Η Google ζητάει από τους κατασκευαστές συχνές αναβαθμίσεις ασφαλείας για δύο χρόνια

google ζητάει συχνές αναβαθμίσεις ασφαλείας δύο χρόνια, Η Google ζητάει από τους κατασκευαστές συχνές αναβαθμίσεις ασφαλείας για δύο χρόνια

Η Google προσπαθεί να αντιμετωπίσει το fragmentation έτσι ώστε όλα τα smartphone να λαμβάνουν όσο δυνατόν πιο γρήγορα τις αναβαθμίσεις στο Android, το οποίο θα μπορούν οι κατασκευαστές να χρησιμοποιούν εφόσον γίνονται συχνές αναβαθμίσεις ασφαλείας τουλάχιστον για δύο χρόνια.

Οι προσπάθειες της Google για να καταπολεμήσει το fragmentation εστιάζονται γύρω από το Project Treble, το οποίο είναι υποχρεωτικό για το hardware όλων των συσκευών που κυκλοφορούν με την έκδοση Android 8.0 Oreo ενώ έχει ζητήσει από τους κατασκευαστές συχνές αναβαθμίσεις ασφαλείας. Σύμφωνα όμως με κάποια αρχεία που έλαβε το The Verge, η Google επιβάλλει στους κατασκευαστές νέους όρους για να μπορούν να χρησιμοποιούν το λειτουργικό της σύστημα, ξεκινώντας από την Ευρώπη και σύντομα σε άλλες περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι κατασκευαστές Android smartphones που κυκλοφόρησαν συσκευές από τις 31 Ιανουαρίου 2018 και μετά, είναι υποχρεωμένες να δίνουν συχνές αναβαθμίσεις ασφαλείας τουλάχιστον για δύο χρόνια σε “δημοφιλής συσκευές”. Οι συσκευές αυτές ορίζονται από τη Google σαν αυτές που έχουν ενεργοποιηθεί από 100000 χρήστες τουλάχιστον, ενώ στις 31 Ιανουαρίου 2019 οι συσκευές αυτές θα αναγνωρίζονται σαν “security mandatory models” και θα πρέπει να αναβαθμίζονται σύμφωνα με τους όρους που έχει θέσει η Google.

Σε περίπτωση που κάποιος κατασκευαστής δε συμμορφωθεί με αυτούς τους όρους, η Google δε θα δέχεται τις συσκευές του οι οποίες δε θα κυκλοφορούν στην αγορά, σύμφωνα με τα αρχεία του The Verge. Οι νέοι όροι ισχύουν για τα Android tablet και smartphone που πωλούνται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο λόγος που αλλάζουν οι όροι από τη Google έχει να κάνει ξεκάθαρα με το θέμα της ασφάλειας των συσκευών και τη διάθεση αναβαθμίσεων ασφαλείας και όχι αναβαθμίσεων του λειτουργικού συστήματος της Google.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Γιατί 2 χρόνια μόνο; Κοροϊδία….

Darth

@ΚώσταςD γιατί περρισκτρροι βγάζουν 9889θ89 συσκευές για να είναι ανταγονιστικοι έτσι συντηριση τόσων συσκευών είναι ασύμφορο., πέρα από ναυαρχιδες

ΚώσταςD.

Darth +1. Ναι το γνωρίζω αυτό. Αλλά αν τους πίεζε περισσότερο ίσως γλυτώναμε και να έβγαζαν λιγότερες συσκευές και με περισσότερη υποστήριξη, τι να πω… Το καλύτερο θα ήταν όπως γίνεται στα windows αλλά μάλλον δεν τους βολεύει για πολλούς λόγους… Ψιλοχαλια σε αυτόν τον τομέα το ανδροιντ…

Darth

@ΚώσταςD αν τους πίεζε παραπάνω απλά θα τους εξαφανιζε αφού έβγαζαν πρώτα για κάνα δυο χρονια κακά οικονομικά αποτελέσματα και δεν θέλει αυτό η google καθος τα λεφτά τα βγάζει από δεδομένα που συλλέγει από τα κινιτα μας
Αν βγάλουν λιγότερα κινιτα για να παραμείνουν κερδοφοροι και ανταγονιστικοι θα πρέπει να βγάζουν μόνο ναυαρχιδες (γιατί εκεί είναι το κέρδος) που οπος καταλαβαίνεις δεν παίζει…
Κοινός στην καλύτερη θ έχουμε 2 χρόνια security updates για ναυαρχιδες και αν θα έχει κάνα critical update για τα αλλα (βασικά ήδη αυτό γίνεται)

Alx.krd

@Darth κι εγώ συμφωνώ με αυτά που λες, παρ’όλα αυτά κοίτα λίγο τα ορθογραφικά, με στράβωσες!!

Παναγιώτης

Καλά κάνει. Και λίγα είναι τα 2 χρόνια. Πρέπει να το κάνει υποχρεωτικό για να γλυτώσουμε από τις πολλές σαβούρες συσκευές που κυκλοφορούν σωρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.