Η Sony εξηγεί γιατί τα Xperia δεν αναβαθμίζονται άμεσα σε Android Pie [infographic]

sony xperia αναβάθμιση android infographic, Η Sony εξηγεί γιατί τα Xperia δεν αναβαθμίζονται άμεσα σε Android Pie [infographic]

Η Sony ανακοίνωσε τα πρώτα Xperia που αναβαθμίζονται σε Android 9.0 Pie και όλοι αναρωτιόμαστε γιατί δεν αναβαθμίζονται οι συσκευές μας κάθε φορά που κυκλοφορεί νέα έκδοση του Android. Η Sony έρχεται να μας δώσει απαντήσεις με ένα παραστατικό infographic.

Το μεγαλύτερο παράπονο από όλους τους χρήστες Android smartphones έχει να κάνει με τις αναβαθμίσεις των συσκευών τους. Κάθε φορά που η Google ανακοινώνει μια νέα έκδοση του Android, οι χρήστες των smartphone πρέπει να περιμένουν μήνες για να λάβουν την πολυπόθητη αναβάθμιση ενώ υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες δεν τη λαμβάνουν ποτέ.

Το infographic της Sony δίνει τις απαντήσεις σε όλα αυτά και αποτυπώνει με σαφήνεια το πρόβλημα του fragmentation, μιας και οι διαδικασίες αυτές θα πρέπει να εφαρμοστούν και από τις υπόλοιπες εταιρείες που θα κάνουν διαθέσιμες τις αναβαθμίσεις για τα smartphone που μπορούν να “τρέξουν” τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google, που στην προκειμένη περίπτωση αφορά την αναβάθμιση σε Android 9.0 Pie.

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την παράδοση των πηγαίων αρχείων του νέου λειτουργικού συστήματος στην κατασκευάστρια εταιρεία, τη Sony στην προκειμένη περίπτωση, μέσα σε ένα Platform Development Kit (PDK). Το PDK επιτρέπει στον κατασκευαστή την ανάπτυξη, βελτίωση και δοκιμή της νέας έκδοσης του Android, με τη Sony να την εγκαθιστά στα συστήματά της. Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί το Hardware Abstraction Layer (HAL) για να επιτρέψει στο λειτουργικό σύστημα να δουλέψει με όλους τους διαφορετικούς επεξεργαστές που διαθέτει η Sony στα smartphone της για να διαπιστώσει το πως ανταποκρίνονται.

Στη συνέχεια, η Sony διασφαλίζει πως το νέο software λειτουργεί στις βασικές λειτουργίες των smartphone, όπως την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, αποστολή και λήψη μηνυμάτων αλλά και περιήγηση στο διαδίκτυο. Το επόμενο βήμα έχει να κάνει με το αν το νέο λειτουργικό σύστημα συνεργάζεται σωστά με το skin της Sony και τα τροποποιημένα γραφικά στοιχεία της, ενώ ξεκινάει η διανομή του software για εσωτερικές και εξωτερικές δοκιμές, με τους testers να στέλνουν feedback στη Sony για πιθανές αλλαγές και διορθώσεις.

Η δεύτερη φάση αφορά τη διαδικασία πιστοποίησης και έγκρισης, όσον αφορά το Bluetooth και Wi-Fi, από τους αρμόδιους οργανισμούς, και εφόσον δεν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, η Sony επικοινωνεί με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για τυχόν τροποποιήσεις που θα θέλουν να γίνουν στο λειτουργικό σύστημα. Μετά από όλη αυτή τη διαδικασία, το νέο λειτουργικό σύστημα είναι έτοιμο να φτάσει στα Sony Xperia smartphone των καταναλωτών, με τη Sony να παρακολουθεί το feedback από τους τελικούς χρήστες έτσι ώστε να συνεχίσει την προετοιμασία των επόμενων αναβαθμίσεων που θα καλύψουν τυχόν προβλήματα που οι καταναλωτές έχουν εντοπίσει.

sony xperia αναβάθμιση android infographic, Η Sony εξηγεί γιατί τα Xperia δεν αναβαθμίζονται άμεσα σε Android Pie [infographic]

sony xperia αναβάθμιση android infographic, Η Sony εξηγεί γιατί τα Xperia δεν αναβαθμίζονται άμεσα σε Android Pie [infographic]

sony xperia αναβάθμιση android infographic, Η Sony εξηγεί γιατί τα Xperia δεν αναβαθμίζονται άμεσα σε Android Pie [infographic]

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Χρονοβόρα διαδικασία τύπου πιας το αυγό και κούρευ’ το. Οπότε ξεχνάς με Android γενικά τα update που ούτως ή άλλως δεν τα χρειάζεσαι πλέον όπως παλιά.

