iOS 7.1, Τρέχει μπάλα σε παλαιότερες iOS συσκευές

Η αναβάθμιση σε iOS 7.1 έχει ξεκινήσει και εκτός από αλλαγές στο UI και νέες λειτουργίες φέρνει και χαμόγελα στους χρήστες παλαιότερων συσκευών όπως τα iPhone 4 αλλά και iPhone 4S που αναφέρουν ότι τρέχουν γρηγορότερα και καλύτερα πια. Τα παιδιά από το ArsTechnica το απέδειξαν σε ένα iPhone 4.

Εσείς αναβαθμίσατε; Πείτε μας ποιο μοντέλο ή μοντέλα και αν έχετε δει βελτίωση στην ταχύτητα.

, iOS 7.1, Τρέχει μπάλα σε παλαιότερες iOS συσκευές

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

87 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dark_master

Συμφωνα με τα παραπάνω στοιχεια η 7.1 είναι καλύτερη μόνο από την 7 και όχι από την 6.1.3
Το γεγονός ότι προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία χρήσης από την 7 ναι μεν ειναι ευχάριστο από την άλλη όμως και πάλι παραμένει πιο αργή από την 6.1.3
Σίγουρα όσοι χρήστες είχαν εγκαταστήσει την 7 θα είναι ευχαριστημένοι με την 7.1 αλλά όχι πιο πολύ από την 6.1.3

nick

σε 4s ανοιγει και στελνει πιο γρηγορα τα μνμ….επισης ο OPERA ανοιγει αρκετα πιο γρηγορα θα ελεγα….γενικα πηρε λιγο ενα ΄΄αερα΄΄…..

Αποστόλης Ρόδος

Καλημέρα … ενημέρωσα και εγω ήδη το iPad 2 και αργότερα θα κάνω το Ipod Touch του γιου μου.
Σίγουρα δειχνει πιο smooth εκ πρωτης όψεως αλλά θα το τσεκάρω εκτενέστερα το βραδάκι.

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ? …
Ενας φίλος μου που είχε προλήματα με την 7 στο iPhone 4S όταν τον ειδοποίήσα το πρωί να ψαχτεί να κάνει ενημέρωση… ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ… μου είπε πως στον έλεγχο αναβάθμισης, του βγάζει πως έχει την 7.1 … πάιζει να εχει γίνει αυτόματα στη διάρκεια της νύχτας? ή κάτι πάει στραβά με τη συσκευή του?

Παναγιώτης

Ολα τα λειτουργικά συστήματα είναι πιο γρήγορα απ τις προηγούμενες εκδόσεις…. εκτός του ios… τι να πεί κανείς…

Μιχάλης

Το iPod touch μου είναι πολύ πιο γρήγορο στο multitasking και γενικά στον χρόνο που ανοίγουν οι εφαρμογές . Δεν είχα ποτέ την 6 για να συγκρίνω

Tasos Spanos

Σε σχέση με την 6.1.3 δεν ξέρω αλλά κάπου είναι και λογικό. Το 7 είναι από την αρχή σχεδόν φτιαγμένο.
Το 6 ήταν το αποτέλεσμα των συνεχόμενων αναβαθμισμένων από το iOS 1. Δεν είχε αλλάξει και πολύ.
Πλέον το 7.1 στο 4s μου είναι αρκετά καλό φυσικά ακόμα είναι νωρίς μέσα σε μια μέρα να αναφέρουμε αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από 7.0.6
Αν θέλουν μπορούν να το κάνουν πιο γρήγορο και πιο καλό από ποτέ αλλά δεν θέλουν έχω το 4s 2 χρόνια και 4αρι να είχα θα ήταν καλό κάποτε πρέπει να μας κάνουν να πάρουμε καινούργιο.
Ελπίζουμε να γίνει ακόμα καλύτερο σε μερικές ακόμα αναβαθμισεις γιατί οι συσκευές είναι παλιές αλλά σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε καθημερινή χρήση δεν θα το άλλαζα με κάποιο από τα καινούργια.

0legri0

Κωστα, λιγο υπερβολικος ο τιτλος του αρθρου.
Συμφωνω με τον @dark_master.

πανος

Εγω παρατήρησα οτι έγινε πιο γρήγορο αλλα είδα την κάμερα να ατονούν τα χρώματα λιγο αν το εχει παρατηρήσει άλλος ας μου το πει εμένα τουλάχιστον αυτο το κομμάτι επειδή με ενδιαφέρει ξενέρωσα.

Nikolakis

Εγω εχω το IPAD4 παιδια.
Η αληθεια ειναι οτι δεν μπορω να θυμηθω πως πηγαινε οταν ειχα το 6.1.3 ,
Αλλα,
οταν εβαλα το 7,,,,,,,,, το μηχανημα εγινε για πεταμα….
τουλαχιστον 50% πιο αργο, πολλα προβληματα, εκλεινε τη σελιδα η την εφαρμογη μονο του,πολλα- πολλα κρασαρισματα, το ιντερνετ σερνοταν κυριολεκτικα..
Χθες εβαλα το καινουργιο, παει πολυ πολυ καλυτερα και το ιντερνετ πολυ καλυτερα,
Εγινε πολυ πιο γρηγορο, κρασαριματα δεν μου εχει βγαλει ακομα, αν και δεν προλαβα να δοκιμασω πολλα. Μου αρεσουν που εχει την επιλογη του πιο σκουρου και που αλλαξαν τα γραμματα. Φαινονται πολυ πιο ομορφα.
Γενικως το 7,1 δινει μεγαλη ωθηση και ειναι παρα πολυ καλυτερο του 7.

ΑντώνηςΤ

Τι εννοείς με τον όρο “Τρέχει μπάλα”. Μήπως ο ορθογράφος του Word έκανε το θαύμα του και εννοούσες “Τρέχει ομαλά”?

ΘΑΝΟΣ

Ενα θα πω… Μονο οτι παιρνει αναβαθμιση συσκευη τετραετιας ειναι πολυ σημαντικο! Συσκευες android ακομα και 2ετιας μπορει να μην παιρνουν αναβαθμισεις…. Συν οτι βελτιωθηκε αισθητα η αποδοση… Μην ξεχνατε το 4 ειναι μονοπυρινο….

Denis

Πολυ θετικό για όσους ήθελαν ή δε μπορούσαν να αναβαθμίσουν σε κάποιο καινούριο μοντέλο.
Μακάρι να υπήρχε και η ίδια επίσημη υποστήριξη παλιότερων συσκευών και στην android πλευρά απο τη google

Δημήτριος

Aν βαζαμε στο nexus S (που ειναι μαζι με το iphone 4) android kit kat 4.4 θα ειχε τους μισους χρονους κι απο το iOS 6.1.3
Μην αναφερθω για Galaxy Nexus – iPhone 4S…

forneverarrow

Εγώ το επιβεβαιώνω. Όπως έγραψα και χτες, στο iPad mini (1st gen) είδα τεράστια διαφορά. Μετά το 7 έκαιγε κάρβουνο, ειδικά σε καθημερινές εργασίες (iWork, Safari, Good Reader). Τώρα έγινε ακριβώς όπως με το 6.1.3 και σαν αίσθηση, αποκρίνεται το ίδιο με το iPhone 5S της γυναίκας μου. Το πληκτρολόγιο μαζεύτηκε και μου αρέσει, ενώ βάλανε επιλογή για περιορισμό του άσπρου στο inteface. Γενικά, άψογη δουλειά σε μόνο 185mb.

