Η Microsoft αναπτύσσει έναν νέο browser βασισμένο στον Chrome εγκαταλείποντας τον Edge;

microsoft αναπτύσσει νέο browser chrome anaheim, Η Microsoft αναπτύσσει έναν νέο browser βασισμένο στον Chrome εγκαταλείποντας τον Edge;

Ο browser της Microsoft, ο γνωστός Edge δεν έχει γνωρίσει την επιτυχία που θα ήθελε η εταιρεία και για αυτό το λόγο η Microsoft αναπτύσσει έναν νέο browser προκειμένου να αντικαταστήσει τον Microsoft Edge και να προσελκύσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Ο νέος αυτός browser για τα Windows 10 θα έχει την κωδική ονομασία Anaheim και πρόκειται να αντικαταστήσει τον Edge ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης, σύμφωνα με πηγές του Windows Central, ενώ δεν είναι γνωστό αν η εταιρεία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την ονομασία Edge για το νέο browser ή θα του δώσει κάποιο νέο όνομα και εμπορικό σήμα.

Η Microsoft θα υιοθετήσει μια διαφορετική μηχανή rendering για το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού στα Windows 10 αφήνοντας στην άκρη το Edge HTML με αποτέλεσμα οι ιστοσελίδες να συμπεριφέρονται στον νέο browser όπως και στον Google Chrome. Με αυτόν τον τρόπο οι όποιες αστάθειες υπήρχαν θα μειωθούν ενώ η απόδοση θα βελτιωθεί.

Η Microsoft και ο Chrome εργάζονται επίσης πάνω σε συγκεκριμένες αναβαθμίσεις όσον αφορά στα Windows 10 με ARM επεξεργαστή ενώ, τέλος, άγνωστο παραμένει το πότε θα είναι διαθέσιμος ο νέος browser αν και το πιο πιθανό είναι να διατεθεί στο πρώτο μισό της νέας χρονιάς μέσω του προγράμματος Insider.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Πολύ καλός σε ταχύτητα ο edge αλλά chrome δε μπορεί ούτε να αγγίξει σε σχετικότητα, κατανομή και λειτουργίες…

Ironman mark 45 αισίως...

Firefox και ξερό ψωμί,…..!

Σταύρος Χρι

Μα ο edge είναι τρομερά γρηγορος και σταθερός. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το χρησιμοποιει ο κόσμος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.