google, είναι το ότι οι εφαρμογές στο Play Store δίνουν συμβατότητα μέχρι την έκδοση Android Lollipop.

Δε θα πρέπει όμως να ξεχνάμε πως η κίνηση αυτή από την Epic Games έφερε σοβαρό κενό ασφαλείας στην εγκατάσταση του Fortnite, με τη Google να ελπίζει πως τέτοια προβλήματα δε θα προκύψουν στην επόμενη έκδοση του Android.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Και γιατί εφόσον δεν είναι συμβατή με την έκδοση λειτουργικού … απλά να σταματά η εγκατάσταση και να μην έχουμε δικαιολογία για τα κενά ασφαλείας ;

Agnostos13

@NikosAr:

Γιατί θα μείνουν πολλοί ξεκρέμαστοι…
Και μην κοιτάς μόνο τα smartphones!
Σκέψου να πάρει κάποιος android car headunit που θα πάρει update πρακτικά ποτέ. Να έχει δώσει 600-700 με την εγκατάσταση. Και μετά από 2 χρόνια να μην μπορεί να κατεβάσει εφαρμογή. Ουσιαστικά έχει πετάξει τα λεφτά του (εκτός αν είναι όλη μέρα στο αμάξι οπότε έχει κάνει απόσβεση).

BILL5DS

Δουλεύουνε ψιλό γαζί και εμείς τους τα ακουμπάνε κανονικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.