Μοναδικό παράπονο ο Safari… στο ipad εξακολουθεί να μην έχει hide για την μπάρα και τρώει πολύ χώρο. Ούτε βάλανε tab preview όπως το iPhone. Ελπίζω να μην το έχουν αφήσει στη μοίρα του.

Nickoskr

Εμένα το 5s πηρε φωτια! Πολυ καλυτερα παει απο την 7.0.6 που είχα! το γεγονός ότι μια συσκευή σαν το 4αρι που ειναι του 2010 και ακομα του κανει support και μάλιστα προσπαθεί να το βελτιώσει μονο καλό ειναι! Δεν μπορω να καταλάβω την αρνητικότητα σας! Εγω το μονο που έχω να πω ειναι ότι το 2ο μου κινητό ( galaxy s3) εδω και δυο χρονια εχει πάρει μονο 2 αναβαθμισεις! Το 5s μου σε τρεις μήνες πηρε 4ις! Βγάλτε συμπέρασμα!

Γιώργος

Ολα καλα με το ios 7.1 αλλα στις κλήσεις γιατι το κάνανε να βγαίνει τοσο μικρη η φωτογραφία. Τόση οθονη παει τσάμπα. Υπάρχει τρόπος να το κανεις οπως παλια μα πιάνει ολη την οθονη;

kwstascifi

@Nickoskr
Το γεγονός ότι το S3 σου είχε από την πρώτη στιγμή όλα τα χαρακτηριστικά που πήρε το iOS 7 μετά από τόσα χρόνια (quick toggles, multitasking κτλ) δεν σου δείχνει κάτι?

Εγώ έβγαλα συμπέρασμα πόσα χρόνια πίσω είναι η Apple, και πόσο καλά πουλάει παραμύθι.

Spyros

@Nickoskr Δε διαφωνώ ότι η Apple έχει καλύτερη υποστήριξη από τη Samsung, αλλά θεωρείς σωστό να κρίνεις τις αναβαθμίσεις από την ποσότητα τους; Δηλαδή αν μια εταιρία βγάλει κάποιες αναβαθμίσεις που δεν τις λες και επιτυχημένες και στη συνέχεια βγάλει και άλλες για να διορθώσει τα λάθη της, θα βγάλουμε συμπέρασμα από τον αριθμό των συνολικών αναβαθμίσεων ή από την ποιότητα της τελικής; Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι αυτό που έχει σημασία είναι το τελικό αποτέλεσμα και όχι αν αυτό επετεύχθη με λιγότερα ή περισσότερα ενδιάμεσα βήματα. (Αναφέρομαι γενικά και όχι συγκεκριμένα σε Apple-Samsung).

Nord

Εχω iPhone 4 και ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια μαμάτη βελτίωση..παει πολυ πιο γρήγορα σε σχέση με πριν.. Απο μπαταρία όσο κοιμόμουν έπεσε απο 80% σε 77% μέσα σε κανένα 8ωρο..λογικα κινείται στα ίδια επίπεδα με πριν φαντάζομαι..Για άλλη μια φορά μπράβο στην apple ^.^ δώσε αναβαθμισεις στο 4αρι μέχρι 2020 ρε να γουστάρουμε χαχαχα

forneverarrow

Τώρα μην αρχίσουμε πάλι ποιος κάνει καλύτερα updates. Εγώ σε ένα θα σταθώ και βγάλτε συμπεράσματα: Η Apple βγάζει update και το παίρνει ίδια ώρα με εμένα και ο ξάδερφός μου που ζει στην Αμερική. Το ίδιο φαντάζομαι ισχύει για όλο τον κόσμο. Επίσης, η Apple βγάζει update για συσκευές 3-4 ετών και μάλιστα ασχολείται με την βελτίωση της απόδοσής τους, όχι απλά για να πει ότι έβγαλε uptade. Επειδή έχω S4 για smartphone, δεν μπορώ δυστυχώς να πω το ίδιο για το Android (Samsung?). Είμαι με την 4.3 στην Κύπρο τη στιγμή που στην Ελλάδα έχουν 4.4.2 και που στην Αμερική έχουν Kit Kat από τον Δεκέμβριο! Επομένως, ας τα αφήσουμε αυτά. Δεν την παίρνει την Google το θέμα update, και δεν της φταίνε μόνο οι Samsung, LG, HTC κλπ. Αυτή σχεδιάζει και προωθεί το λειτουργικό, ας τους βάλει όρους!

stavros

@forneverarrow… Σωστοτατος.Aκριβως αυτη ειναι η αληθεια.

dark_master

Ρε Κώστα πως να μην είναι χαρούμενοι οι κάτοχοι τους αν το κινητό τους με την 7 όχι απλά κολλούσε αλλα σερνότανε(ειδικά οι χρήστες των 4,4S).
Αυτό που λέμε όμως είναι ότι για να πάει μπάλα θα έπρεπε το 7.1 να είναι γρηγορότερο από την 6.1.3
Σε σχέση όμως με το 7 είναι λογικό να φαίνεται όμως πιο γρήγορο. Και εσύ όταν μετά από μια ferrari οδηγήσεις ένα χιλιαράκι φυσικό είναι να σου φανεί αργό. Αν όμως μετά οδηγήσεις ένα Evo το χιλιαράκι θα σου φανεί σα να είχε βγει από το Μεσαίωνα. Αυτό λέμε.

dark_master

@forneverarrow θα συμφωνήσω μαζί σου εν μέρει. Αν πάρεις αυτή τη στιγμή ένα κινητό με Android θα δεις ότι οι υπηρεσίες Google μπορεί να έχουν αναβαθμιστεί (πχ Chrome) χωρίς όμως να έχει αναβαθμιστεί όλο το λειτουργικό. Η αναβάθμιση όμως πχ του Safari γίνεται μόνο μετά από αναβάθμιση του λειτουργικού. Άρα είναι εν μέρει μύθος αυτό που ακούγεται για τις αναβαθμίσεις.
Εσύ πχ έχεις την τελευταία αναβάθμιση στον Chrome στο S4 χωρίς όμως να έχεις αναβαθμίσει το S4 σου σε 4.4.2. Σωστά? Σε ένα iPad με 6.1.3 έχεις όμως τη τελευταία έκδοση του Safari?
Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι εγγενείς εφαρμογές που συνοδεύουν μια αναβάθμιση. Το 4S πχ έχει αναβαθμιστεί σε 7.1.Airdrop ή Siri όμως δεν πήρε ποτέ. Άρα στην ουσία στα μόνα σημεία που αναβαθμίστηκε είναι στην εμφάνιση και στις εφαρμογές της Apple και αυτές όχι όλες.
Καλό λοιπόν θα ήταν να κοιτάμε την ουσία και όχι τους αριθμούς μιας και οι αριθμοί πολλές φορες μπορεί να δείχνουν τη σωστή κατεύθυνση μπορούν όμως και να παραπλανούν.

Παιδία εμένα μου έβγαλε ενα bug στο viber με το iOS 7.1. Μόλις πηγαινα να ανοιξω συνομιλία η εφαρμογή έκλεινε. Μία δύο, μετά έφτιαξε μόνο του. Κατά τ άλλα η αναβάθμιση τρέχει κομπλέ σε iPhone 5S.

