Instagram: Hackers υπέκλεψαν στοιχεία επικοινωνίας χρηστών

Instagram hackers, Instagram: Hackers υπέκλεψαν στοιχεία επικοινωνίας χρηστών

Στοιχεία από εκατομμύρια λογαριασμούς του Instagram φέρεται ότι υπέκλεψε ομάδα από hackers, η οποία εκμεταλλεύτηκε bug του γνωστού κοινωνικού δικτύου.

Το σφάλμα έδινε τη δυνατότητα σε κάποιον να συλλέξει διευθύνσεις email και στοιχεία επικοινωνίας εκατομμυρίων χρηστών του Instagram, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κοινωνικό δίκτυο.

Αρχικά, το Instagram είχε δηλώσει ότι μόνο οι επικυρωμένοι λογαριασμοί ήταν ευάλωτοι, αλλά φαίνεται ότι εν τέλει επηρεάστηκαν και κάποιοι που δεν ήταν επικυρωμένοι.

Ώρες μετά το χακάρισμα, οι hackers δημιούργησαν μια βάση δεδομένων με την ονομασία Doxagram, η οποία επέτρεπε κάποιος να αναζητήσει στοιχεία χρηστών έναντι 10 δολαρίων την αναζήτηση.

Ο hacker έδωσε μια λίστα με 1.000 λογαριασμούς, οι οποίοι ήταν διαθέσιμοι προς αναζήτηση στο Doxagram. Στη λίστα περιλαμβανόταν οι 50 λογαριασμοί με τους περισσότερους ακόλουθους.

Το Instagram ακόμη δεν αναφέρει πόσοι είναι οι λογαριασμοί που επηρεάστηκαν. Για την ακρίβεια απλά αναφέρει ότι ήταν ένα χαμηλό ποσοστό.

Υπάρχουν πάνω από 700 εκατ.ενεργοί λογαριασμοί στο Instagram και οι hackers λένε ότι έχουν πληροφορίες για 6 εκατ. χρήστες.
Πάντως το Instagram καθησύχασε τους χρήστες ότι τουλάχιστον οι hackers δεν έχουν τους κωδικούς για τους λογαριασμούς τους.
Το Instagram έκτοτε διόρθωσε το σφάλμα.

Ανάμεσα στους λογαριασμούς τα στοιχεία των οποίων υποκλάπηκαν είναι οι λογαριασμοί των Emma Watson, Emilia Clarke, Zac Efron, Leonardo DiCaprio, Channing Tatum, Harry Styles, Ellie Goulding, Victoria Beckham, Beyoncé, Lady Gaga and Rihanna, Taylor Swift, Katy Perry, Adele, Snoop Dogg, Britney Spears, Floyd Mayweather, Zinedine Zidane, Neymar, David Beckham και Ronaldinho.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Instagram Meta

Instagram: Πλέον μπορείτε να επεξεργαστείτε τα DMs σας

To Instagram ανακοίνωσε ενημερώσεις για την πλατφόρμα που αφορούν τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Instagram Mark Zuckerberg

Γερουσία των ΗΠΑ: Οι CEOs των social media έχετε αίμα στα χέρια σας

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές κατηγόρησαν τους ηγέτες των μεγαλύτερων εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.

Internet Instagram

To Instagram δοκιμάζει το Flipside για ένα πιο ιδιωτικό προφίλ

Το Instagram εργάζεται σε μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται “Flipside” που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ένα δευτερεύον προφίλ.