iOS 10: Βρίσκεται στο 87% όλων των συσκευών της Apple

iOS 11 adoption, iOS 10: Βρίσκεται στο 87% όλων των συσκευών της Apple

H Apple ανακοίνωσε το iOS 10 στο WWDC τον Ιούνιο του 2016, αλλά η επίσημη κυκλοφορία του στις συμβατές συσκευές ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο με την έλευση των iPhone 7. Αυτό σημαίνει πως έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος, ενώ σύντομα θα έρθει το iOS 11.

11 μήνες από την κυκλοφορία του και σύμφωνα με τα στοιχεία της Apple, το iOS 10 βρίσκεται πλέον στο 87% του συνόλου των συσκευών της.

Η προηγούμενη έκδοση, το iOS 9 έχει μερίδιο μόλις 10%, ενώ οι παλαιότερες εκδόσεις μοιράζονται το 3%, που απομένει.

Τα στοιχεία είναι πολύ θετικά για την Apple, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία επιλέγει να αναβαθμιστεί στην τελευταία έκδοση.

iOS 11 adoption, iOS 10: Βρίσκεται στο 87% όλων των συσκευών της Apple

Παρ όλο που Apple και Google ακολουθούν εντελώς διαφορετική τακτική όσον αφορά στην αναβάθμιση των λειτουργικών τους συστημάτων, αξίζει να αναφέρουμε τα αντίστοιχα τα ποσοστά του Android. Tο Android Nougat μέσα στον Ιούλιο ξεπέρασε για πρώτη φορά το 10% και έφτασε στο 11.5%. Το Android Marshmallow, που δόθηκε το 2015, έχει την πρωτιά με 31.8%, ενώ το Android Lollipop, είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής έκδοση Android καθώς βρίσκεται στο 30.1% του συνόλου των συσκευών.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
wave

Αυτά είναι τα καλά!

James

Καλά, προχτές δεν έλεγαν ότι το 70% των παλιών συσκευών είναι ακόμα σε λειτουργία; Τα αναβάθμισαν και αυτά σε iOS 10;

Chris_BMW

@James

Ψέματα λένε φίλε …

Στο άρθρο που αναφέρεις έλεγε οτι απο τα 1.163 δις που πούλησε μεχρι τον Απρίλη που μας πέρασε το 62.6% ειναι ακόμη σε λειτουργία .
Απο αυτό το ποσοστό το 62.6% πιο κάτω σου ξεχώριζε με ποσοστό επι τις 100 αναφορικά για κάποια μοντέλα το σύνολο των οποίων μας έκανε 67 % χωρίς να συμπεριλαμβάνει τα 7 plus ,5 και 5s τα οποία τρέχουν επίσης iOS 10 .. Τωρα τα υπόλοιπα μαθηματικά τα αφήνω σε εσένα έξυπνο παιδι εισαι θα τα καταφέρεις …

James

@Chris_BMW οπότε 1.163×0.626=0.728038. 0.728038×0.13= 0.09464494. Το 13% λοιπόν που δεν έχει πάρει iOS 10 είναι σχεδόν 95 εκατομμύρια. Αυτά είναι iPhone και iPad που έχει λήξει η υποστήριξη τους. Τα μισά μοντέλα τους δηλαδή. Αν βάλουμε στην εξίσωση και το ποσοστό των χρηστών που δεν έχουν αναβαθμίσει ενώ μπορούν το νούμερο μικραίνει και άλλο. Άρα μάλλον οι παλιές συσκευές δεν είναι και τόσο λειτουργικές όπως άφηνε να εννοηθεί το άλλο άρθρο…

Π. Παν

Δίνει αναβαθμίσεις αλλά δε λειτουργεί τίποτα μετά . Ουσιαστικά παροπλιζει με το update τις παλιές συσκευές καθιστώντας τις μη λειτουργικές κάτι που το κάνουν έστω και σε πιο μικρό βαθμό και άλλοι κατασκευαστές. Με μια αναβάθμιση Είσαι για αλλαγή .

Chris_BMW

Ποια μισά μοντέλα τους ρε James? 95 μυρια πουλάει σε δυο τρίμηνα .. μας δουλεύεις ;; Και τι ακριβώς δεν ειναι λειτουργικό ;; Ι phone 4s έχω σπίτι στην 9.3.3 κ μια χαρά δουλεύει αν εξαιρέσεις την ταχύτητα με την οποία ανοίγει πλέον σελίδες κ κάποιες βαριές εφαρμογές .Παρολο τα 5 χρονια χρήσης του .
Τέλος πάντων τα νούμερα μια χαρά στέκουν οποτε άκυρο το σχόλιο σου …

James

Αυτό λέω ρε Chris_BMW. Οτι αναλόγως τις πωλήσεις είναι λίγα τα 95 εκατομμύρια παλιών συσκευών που είναι ακόμα σε χρήση.

Chris_BMW

@James
Ειναι λίγα τα 95 μυρια 4s κ ίσως κάποιο ποσοστό αυτών 4; Για 3GS δεν χρειάζεται να αναφερθώ μιας κ πιστεύω ειναι απειροελάχιστα σε λειτουργία ..
Αν σου φαίνονται λίγα για κινητά που κυκλοφόρησαν πριν (!) το 2011 τότε πάω πάσο .. Είμαστε στα μέσα του 17 να θυμίσω ..

James

Chris_BMW όπως σε συμφέρει τα λες. Αυτά τα 95 εκατομμύρια είναι 4s, 4, 3gs, αρκετά μοντέλα iPad (μην ξεχνάμε οτι πολλοί είναι αυτοί που πήραν κάποιοι από τα πρώτα και το έχουν ακόμα) + κάμποσοι με πιο νέα μοντέλα που δεν έχουν αναβαθμίσει για δικούς τους λόγους (λογω jailbreak, για να μη σέρνεται ή απλά επειδή δε γουστάρουν).

Antonis

το καλύτερο λειτουργικό σύστημα που έχει βγει μέχρι σήμερα είναι το ios 10 By πααααρα πολύ Far απο το Android δεν κολλάει δεν λαγκαρει αναβαθμίσεις λαμβάνει σιγουρά και άμεσα όταν γίνουν διαθέσιμες γρηγορά σε όλα τα υποστηριζόμενα μοντέλα 4ετιας τουλάχιστον όχι σαν τα android 1 λογισμικό το πολύ αναβάθμιση και τέλος
ακόμη και αν είναι κινητό τον 900 ευρώ

από εκεί και πέρα αυτό αν κάποιος δεν το κατανόει υπάρχουν 3 βασική λόγοι 1ος είναι κομπλεξικός 2ος δεν έχει ιδέα από κινητά και 3ος και σημαντικότερος είναι ο οικονομικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.