Κώστας

Δεν αλλάζω 7.0.6 λόγω jailbreake

john

Η επιτυχία τσούζει . Όταν ο άλλοσ βλέπει το iPhone 4 , τεσσάρων χρονών κινητό με την πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού , με την ίδια υποστήριξη και πάρα πολύ καλές ταχύτητες , είναι φυσικό να κράξει !! Μπράβο ρε Apple αποστώμοσες πάλι #LikeABoss

Ιωάννης

Προσωπικά θα πω την αμαρτία μου…
Δε λέω στο ipad retina που έχω, ανοίγει πιο ομαλά τις εφαρμογές και είναι πιο ευχάριστη η χρήση του αλλά δε βλέπω τόσο μεγάλη διαφορά όση είδα στο nexus 4 που πήγε από 4.3 σε 4.4
Η πρώτη εντύπωσή μου αυτή είναι…

kwstascifi

@john
Τι λες φίλε? Ποια επιτυχία? Η πλήρης αποτυχία της Apple.
Το Update σε iOS 7 κατέστρεψε τόσες συσκευές, και έκανε 4άρια και 4s προβληματικά όσο τίποτα.
Επίσης από τα μισά χαρακτηριστικά του iOS 7 (ή και του iOS 6) τα παλιά μοντέλα δεν πήραν τίποτα. Πού είναι το Siri για παράδειγμα, του iOS 6 στο 4άρι?

Η πλάκα είναι ότι μιλάτε για αναβαθμίσεις μόνο και μόνο για να νιώθετε καλά ψυχολογικά. Η ουσία είναι ότι όλα τα χαρακτηριστικά του iOS 7 τα είχε το Android 4.0. Μπράβο λοιπόν στην Apple που είναι μόνο 2-3 χρόνια πίσω.
Επίσης να συγχαρώ το iOS 7 που μπορείς πλέον να ανοίγεις παραπάνω από 8 tabs στον Safari. Μιλάμε για εξέλιξη, όχι αστεία…

pantzos

iphone 4 αναβάθμισα όλα είναι κομπλέ λειτουργεί πολλή ωραία δεν κολλάει έχει φτιάξη το safari πριν κολαγαι στο ζοομ επίσης μου κολαγαι το home button όπως kai to lock button τώρα είναι όλα κομπλέ με το ios 7.1

azriel84

iPhone 4, καλοκαίρι 2010, iOS 4.
iPhone 4, καλοκαίρι 2014, iOS 7.1.x με βελτιωμένη απόδοση σε σχέση με την 7 και με πολύ περισσότερες κρυφές και φανερές λειτουργίες από τα iOS 4, 5 kai 6.

Ότι και να γράφετε κάποιοι μετά απ’αυτό είναι απλά περιττό. Να κράζουμε τα κολλήματα, να εκθειάζουμε τα καλά.

Sot11

Συγνώμη γιατι μπαίνετε και κραζετε μερικοί;;;; 1 καλό κάνει η apple και πάτε να κραξετε και για αυτο! Δηλαδή οποίος εχει μείνει με iPhone 4 να μην πάρει αναβαθμισεις να μείνει 4 χρόνια με την 6.1.3 ( δεν ειναι android που παίρνετε 1 αναβθιση και αυτη άθλια!! Βλέπε galaxy) όσο για iPhone 4s δεν κολλάτε ποτέ με την 7 μόνο το 4 ειχε γίνει αργόστροφο αλλα διορθώθηκε.. Και στο κατω κατω μιλάμε για ένα μονοπυρηνο κινητό με 512 ραμ του 2010! Έλεος

Haris

Ρε παιδιά
Εχω ένα sony ericsson με 2.1…android και μανέψτε κάτι ναι ακόμα μπαίνω google market!!!
Αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε ένα 3g ας πούμε,δεν κατεβαίνει τίποτα πιά,,,
Αντίθετα στο sony ericsson μπορώ να του δώσω ζωή με,,,kitkat!!!
Και το κορυφαίο όλων αναβάμισες κατα λάθος γιατί ήθελες γιατί έτσι ρε παιδί μου ε σε iphone την πάτησες εκτός και αν έχεις σώσει shsh κλπ.
Σε android απλά γυρίζεις πίσω ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ…

nord

Μπράβο ρε @Sot11 πές τα.. Συμφωνώ απόλυτα

Yannis V.

Ειναι η κλασικη πλεον τακτικη 3 βηματα μπροστα και δυο πισω. Το iphone 4 απαξιωθηκε σκοπιμως καθως ειχε ακομη μεγαλο εμπορικο ενδιαφερον σαν 2nd hand οταν την ιδια στιγμη η apple βλεπει τις πωλησεις της σε νεες συσκευες να πατανε φρενο, εχω συγκρινει iphone 3gs με 6.1.x. με iphone 4 7.0.x και μπορω να πω οτι το 3gs ειναι κλασεις ανωτερο. Κριμα γιατι το 4 ειναι καλη και ποιοτικη συσκευη με τιμια καμερα πολυ φθηνα ανταλλακτικα και αξεσουαρ και αξιοπρεπεστατη τιμη μεταπωλησης μετα απο σχεδον 4 χρονια, Μετα το update στην 7.0.x χαλασε και η καμερα των 4 και 4s προφανως επιτηδες για να φανει η διαφορα με τα 5, 5s και το μουχλιασμενιο στα ραφια 5c.
Υ.Γ. Οποιος παραγγειλει 5c να το αερισει και να του κανει μια απολυμανση εξωτερικα. Τα ποντικια στις αποθηκες δεν αστειευονται υπαρχει κινδυνος λεπτοσπειρωσης…

Akis

Έχω το ipad mini retina και δεν εχω δει καμια διαφορά εκτός απο την αλλαγή των γραμμάτων . Το κακο ειναι οτι εχασα το update απο το garage band που ειχα αγοράσει και ούτε με already purchased επανέρχεται. Καμια ιδεα κανείς?

kwstascifi

@azriel84
Ώστε χρειάστηκαν 4 χρόνια για το iPhone 4, ώστε να μπορείτε στο iOS να ανοίγετε πάνω από 8tabs στον Safari, και να έχετε Multitasking.
Πρόοδος φίλε, όχι αστεία.

azriel84

@kwstascifi

Τα μπερδεύεις χοντρά φίλος… Δεν είναι πρόοδος. Είναι υποστήριξη και σεβασμός στον πελάτη που έσταξε 670€ το 2010 για τηλέφωνο. Όταν μου δείξεις άλλη παρόμοιας τιμής, συσκευή του 2010 από Android ή WP μεριά με Android 4.4.2 επίσημο ή WP 8.1, τότε ξαναμιλάμε. Αλλιώς Froyo άντε βαριά Gingerbread (στα ανύπαρκτα τότε WP δεν αναφέρομαι καν) και τα μυαλά στα κάγκελα με το επικό multitasking.

tomcat

@kwstascifi

-Δηλαδή mister kwstascifi τη δουλειά σου με 5ή 6 tabs στον Safari ΔΕΝ την κάνεις, χρειάζεσαι 8 και πάνω?
-Το γεγονός ότι το iphone 4 (single core, 4 years old) τρέχει IOS 7.1 χωρίς ουσιαστικά προβλήματα σου βγάζει το συμπέρασμα ότι η Apple είναι χρόνια πίσω?
-Το ότι το IOS 7 είναι εξ΄ολοκλήρου ΝΕΟ λειτουργικό και τρέχει σε κινητά 4ετίας build for ios 4 -5 -6, που αντίστοιχο σε Android ομολογώ δεν γνωρίζω σου δίχνει “παραμύθι”?
Ομολογώ ότι ο συλλογισμός σου ξεπερνάει κάθε κοινή λογική…

