iOS 11: Το camera app έχει native υποστήριξη για QR Codes

ios 11 QR code, iOS 11: Το camera app έχει native υποστήριξη για QR Codes

Τα QR codes μπορεί να μην μας απασχολούν πλέον τα τελευταία χρόνια, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρησιμοποιούνται από αρκετές επιχειρήσεις, επαγγελματικές κάρτες κλπ. Φαίνεται πως η Apple κάθε άλλο παρά ξεπερασμένα τα θεωρεί, καθώς προσθέτει native υποστήριξη στο iOS 11.

Πιο συγκεκριμένα η Apple έχει προσθέσει την υποστήριξη QR Codes στο camera app του iOS 11. Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες δεν θα χρειάζεται πλέον να εγκαθιστούν third-party εφαρμογές για να σκανάρουν QR codes.

Στο App Store υπάρχει πληθώρα ανάλογων εφαρμογών για QR code, ουσιαστικά αυτό που κάνεις είναι να ανοίγεις την εφαρμογή κάθε φορά που θέλεις να σκανάρεις κάτι. Ωστόσο, με το νέο feature που προσέθεσε η Apple στο πρώτο beta του iOS 11, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις την κάμερα του iPhone ή iPad. Στη συνέχεια σου δίνεται η επιλογή να ακολουθήσεις το URL.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ozzywalker

Αργά και σταθερά… Το asus του 2015 που έχω το έχει στην κάμερα ενσωματωμένο QR mode. Α ρε apple πάλι μέσα στην πρωτοπορία είσαι! Άντε να βάλεις και υπέρυθρες να αλλάζουμε και κάνα τηλεοπτικό σταθμό στην T.V.
P.s. Σατιρικό σχόλιο.

Dimitris

Άσχετα αν είναι χρήσιμο ή όχι (δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ) είναι αστείο να έχει φτάσει στο ios 11 για να το προσθέσει.

Kostas

Εν το μεταξύ και από τους δύο κράχτες κανένας δεν το έχει native στο κινητό του … ομορφιές και απόψεις με βαρύτητα !!!

Makis

Όλα αστεία τα βλέπετε, ότι αναβαθμίζετε στο 11 συσκευή 4ετίας+, γαργάρα…

Dimitris

Ναι κράχτες επειδή λέμε τα αυτονόητα ε!
Στο mi5 το έχει κανονικά αλλά όπως είπα πιο πάνω δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.
Όπως και πολύ κατώτερα τηλέφωνα των 100€.

giannis

Όλη μέρα σκανάρετε qr κωδικούς. Οι 9 στους 10 καταναλωτές δεν γνωρίζουν καν τι είναι το QR. Αν το θέλετε τόσο πολύ, στο app store έχει κάπου 100 εφαρμογές που διαβαζουν qr, barcode, τον καφέ και τα χαρτιά.

ozzywalker

Native το έχει και μένα ρε μόρτη το asus..σιγα τα ωά!
Δεν είμαι hater μιας και είχα το 6s και το πούλησα.
Εταιρεία κορυφαία στον χώρο και αντί να μου βγάλει
κινητό να παίρνει microSD μου βάζει QR στην κάμερα.
Whatever, περί ορέξεως…

Kostas

@giannis Όχι φίλε μου δεν σκαναρουμε κωδικούς όλη μέρα* αλλά οι κράχτες ειρωνεύτηκαν μια λειτουργία που δεν την έχουν οι ίδιοι όπως και οι περισσότεροι, το ζουμί κρατάμε που είναι απλά να βγούμε και να θάψουμε χωρίς βάση !
Και όπως λέει και ο φίλος Makis πιο πάνω, το ότι αναβαθμίζονται σχεδόν όλα τα iphone που κυκλοφορούν έξω γαργάρα…
Εντυπώσεις, παραμύθι και ειρωνεία

*9 στις 10 εφαρμογές QR στο Play Store είναι φίσκα στις διαφημίσεις και αμφιβόλου ποιότητας , την μια φορά που θα χρειαστώ το QR όπως λες, θέλω να δουλεύει και όχι να παρελάσουν όλες οι πιτσαρίες του κόσμου για να κάνω τη δουλειά μου.

Dimitris

@kostas μάλλον δεν θες να καταλάβεις τι λέμε όποτε θα το ξαναπώ. Δε θεωρώ ότι η συγκεκριμένη λειτουργία είναι κάτι που θα πρέπει να διαφημίζεται ως κάτι το αξιοσημείωτο το 2017 τι στιγμή που και το τελευταίο κινέζικο κινητό τη διαθέτει.
Όσο για τις αναβαθμίσεις αλίμονο αν μια εταιρεία που βγάζει ένα τηλέφωνο το χρόνο με δικό της λογισμικό και τιμή κοντά στα 1000€ να μην το υποστηρίζει για 3-4 χρόνια τουλάχιστον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.