KnightRider

Η Sony φταίει που βγαζει 100 μοντέλα Xperia που είναι midrange και συνεχώς κάποιο xperia έχει κάποιο μειονέκτημα σε σχέση με άλλο Xperia !!!!
Ας βγάλει καλύτερα ένα κινητό Xperia Ζ που να είναι highend (να βγάλει κάνα Z6 και όχι τα σαπάκια X σειράς) και να μην έχει κανένα μειονέκτημα κι ούτε χρονοβόρες διαδικασίες για ένα μόνο κινητό.

John

Πολύ ενδιαφέρον , και τα 150 άτομα που έχουν Sony στην Ελλάδα καθώς και τα 3000 παγκοσμίως αγωνιούσαν να μάθουν τις εξελίξεις.

nikosar

Η άλλη λύση αγαπητή μου Sony- Samsung- lg- htc- huawey κλπ φτιάξτε το δικό σας λειτουργικό, αν σας κουράζει η διαδικασία και συνεχίστε από εκεί και πέρα με δικό σας software και hardware ….για να δούμε κι εμείς τελικά ποιος κατασκευαστής αξίζει και ποιος όχι … δεν κατασκευάζουμε μόνο τα τέλεια smartphone αλλά φταίει η κακιά google που δεν συμβαδίζει με τα κινητά της κάθε εταιρείας.
Το ερώτημα που έχω είναι: γιατί δεν γίνεται όπως τα λειτουργικά συστήματά των pc και λαπτοπ …. δηλ. να υπάρχει το software ( android) να αναβαθμίζεται κανονικά το smartphone χωρίς να μπαίνει το χέρι του εκάστοτε κατασκευαστή και από εκεί και πέρα όπως γίνεται στα pc ή λάπτοπ ο κάθε κατασκευαστής να δίνει τα patch του ( διορθώσεις) για το δικό του μοντέλο κινητού ……
Απαντώ ( μόνος μου):
Είναι πολλά τα λεφτά !!

One

Και πάλι είναι η πιο γρήγορη μετά τη Google που της ανήκει το λειτουργικό και η οποία δεν εχει το πολύπλοκο Hardware που έχει η Sony. Τώρα όσοι γκρινιάζετε, περιμένετε να τη Samsung να δώσει το Android Pie το επόμενο καλοκαίρι.

Το ΧΖ2 Premium ομως δε βλέπω να εχει έρθει ακομα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και σε λιγο θα βγει το ΧΖ3. Αυτά τα λάθη πρέπει να σταματήσει η Sony.

Dimitris L.A

Το PDK επιτρέπει στον κατασκευαστή την ανάπτυξη, βελτίωση της νέας έκδοσης
η Sony επικοινωνεί με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για τυχόν τροποποιήσεις που θα θέλουν να γίνουν στο λειτουργικό σύστημα.
Δυο απ τις πιο αχρηστες διαδικασιες, δλδ η google περιμενει την καθε σονυ να βελτιωσει και να αναπτυξει το λογισμικο και τελος οι παροχοι απο που κι ως που να εχουν λογω στην τροποποιηση του λογισμικου???? Ας βαζουν στοκ android και να ειμαστε ολοι χαρουμενοι. Δςν νομιζω ουτε ενας να θελει bloatware στο κινητο του

λαζαρος

ρε σεις πλακα κανετε?βγαζουν διαφορετικα κινητα για να εχουν και τι ες για ολα τα βαλαντια.αιντε …λιγο νιονιο

forneverarrow

Η γνωστή καραμέλα… πριν 6-7 χρόνια είχα δει παρόμοιο infographic από άλλες εταιρίες. Λύσεις υπάρχουν, βούληση όμως όχι. Για παράδειγμα: μην βγάζετε 15 συσκευές αλλά το πολύ 3, μία για κάθε κατηγορία. Κατάντησε αηδία να βλέπεις τρεις σελίδες στα site των καταστημάτων με παρόμοια κινητά από τον κάθε κατασκευαστή. Αν έχεις λίγες συσκευές δεν χρονοτριβείς και έχεις καλύτερο aftersale service εκ των πραγμάτων. Δεύτερο, μην βάζεις δικά σου skin που σε τελική ανάλυση δεν συμβαδίζουν με τη λογική του android της Google! Φτάσαμε σε σημείο να δουλεύει το android αποκλειστικά με gestures και στο τέλος οι περισσότεροι που θα δώσουν το update θα έχουν μόνο τα γνωστά buttons μέχρι να βγει το 10… Λάθος από τη google που έδωσε δυνατότητα επιλογής στο συγκεκριμένο θέμα. Τέτοιες ριζικές αλλαγές είναι καλύτερο να γίνονται άπαξ μερικές φορές, διαφορετικά βρίσκει ο καθένας δικαιολογία να μην ασχολείται με τα updates σε υπάρχουσες συσκευές ή να ασχολείται πρόχειρα. Ας είναι όλα με stock android και αν θέλει η Samsung βάζει και έτσι τις δικές της εφαρμογές από πάνω, χωρίς skin. Και όπως και στα Pixel αν θέλει ο χρήστης απλά κατεβάζει custom launcher της αρεσκείας του. Και τέλος, δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση από τη… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.