Μιχάλη

Μετά από μια μέρα με το iPod μου παρατήρησα μεγάλη αλλαγή στην απόδοση καθώς και στην μπαταρία . Το φορτησα το βράδυ και ξύπνησα στις 8. Άνοιξα wifi μπήκα σε διάφορες ιστοσελίδες είδα κανένα 30 YouTube αλλά 20 ένα επεισόδιο μιας σειράς , έπαιξα παιχνίδια κατέβαζαν εφαρμογές , έκανα stream μουσική κανένα 3ωρο από το spotify έμπαινα Facebook Twitter Google plus και αλλά και μετά από 10 ώρες έχω 30% ακόμα μπαταρία . Στην προηγούμενη αναβάθμιση θα χρειάζονταν φόρτιση στις 7 ώρες

Nio

Καλα ενταξει…. Εκανε μια αναβαθμιση κ αλλες 5 για να διορθωσει την μια που τα σκ@τωσε ολα…
Ελεος. 5 συσκευες εχει ολες κ ολες κ αυτες δεν μπορει να τις κουμανταρει πλεον.. (η google εχει ολο τον πλανητη) Οι αλλοι απο πανω λενε κινητο 4ετιας κ πολλες αναβαθμισεις…. Μαγκια θα ηταν να το αφηνε το κινητο στα καλυτερα του κ οχι να στο κανει τελειως χαλια μετα δηθεν να στο φτιαχνει λιγο κ να σου πουλαει κ καλα αναβαθμισεις.
υποβαθμιση λεγεται αυτο με την μασκα της αναβαθμισης.
Ολα τα αλλα ειναι παραμυθακια..
Η αληθεια βρισκεται στο πινακακι του αρθρου.

tomcat

Ορισμένοι βλέπουν το δέντρο αλλά χάνουν το δάσος….

@Νιο η apple δεν πουλάει αναβαθμίσεις αλλά ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ κινητης συσκευής με τελευταίας έκδοσης λειτουργικό για πολλά χρόνια

υπάρχουν βέβαια και περιορισμοί λόγω τεχνολογίας (βλέπε airDrop k.o.k)

Δημήτρης Γ.

Παιδιά εγω πρώτη φορά πήρα apple συσκευή το μίνι πρώτης γενιάς πριν 2 μήνες. Ήταν καταπληκτικό μέχρι που έβαλα την 7. Μετα έφαγα μεγάλη πίκρα. Πλήρη απογοήτευση. Η αναβάθμιση την σκότωσε την συσκευή κυριολεκτικά. Μέχρι να συνηθίσω ειδικά στην αρχή η διάφορα ήταν τεράστια. Τώρα με την 7.1 διορθώθηκε αρκετά αλλα δεν νομίζω να έγινε καλύτερο απο την 6 που είχε αρχικά. Απλά όταν μια συσκευή δεν βελτιώνεται, στην ουσία δεν ειναι αναβάθμιση. Καλύτερα να της αφήνει να δουλεύουν άψογα παρά να τις χαλάει. Είχα ακούσει πολλα για την apple, αλλα τώρα δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει να την προτίμηςω ξανά. Και το iOS σαν λειτουργικό δεν μου άρεσε και πολύ, πολλές παραξενιές έχει..

Τομ

Επισης η apple ξηγιεται και πολυ ομορφα στα mac με δωρεαν αναβαθμισεις λογισμικου και εκει ενω δινει αρκετο software δωρεαν, με συμαντικοτερο το iworks που ειναι τα αντιστοιχα word, excel, powerpoint της apple. Ολα αυτα τα χρεωνε παλια αλλα τωρα τα δινει τσαμπα και αν θελετε την αποψη μου συμφερει πιο πολυ να παρεις macbook air/pro παρα ultrabook.

kwstascifi

@azriel84
Όταν μου έδωσε αναβάθμιση (iOS 7) που κατέστρεψε το iPad mini μου, και δεν μου έδωσε δυνατότητα για downgrade όλους αυτούς τους μήνες, δεν είναι σεβασμός στον πελάτη.

Είναι φτύσιμο στα μούτρα αυτού που τα έσκασε. “Χα-χα, σου κατέστρεψα την συσκευή, τώρα πήγαινε να πάρεις το νέο iPad mini retina”.

@tomcat
Προφανώς για να το λέω χρειάζομαι παραπάνω tabs. Αν είναι δυνατόν δηλαδή, αγοράζεις smartphone και tablet και σκας 700αρες, και υπήρχε μέχρι πριν λίγους μήνες.. περιορισμός(!) σε 8 tabs. Συνήθως καμιά 30αριά tabs ανοίγω, αν σε αφορά.
Μην λες ότι το 4άρι δεν έχει ουσιαστικά προβλήματα. Έχω το “δυνατότερο” iPad Mini, και laggarei την ζωή του, περισσότερο από το φθηνό κινέζικο Android tablet των 100 ευρώ.
Καταλαβαίνω ότι εντυπωσιάστηκες που επιτέλους απέκτησες quick toggles, multitasking και διαφορετική εμφάνιση, αλλά αυτό δεν είναι πρόοδος, και δεν είναι “νέο λειτουργικό”.
Το ότι σε κορόιδεψε στο iOS 6 και σου πούλησε για αναβάθμιση λειτουργικού, αναβάθμιση 2-3 εφαρμογών, δεν κάνει το iOS7 ουσιαστικότερη αναβάθμιση.

Πήρες χαρακτηριστικά που το Android είχε πριν 3 χρόνια, και αυτά πετσοκομμένα στις παλιότερες συσκευές, και με άπειρα προβλήματα. (Εξού και τα iOS 7, 7.0.1, 7.0.2, 7.0.3, 7.0.4, 7.0.5 μπας και σώσουν τα ασυμάζευτα).

azriel84

@Nio

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. H Google δεν έχει όλο τον πλανήτη. Μία συσκευή Nexus τον χρόνο έχει και αυτή δεν την υποστηρίζει σωστά, εκτός αν πήρε το Nexus S του 2010 επίσημη αναβάθμιση σε KitKat και δεν το πήρα χαμπάρι. Τον πλανήτη τον έχουν όλες οι άλλες εταιρίες, Samsung, HTC, Sony κτλ και δεν σχολιάζω καν για τις αναβαθμίσεις, γελάει ο κόσμος.

Δεν αρνούμαι πως με το iOS 7 τα ψιλοσκάτωσαν σε αρκετά σημεία και ειδικά σε παλιότερες συσκευές. Τουλάχιστον όμως, έχουμε να λέμε πως τα διόρθωσαν μέσα σε λίγους μήνες. Εσύ τι έχεις να παρουσιάσεις στον αντίποδα; Κινητά τετραετίας με λογισμικό στην καλύτερη τριετίας;

Στις αναβαθμίσεις, σας αρέσει ή όχι, η Apple παίζει χωρίς αντίπαλο. Όλα τα υπόλοιπα, είναι σχόλια του στυλ “δεν έχει fm radio το μήλο”, “δεν έχει ξεκλείδωτο bluetooth”, “δεν υποστηρίζει Flash”. Oh wait…

azriel84

@kwstascifi

Όπως προείπα, δεν αρνούμαι πως δεν τα σκάτωσαν σε κάποιους τομείς ειδικά στα iPad. Όταν το iPad mini σου όμως θα πάρει iOS 9 σε 2 χρόνια, έστω και κουτσουρεμένο, θέλω να δω τι θα λες. Αν ήθελε να σε ωθήσει στο iPad Mini Retina όπως αναφέρεις, θα σε είχε γράψει κανονικά και δεν θα σου έδινε ΚΑΝ αναβάθμιση, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι περισσότεροι ή θα σου έδινε μία, άντε μιάμιση αναβάθμιση μετά από καιρό και τέλος, μην τον είδατε τον Παναή, πήγαινε αγόρασε τα καινούρια μοντέλα αν θες επίσημο KitKat.

