Η Siri θα μπορεί να απαντάει σε διαφορετικούς χρήστες ανά συσκευή;

siri απάντηση πολλοί χρήστες πατέντα, Η Siri θα μπορεί να απαντάει σε διαφορετικούς χρήστες ανά συσκευή;

Πατέντα της Apple δείχνει πως εργάζεται στο να κάνει τη Siri να απαντάει σε παραπάνω από έναν χρήστες ανά συσκευή και να ξεχωρίζει το τι πρέπει να απαντήσει στον καθένα χωρίς να μπερδεύει τις απαντήσεις που πρέπει να δώσει.

Η Apple φαίνεται να προσπαθεί να κάνει τη Siri πιο “έξυπνη”, καταθέτοντας πατέντα που αφορά μέθοδο για να μπορεί την κάνει ικανή να απαντήσει σε περισσότερους από έναν χρήστες, κάτι το οποίο δεν ήταν δυνατό μέχρι σήμερα. Κάθε χρήστης που διαθέτει συσκευή με λειτουργικό σύστημα iOS και macOS μπορεί να χρησιμοποιήσει τη Siri, καταγράφοντας τη φωνή του κατά την ενεργοποίηση της ψηφιακής βοηθού έτσι ώστε να μπορεί να τη χρησιμοποιεί όποτε το θελήσει εκείνος. Με αυτόν τον τρόπο η Siri ανταποκρίνεται μόνο στο κάλεσμα αυτής της φωνής, με την Apple να δείχνει πως επιθυμεί την αλλαγή αυτού του περιορισμού.

Η πατέντα δείχνει πως θα μπορούν να δημιουργούνται προφίλ χρηστών για τη χρήση της Siri έτσι ώστε να απαντάει σε παραπάνω από έναν χρήστες και να ξεχωρίζει το τι πρέπει να απαντήσει στον καθένα. Φυσικά θα υπάρχει η δυνατότητα να ορίζει ο κύριος χρήστης της συσκευής του τι θα μπορούν να ρωτάνε οι υπόλοιποι χρήστες. Για παράδειγμα, ένας γονέας θα μπορεί να μην επιτρέπει στο παιδί του να ζητήσει από τη Siri να διαβάζει κάποιο μήνυμα κειμένου που έλαβε στη συσκευή του, μιας και θα έχει ορίσει permissions στο λογαριασμό του.

Επιπλέον, το σύστημα θα μπορεί να δημιουργεί “βιβλιοθήκες” για το κάθε προφίλ που χρησιμοποιεί τη Siri, βασισμένες στη γλώσσα που χρησιμοποιεί, τις λέξεις αλλά και το στυλ της ομιλίας. Οι αλλαγές αυτές που αποκαλύπτονται στην πατέντα που κατέθεσε η Apple δείχνει την πρόθεσή της να κάνει τη Siri όχι μόνο πιο “έξυπνη” αλλά και πολύ πιο χρήσιμη από ό,τι είναι τώρα, με την προϋπόθεση πως αυτή η ευρεσιτεχνία θα υλοποιηθεί και δε θα μείνει στα χαρτιά.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Ήταν καιρός να ασχοληθούν με τη Siri που έχει να δει βελτίωση από όταν κυκλοφόρησε…

Δημητρης

Κώστα μήπως ξέρουμε αν επιτέλους θα υπάρχει Ελληνική γλώσσα στην Siri;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.