Και κάτι τελείως φιλικό. Αν ήθελες 30 tabs ανοιχτά, toggles, multitasking, widgets κτλ κτλ και πήγες και αγόρασες iPad Mini με iOS 6, συγγνώμη αλλά ας το έψαχνες καλύτερα το θέμα, δεν σου φταίει η Apple σ’αυτό.

Sot11

Δίκιο έχετε ναι ναι το ios 7 σας πείραξε που ήταν χάλια, οταν το android 4.0 σας έκανε το κινητό πιο άχρηστο και απο τούβλο δεν σας πείραξε επίσης οταν γέμισε το techblog με σχόλια με απογοητευμένο άτομα απο την 4.3 σε Samsung και sony πάλι δεν σας πείραξε…. Αλλα το μόνο ενδιαφέρον σας πια ειναι κραξετε…. Όσο για την 4.4 μόνο σε custom rom θα την δείτε…….

Τομ

@Sot11

Random hate comment = δεν το παιρνει κανεις στα σοβαρα.

Sot11

@τομ κόφτε την λογοκρισία εδώ μέσα έλεος… Και απο ποτέ η πραγματικότητα λέγατε random hate comment;;;; Μπες και διάβασε τα άρθρα με τις αναβαθμισεις του android και θα καταλάβεις τι γράφω απο πάνω!

forneverarrow

@kwstascifi: με κάθε σεβασμό στην άποψή σου, γιατί πήρες ipad mini εφόσον του έλειπαν χαρακτηριστικά που τα Android tablets είχαν εδώ και χρόνια? Δεν γνώριζες ότι μέχρι το iOS 6 δεν είχε toggles και ο safari άνοιγε ως 9 tabs? Να σου πω εγώ γιατί το επέλεξες: Μήπως επειδή τα Android tablets δεν έχουν ακόμα πράγματα που τα iPad έχουν από το 2010? Εφαρμογές για tablet, σταθερότητα, updates, ποιότητα κατασκευής και διάρκεια μπαταρίας. Αυτά ζητά όποιος παίρνει iPad. Επίσης, επειδή έχω iPad mini πρώτης γενιάς, σου λέω ότι μου φάνηκαν υπερβολικά τα περί απόδοσης που λες. Σίγουρα έγινε πιο βαρύ μετά το 7, αλλά όχι πιο laggy σε σχέση με τα Android tablets… Εξάλλου, τώρα δεν έχεις λόγο να παραπονιέσαι γιατί η απόδοση απογειώθηκε πάλι. Άρα, δε νομίζω να σε ωθεί κανείς να πάρεις το επόμενο mini.

Sot11

Τομ έλεος με την λογοκρισία εδώ μέσα!!!! Και επίσης απο ποτέ η πραγματικότητα λέγετε random hate comment?? μπες στα άρθρα και δες τις εντυπώσεις των χρηστών!

Tom

Ποια λογοκρισια ρε φιλε που μπηκες σε θεμα apple και κραζεις android επειδη ετσι σου την βαρεσε. Αν βαρεθηκες την λογοκρισια μια φορα (που δεν υπαρχει λογοκρισια βεβαια) εχω βαρεθει τις αηδιες 10. Μπαινει ο καθενας και λεει εχω βαρεθει. Αν ειμασταν σε ενα τραπεζι ο καθενας θα σκεφτοταν λιγο πριν μιλησει, τωρα με ενα nickname το κανουμε μπαχαλο. Ειπες κατι σχετικα με το ios 7? Οχι εκραξες χωρις λογο; Ναι. Αρα random hate comment.

Tomcat

@kwstascifi Δεν σου φαίνεται λογικός ο περιορισμός των 8 tabs (Που όλοι ξέρουμε ´οτι ο safari δεν είναι ο μοναδικός browser, υπάρχουν τόσοι άλλοι που ανοίγουν πολλά tabs) αλλά έιναι λογικό τα 30tabs σε οθόνη 4″ άντε 10″. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι trollareis και δεν πετάς απλά αρνητικά σχόλια. Για τα tabs βλέπε απ´αντηση azriel84, με καλύπτει απόλυτα. Εμένα η apple ούτε με κορόιδεψε ούτε με εντυπωσίασε απο το iphone5 και έπειτα τουλάχιστον. Εσύ να αναρωτιθείς τι σου έκανε μιας και είσαι πελ´ατης της και μάλιστα πικραμένος και αδικημένος εκθείαζοντας ταυτόχρονα τις android συσκευές. Κάτι δείχνει αυτό. Για μένα η apple ένα μείον έχει που χαρακτηρίζεται με μια λέξη: “συγχρονισμός” “synchronization” . Αλλά βλέπεις δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα… Είναι επίσης γνωστό ότι η apple, τα τελευτάια χρόνια από τη στιγμή που έχασε το παιχνΊδι του εντυπωσυασμού και της πρωτιάς, κινήται με πίο αργούς ρυθμόυς αναβάθμισης λογισμικού και λανσαρίσματος νέων δυνατοτήτων συσκευών, σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Το ios7 επαναλαμβ´ανω ήταν νεας σχεδίασης λογισμικό με αποτέλεσμα τα προβλήματα στις συσκευές. Όμως αν θέλεις να λέγεσαι σοβαρή εταιρία διορθώνεις αμέσως τα όποια προβλήματα με την 7.1 και υποστηρίζεις τις συσκευές σου ακόμα και 4 χρόνια πίσω γιατί σέβεσαι… Συνέχεια »

Sot11

Τομ σταματά να προσπαθείς να προκαλέσεις καυγά αυτο που έγραψα και το θεωρήσεις hate ειναι απάντηση με πραγματικά γεγονότα σε άτομα που κράζουν απο πάνω το ios χωρίς λογο! Αλλα μόνο το δικό μου σχόλιο σου φάνηκε hate….

Forneverarrow +1

Aggelos Adams

Εγω παλικαρια εσκασα 280€ κ πηρα ενα HTC Desire 500, κ εφαγα τετοια χλεπα μολις διαβασα οτι ειναι εκτος αναβαθμισεων Android που πηγα να το
σπασω & η γυναικα εχει ενα 4αρι iphone κ εχει ξεσκιστει στις αναβαθμισεις 2 χρονια τωρα.
Οτι κ να λεμε για την Apple,απλα σεβεται τους πελατες της παλιους κ νεους…

Otto

New iPad (3) & iPhone 5 από 6.1 κατευθείαν σε 7.1, όλα μιά χαρά !
Θέμα συνήθειας η νέα εμφάνιση !

nick2010

Μόλις τώρα περνάω την 7.1 στο ipad 3. Για να δω θα του φύγει επιτέλους η τεμπελιά…

Έτσι και δω μεγάλη διαφορά λέω να το δοκιμάσω και στο τεσσάρι της συζύγου, αν και θα λυπηθώ κάπως γιατί το είχα σετάρει αρκετά όμορφα με το jailbreak του (όχι ότι το εκτίμησε καθόλου η σύζυγος, αλλά λέμε τώρα… το πιο πιθανό είναι να χαρεί που θα δει νέο περιβάλλον lol).

Tom

@Aggelos Adams Ισχυει αυτο με τα midrange και κατω android δυστυχως. Η apple ειναι μπροστα σε αυτο αλλα γενικα την παλευουν και τα high end samsung. Εγω εχω GS3, αν παρω την kit kat στο κινητο μου η εταιρεια με εχει κερδισει και για την επομενη μου συσκευη. Τωρα αμφιταλαντευομαι και σκεφτομαι και iphone.

Nio

aggelos πας κ παιρνεις mid range κινητο αξιας 280 ευρω κ το συγκρινεις με high end κινητο 700 ευρω (για την εποχη του) για να δεις ποσο ασχετος εισαι κ εχεις κ απαιτησεις κιολας.
Οσο εχει το iphone4 το 8αρι εχει το LG G2 κ πηγαινε κανε συγκριση κ βαλε τα κλαματα…
Κ επαναλαμβανω τι να τις κανεις τις αναβαθμισεις για 18 χρονια οταν ειναι ανουσιες…
ΕΙΔΙΚΑ οταν σου υποβαθμιζουν το κινητο κ εσεις ακομα κ με στοιχεια ΠΑΝΩ απο το κεφαλι σας συνεχιζετε κ το αποκαλειτε αναβαθμιση?????!!!!!!!
Ε δεν εχει νοημα να συζηταμε……

giorgos

καθεστε και να τσακωνεστε και υποστηριζετε ,σαν να ηταν οι μανες σας ,εταιριες που για το 2013 εβγαλαν: Net income Increase 21.73€ billion(samsung)
Net income Decrease US$ 37.037 billion(apple)
εσεις τι ποσοστο θα παρετε απο αυτα τα χρηματα?εχουν αδικο αραγε οσοι σας αποκαλουν προβατα?ειμαι της αποψης οτι οτι γουσταρει ο καθενας περνει..το να υποτιματε το προιν που πηρε καποιος αλλος κανει το δικο σας καλυτερο?

Tomcat

@Nio

Φίλτατε, κάθεσαι κ επικρίνεις τον aggelo adams διότι συγκρίνει άνισης αξίας κινητά και δεν βλέπεις τη δική σου σύγκριση (iphone4 vs νεότατο LG G2) που απέχουν έτη… φωτός. Είναι λογικό;

Την αναβάθμιση λογισμικού εσυ την αποκαλείς υποβάθμιση διότι εν μέρει κ λόγω παροχημένης τεχνολογίας δεν αναβαθμίζεται εξ ολοκλήρου στα κινητά τετραετίας…

Θεωρώ οτι πιστεύεις αυτά που θες να πιστέψεις και πρέπει να πήρες το μπλε χάπι εσύ γτ είσαι στον κόσμο σου κ δεν εξηγείται αλλιώς. Μέχρι και το nick λάθος το γράφεις. Είναι Neo.
Mπλε χάπι σίγουρα 🙂

Υγεία!

Johnny

@giorgos +1

Nio

Ετη φωτος με την ιδια τιμη. Συγνωμη κιολας αλλα εγω συγκρινω βαση τιμης που το θεωρω το πιο σπουδαιο. Εκτος αν το αγοραζετε τσαμπα εσεις…
Χμμμμ στον κοσμο μου εγω..!!!! Ενω ολοι οι υπολοιποι που νομιζουν οτι αναβαθμισαν τα κινητα τους ειναι κομπλε..!!!! Γελανε κ οι πετρες….
Αυτα λετε για αναβαθμισεις κ χαιρεστε????
Κ ποιος σου πε οτι εγω ηθελα να γραψω αλλιως το nick??? δεν ηξερα ποιο ειναι το σωστο κ τωρα βρεθηκες εσυ να μου πεις…
Τεσπα μπορει να παιρνω μπλε χαπια αλλα δεν βλεπω εγω τα μπλε αλογα κ τις “αναβαθμισεις”…
Αλλοι τις βλεπουν… What kind of drags you need to believe that???

Haris

Να δω στην 7,1,1 όταν θα βγεί αν ξανακάνει πατάτα η apple και αναβαθμιστείτε πως θα γυρίσετε πίσω…
Ααα…και πάρτε backup γιατί αν κολλήσει στην αναβάθμιση ΟΛΙΚΟ FORMAT…
Οσοι έχουν καεί καταλαβαίνουν…

andrew

παιδια ενταξη κι εμενα με χαλασε το θεμα με τις αναβαθμησεις της samsung αλλα δεν λεω οτι θα αλλαξω κινητι γιανα παω στην apple το μονο καλο που εχει η apple ειναι το οτι παιρνει ποιο γρηγωρα τα update η σαμυ ομως υπερτερει στο software και hardware απο τοτε που βγηκε το s2 δεν μπορω να πω λοιπον οτι επειδη παιρνω ποιο αργα τα uptade θα αλαξω το κινητο μου (galaxy s4)(το σχολειο μου απευθηνεται σε αυτους που λενε οτι σκεφτονται να αλλαξουν σησκευη επειδη δεν εγινε γρηγωρα η αναβαθμηση

Dimitrinho

@andrew που υπερτερει η samsung;;;;;;;χαχαχαχα απο ποτε;;;;δεν δοκιμασες καθολου το iphone 5s για να καταλαβεις ποσο ανωτερο και υπεροχο ειναι και ειναι το μοναδικο με 64bit επεξεργαστη ακομη και η qualcomm παραδεχτηκε οτι τους επιασε τον υπνο και ετσι προλαβαινει να ειναι ετοιμο η δικια της προταση το καλοκαιρι με τα g3 και note 4 κατι που θα ειναι αργα γιατι 1 μηνα μετα θα παρουσιαστει το iphone 6 που θα εχει και μεγαλυτεροι οθονη(κατι που θελει πολυς κοσμος που για αυτο τον λογο δεν πηραν ακομη iphone) και θα τους αποτελειωσει ολους μια και καλη.

Nio

dimitrinho κ μολις μεγαλωσει η οθονη στο iphone η apple θα αποδειξει οτι ηταν πισω 3 χρονια…. Κ μολις ολοι οι αιφον φανατιλες τρεξουν να το αγορασουν θα αποδειξουν με την σειρα τους οτι ειναι…………
πολυ μπροστα τοσα χρονια η samsung που δεν συμπαθω κιολας….
Αλλα ευχομαστε ολοι να μην μεινει κ αλλο πισω η apple……
Καλο ειναι να υπαρχει λιγο ανταγωνισμος για να παιρνουμε οι εξυπνοι καταναλωτες G2 στα 339….

Τομ

Καθηστε να δουμε τι θα κανει η apple με το 6 και μετα μιλαμε. Αν ειναι 4.7 προσωπικα θα εντυπωσιαστω. Οσο για το μεγεθος δεν ειναι ακριβως πισω και μπρος ειναι θεμα επιλογης. Ολοι θα επρεπε να προσφερουν τα mini τους σε μορφη xperia Z1 compact. Δηλαδη mini μεν high end δε. Γιατι υπαρχουν και ανθρωποι που δεν τα θελουν τα μεγαλα κινητα. Προσωπικα σε περιβαλλον ios μια χαρα ειναι οι 4 ιντσες ενω το ιδιο μεγεθος σε android θα μου φαινοταν χαλια. Ειναι λογικο γιατι το ios εχει Homescreen με εφαρμογες και το android εχει widgets, software buttons πια σχεδον παντου κλπ. Το σηκωνει το μεγεθος δηλαδη.

Παντως ενα ομορφο iphone στις 4.7 ιντσες θα ηταν τελειο αν και ειμαι android fan. Εγω ασχετως με τις φημολογιες δεν ειμαι πεπεισμενος ακομα για τον λογο που αναφερει ο nio, δηλαδη οτι εμμεσα η apple θα παραδεχτει την ηττα της στην επιλογη μεγεθους.

Απο την αλλη στα android παραγινεται το κακο εχουμε ξεφυγει και απο τις 5 ιντσες (εν μερη λογω software buttons). Ελπιζω να μην ξεφυγουμε αλλο γιατι μετα το μεγαλυτερο μεγεθος θα εινια πιο πολυ ελαττωμα παρα προτερημα.

andrew

dimitrinho πες σε παρσκαλω ενα πραγμα που εχει καλυτερο η apple απο τη samsung το μονο που σου αρεσει σε αυτο το κινητο ειναι οτι ειναι apple ουαου τρεξτε να το παρετε και τι που εχει 64bit πυρηνα το ενσωματονει σε δυπηρινο πραγματικα σας λυπαμε γιατι δυνεται τοσα λεφτα για πεταμα και δε σου λεω να παρεις samsung καταναγκη οτι αλλο θες ετσι κι αλλιως μεχρι και τα htc σας ξεπερνανε και αν η samsung δεν ειναι καλυτερη εταιρια κινητον στον κοσμο ξερω τουλαχιστον οτι απο την apple ειναι δεκα χρονια μπροστα εχει προχωρισει τοσο πολυ η τεχνολογια κι ακομα παιζει με δυπηρηνα αντε γεια

Dimitrinho

@andrew πριν ξεκινησω θα αρχισω με τον επεξεργαστη:πραγματικα το iphone τι να το κανει το τετραπυρηνο;αφου φοραει ios που ειναι αρκετα ελαφρυ λειτουργικο το iphone 5s(που το εχω κιολας) ειναι πιο γρηγορο απο ολα τα αλλα κινητα και πραγματικα δεν κολλαει ποτε κατι που στα android αν και τετραπυρηνα σερνονται οποτε ειναι ακυρη η συγκριση με τους πυρηνες καθως το iphone υπερτερει στην αποδοση του επεξεργαστη. Το iphone ειναι καλυτερο γιατι:εχει εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης στα παντα ακομη και τα ηχεια ειναι top class εχω δωρεαν αναβαθμισεις για 4 με 5 χρονια απιαστο ονειρο για τα android καθως οι apple σεβεται τους πελατες της και τους παλιους και τους νεους. ξερω οτι θα εχω μια συσκευη που δεν κολλαει και θα ειναι καθε φορα σαν καινουργια και πραγματικα αυτη ειναι υπεροχη αισθηση. εχει απειρες ποιοτικες εφαρμογες κατι που το android ειναι πολυ πισω και εχει malware σε καποιες εφαρμογες πραγμα απαραδεκτο. Ανετα μπορω να κρατησω το iphone για 4 με 5 χρονια ειχα και το 3gs παλιοτερα οπως και κατι γνωστοι μου και πραγματικα τα κρατουσαν για τοσα πολλα χρονια ειναι απιστευτο αυτο το πραγμα καθως και εγω ποτε δεν ειχα κρατησει κινητο για παραπανω απο 2 χρονια γιατι μου χαλαγανε.στα… Συνέχεια »

andrew

καλα τραγουδα εσυ απο οτι φενεται η γνωση σου για κινητα ειναι σαν τη δικη για πυραυλους δε ξερω που ζεις εσυ αλλα οσες συγκρισοις κανανε με το iphone 5s και s4 galaxy το galaxy ηταν πρωτο με διαφορα τωρα ολα τα αλλα οτι τα android σερνονται και αυτες τις μπουρδες που ακους τα ακουω βερεσε ειμαι κατωχος android και οταν εχεις android μονο καθε 6 μηνες δεν το αλλαζεις γι’δες τι παιζει και σε αλλες εταιριες και μη μου εξηπσωνεις το iphone ειχα και ξερω μεσα σε ενα χρονο βαρεθηκα τη ζωη μου samsung και παλι samsung καλυτερες οθονες καλυτερους επεξεργαστες και πολυ ωρεο περιβαλον εχεις επιλογες μην κλεινεσε στο iphone

Dimitrinho

https://youtu.be/v5HS12Mnr-s ναι το ειδα περαστικα!ποιος σου ειπε οτι δεν βλεπω;εδω μου αρεσει και το lg g2 ζηλευω και καποια πραγματα που εχει τα εχω δοκιμασει ολα πολλες φορες και απο τα android μονο το lg g2 μου εκανε εντυπωση τα υπολοιπα μου ηταν αδιαφορα.

andrew

να το λες απο την αρχη λοιπον οτι ειναι θεμα γουστου γιατι υπαρχουν κινητα ποιο φτηνα και ειναι καλυτερα και απο iphone και απο samsung κανεις δεν εχει βγαλει το απολυτο κινητο και το g2 που λες ειναι απιστευτο τηλεφωνο και ας ειμαι φαν της samsung ειναι καλυτερο απο s4 galaxy γιατι να δωσω 800 ευρω για iphone και να μην παρω το g2 που τα σπαει σαν τηλεφωνο

Dimitrinho

andrew Γενικα ειναι πολλα πραγματα που εξαρταται συμφωνω κιολας οτι ειναι θεμα γουστου αυτο που με νευριαζει ειναι να διαβαζω οτι βγαζουν αχρηστο το iphone και οτι ειναι μονο για μοστρα εκει ειναι που τρελαινομαι και δεν αντεχω χωρις να σχολιασω μην τα ισοπεδωνουμε ολα.το lg g2 το προτεινα σε εναν φιλο μου και συμφωνησε μαλιστα και τωρα ειναι πολυ ικανοποιημενος δεν μπορουσα να τον πεισω για το iphone γιατι δεν του αρεσε το design μαλιστα το αγορασε στα 350 ευρω.οσο για το iphone μου το ειχε φερει απο την αμερικη ενας φιλος μου στα 580 ευρω το 32 gb απο apple store οποτε το πηρα σε εξαιρετικη τιμη.να συγκρινουμε τιμες skroutz το 16 gb κοστιζει 540 ευρω θα πεις και παλι ακριβο αλλα σκεψου και τι μεταπωλητικη αξια εχει.

andrew

δε σου ειπα οτι ειναι αχρηστο οπως σου ειπα ειχα iphone και εμενα μου αρεσει το design του και θεορω οτι ειναι το καλυτερο και απο θεμα υλικων κατι που δεν εχει η σαμυ δεν ειναι αχρηστο για π.χ. δεν θα δεις ποτε iphone να κολαει απλα και εγω δεν μπορω να πω οτι ειναι το καλυτερο γιατι οπως σου ειπα ειπαρχουν κινητα ποιο φτηνα και καλυτερα αλλα ειναι αυτο που σου ειπα οτι ειναι θεμα γουστου γι’ αυτο και ειπαρχουν πολλες εταιριες κινητων

Γιωργος

Ειμαι κατοχος android απο οταν θυμαμε να βγενει πρωτη φορα το android μεχρι σημερα, τα 2 τελευταια χρονια ειμουν με ενα xperia mini το οποιο σχετικα και μιλαω πολλυ πολλυ σχετικα με ικανοποιουσε προσωπικα με τα οποια εκατομμυρια κολληματα που ειχα αλλα συνιθισμενα τα βουνα στα χιονια (στο android ενοω για οποιον με πιανει), τοσα χρονια android τωρα θα κολλοσω? κανω το λαθος να αναβαθμιζω σε 4.0.4 αποτελεσμα? το κινητο ειναι για πεταμα στη κυριολεξια, δε λεω κατι αλλο, ως συνεχεια? αγορα καινουριου κινητου συντομα και μαλιστα iphone 4s ναι καλα ακουσατε, ας παμε λιγο πισω, μεχρι χθες εφτινα τα μηλοφωνα οπως πολλοι απο εσας που τα φτηνετε, οχι επειδη δεν ειχα τα φραγκα για να τα αγορασω ΟΠΩΣ ΟΣΟΙ ΤΟ ΚΡΑΖΟΥΝ (αν και τωρα που επεσε στα 300 δε το κραζουν τοσοι, τυχαιο?) οχι επειδη ζηλευα που ειχα μια μπακατελα επειδη η τσεπουλα μου δεν αντεχε παραπανω για κατι καλυτερο ΟΠΩΣ ΟΣΟΙ ΤΟ ΚΡΑΖΟΥΝ, αλλα ΕΠΕΙΔΗ ειμαι ανθρωπος των αριθμων και ο δυπηρινος δε μου ελεγε απολυτως τιποτα εν ετη 2014 ομως διαβασα τοσα μα πιστεψτε με τοοοσα πολλα και επειδη εχω μαθει να ψυχολογω γνωμες και αποψεις και ανθρωπους πιστεψτε με το iphone δεν εχει εχθρους, γιατι? γιατι… Συνέχεια »

Dimitrinho

@Γιωργος θα περιμενω εντυπωσεις σου

iPodios

To 4αρι μου εμενα τα εβγαλε τα λεφτα του και με το παραπανω. Το είχα τεσσερα χρονια και πριν λιγες μερες το αποχωριστηκα για το 5s. Ηταν απο τις καλυτερες αγορες που εχω κάνει γιατι ακομα παιρνει την τελευταια εκδοση λειτουργικου και το μονο που του ελειπε εκτος απο ταχυτητα (4αρων ετων κινητο λογικο) ηταν το siri. Αν είχα παρει τοτε το desire ή το galaxy που σκεφτομουνα θα τα ειχα αποχαιρετησει πριν αρκετο καιρο. Αυτο ειναι το πλεονεκτημα των iPhones .
Και τωρα σκεφτομουνα να δοκιμασω android αλλα ημουνα σιγουρος οτι σε 2 χρονακια θα το μετανιωνα.

Γιωργος

Πιο σαπιο λειτουργικο απο android δεν εχει ξανα υπαρξει στα χρονικα και δε παει να βγει κινητο με 300.000 πυρηνες, 700.000 GB RAM και 1 δισεκατομυριο εσωτερικη μνημη παλι θα κολαει! για να μην αναφερω αλλα, εχω πανω απο 80 και κατι λογους γιατι το android ειναι οτι πιο σαπιο (με το 80 κυριολεκτω)

Tom

Το εχω πει και το ξαναλεω. Ενα iphone 6 στις 4.5-4.7 ιντσες θα φερει σε πολυ δυσκολη θεση την samsung και το android. Πλεον ειναι μοδα οι μεγαλες οθονες και ο κοσμος πολλες φορες αλλαζει απο iphone λογω μεγεθους.

Ενα iphone σε σωστο μεγεθος θα γινει πραγματικα αναρπαστο. Ειδικα την στιγμη που τα android παραμεγαλωνουν και πανε να γινουν ολα phablet. Και θα με κανει και μενα να γυρισω. Τωρα αν γινει 4.2 ιντσες πχ η μεινει στις 4 δυσκολα.

Γιωργος

Tom συμφωνω εν μερη σε αυτο που λες αλλα σχετικα με τις ιντσες πιστευω πως το ιδανικο κινητο και τονιζω τη λεξη κινητο ειναι στις 3.5 και το πολυ στις 4 ιντσες αν και πιστευω πως ειναι κυριως θεμα γουστου και μονο καθαρα το συγκεκριμενο θεμα, προσωπικα εγω σαν Γιωργος το maximum που θα πηγενα σε ιντσες ειναι οι 4.7, ουτε μιση ιντσα παραπανω, οταν επιασα στα χερια μου το note 2 πρωτη φορα πραγματικα μιλαω το συγκεκριμενο κινητο ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ μα ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ, ενταξει εδω το galaxy s3 που θεωρω το πιο ασχημο εμφανισιακα κινητο του πλανητη μου φενετε επισης παντοφλα, φανταστειτε το note 2! πιστευω πως το iphone 4s εμφανισιακα ειναι οτι πιο ομορφο σε συσκευη ακομα και σε σχεση με το iphone 5s το οποιο δε μου αρεσει το μακροστενο σχημα που του δωσανε, μου θυμιζει samsung star, τωρα για το iphone 6 αν εχει 4.7 ιντσες παλι με βαζει λιγο σε σκεψεις για το αν θα το αγοραζα, γι αυτο κατεληξα για Iphone 4s και νομιζω πως συμφωνα με τα κριτηρια και το τι αρεσει σε εμενα δε προκειτε να απαγοητευτω σε καμια περιπτωση, οποτε ανακεφαλαιωνω για τις οθονες κατα τη ταπεινη μου γνωμη… Συνέχεια »

Tom

Κοιτα και γω που εχω το GS3 ( το οποιο δεν ειναι ασχημο!:D ) στην αρχη την εβρισκα πολυ με το μεγεθος. Απλα αντικειμενικα να το δεις με μια θηκουλα ειναι αρκετα ογκωδες και βαρουτσικο. Το μεγεθος της οθονης το βρισκω καλο και οταν ειδα το lg optimus G ενος φιλου στις 4.7 καταλαβα οτι ακομα μικροτερο θα ηταν πιο βολικο. Οι 4 ιντσες ειναι κομπλε οι 3.5 οχι δεν τις μπορω καθολου ειδικα στο aspect ratio του σκαριου του iphone 4s. Απλα θεωρω οτι μιας και χρησιμοποιουμε για πολλα πραγματα πια το κινητο μας ειναι ιδανικο πανω απο τις 4 ιντσες γυρω στι 4.5 με 4.7. Και τα nokia lumia στισ 4.5 ειναι υπερκομπλε.

Γενικα εχω δοκιμασει τα μεγαλα μεγεθη σε κινητα και τα δεχομαι αλλα ως ενα σημειο. Πανω απο 4.7 δεν θελω να ειναι το επομενο μου κινητο. ΑΛλα δυστυχως δεν υπαρχουν και επιλογες σε High end. Για αυτο λεω πρεπει να ερθει το Iphone 6 να καλυψει αυτο το κενο, και αν το κανει θα γινει αναρπαστο. Ασε που γνωμη μου ειναι οτι ενα Iphone ελαφρως πιο μεγαλο θα δειχνει και πιο ομορφο.

Tina

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση: έχω το 5άρι και έβαλα την 7.1, από εκείνη τη στιγμή δεν παίζουν οι εφαρμογές viber & whatsup. Έχει συμβεί σε κανέναν σας;;; Αν ναι τι κάνατε για να το διορθώσετε;;; ΥΓ: οι εφαρμογές ανοίγουν αλλά δε μπορώ να στείλω καμία συνομιλία είτε κείμενο είτε φωτογραφίες κτλ… Σας ευχαριςτώ;;;;

aggeliki

Καλησπέρα εγώ εχώ το iphone 3gs δέν μπορώ να κατεβάσω τίποτα μου ζητάει το ios 7, μπορείτε να με ενημερώσετε.
Σας ευχαριστώ.

Teo

Εγώ πήρα πρόσφατα το iPhone 4 και εγώ δεν ήξερα απο λειτουργικά και αναβάθμισεις όταν το πήρα είχε την έκδοση 6.1.3 αμέσως μου έιρθε η αναβάθμιση ios 7.1.2 αλλά δεν μου άρεσε πολύ η εμφάνιση τέλος πάντων μετά απο λίγο καιρό κατάφερα ένα τροπο downgrade και γύρισα πίσω στο ios 6.1.3 δεν βλέπω τόσες συνμαντικεσ αλλαγές απο την 7.1.2 δεν λέω παει ποιο γρήγορα αλλά όχι όπως το περιέγραψαν στα σχολεία το ios 7 το περιέγραψαν σαν να ήταν κινητό του 2000

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.