5 gestures στο iOS 7 που μας λύνουν τα χέρια

Κάθε νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS για iPhone περιέχει και κάτι νέο, με τη νεότερη έκδοση του iOS 7 να περιλαμβάνει ακόμα περισσότερα gestures (χειρονομίες) από κάθε άλλη φορά, τα οποία μας βοηθάνε στο να κάνουμε το κάθε τι γρηγορότερα. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τη λίστα με τα 5 Gestures στο iOS 7 που πραγματικά μας λύνουν τα χέρια.

1. Πρόσβαση στο Notification και Control Center
Εαν σύρουμε το δάχτυλο μας απο το πάνω μέρος της οθόνης προς τα κάτω θα εμφανιστεί το νέο menu των ειδοποιήσεων.

iOS 7 gestures, 5 gestures στο iOS 7 που μας λύνουν τα χέρια

Σύροντας το δάχτυλο μας από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα πάνω θα δούμε το νέο μενού ελέγχου, με επιλογές ρύθμισης του wifi, Bluetooth, χρήση σε πτήση, ελέγχου φωτεινότητας και μουσικής, καθώς και ενεργοποίηση του φακού flash του κινητού και άλλες επιλογές.

iOS 7 gestures, 5 gestures στο iOS 7 που μας λύνουν τα χέρια

2. Μετάβαση μέσα στα μηνύματα και τα e-mail
Όταν βρισκόμαστε μέσα στα μηνύματα ή τα e-mail, μπορούμε να σύρουμε το δάχτυλό μας απο δεξιά προς αριστερά και έτσι θα εμφανιστεί η ώρα που στείλαμε το κάθε μήνυμά μας.

iOS 7 gestures, 5 gestures στο iOS 7 που μας λύνουν τα χέρια

Εαν πάλι σύρουμε το δάχτυλό μας, ενώ βρισκόμαστε μέσα σε μια συνομιλία, από αριστερά προς τα δεξιά, θα εμφανιστούν όλα τα μηνύματα που έχουμε αποθηκευμένα.

iOS 7 gestures, 5 gestures στο iOS 7 που μας λύνουν τα χέρια

3. Μετάβαση μέσα στα ιστορικό του Safari
Κατά τον ίδιο τρόπο μπορούμε να μεταβούμε μέσα στο ιστορικό του Safari browser. Αντί να πατάμε συνέχεια το κουμπί στο browser για να μεταβούμε στην προηγούμενη σελίδα που βρισκόμασταν, μπορούμε σύροντας το δάχτυλο στην οθόνη από αριστερά προς τα δεξιά, να πάμε στην προηγούμενη σελίδα, γλίτώνοντας χρόνο χωρίς να ψάχνουμε το κουμπί στο Safari που μας πηγαίνει στην προηγούμενη σελίδα.

iOS 7 gestures, 5 gestures στο iOS 7 που μας λύνουν τα χέρια

4. Κλείνοντας εφαρμογές
Το κλείσιμο των εφαρμογών στο iOS 7 άλλαξε στον τρόπο που εμφανίζεται αλλά και στην ουσία μιας και η ίδια η Apple παραδέχτηκε πως πλεον υφίσταται πραγματικό multitasking και ολοκληρωτικό κλείσιμο των εφαρμογών. Οπότε, πατώντας δυο φορές το Home button στο iPhone, εμφανίζονται οι ενεργές εφαρμογές σαν κάρτες στην οθόνη μας. Πατάμε πάνω σε μια εφαρμογή που είναι ενεργή και σύροντας προς τα πάνω, αυτή κλείνει και παύει να λειτουργεί.

iOS 7 gestures, 5 gestures στο iOS 7 που μας λύνουν τα χέρια

5. Πρόσβαση στην Αναζήτηση στο κινητό από οποιαδήποτε Home Screen
Μέχρι τώρα θυμόμαστε πως όταν είμασταν στην κεντρική Home Screen του iPhone, εαν σέρναμε το δάχτυλό μας από αριστερά προς τα δεξιά, εμφανιζόταν η αναζήτηση μέσα στο κινητό για οτιδήποτε πληκτρολογούσαμε. Πλεον, αυτή η δυνατότητα αναζήτησης είναι προσβάσιμη από οποιαδήποτε home screen και να είμαστε, απλά σύροντας την οθόνη από πάνω προς τα κάτω. Προσοχή! Δε σέρνουμε το δάχτυλό μας από το πάνω πάνω μέρος της οθόνης γιατί θα εμφανιστεί το κέντρο ειδοποιήσεων με το ημερολόγιο, μηνύματα και e-mail τα οποία έχουμε λάβει.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Patikas14

Πω πω… Τι λες τώρα;;;

Lefteris

Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει;;;;

wrech

Πραγματα που το android τα εχει χρονια

Sakis

η google γιατι δεν εβγαλε πατεντα για το notification bar και τα εικονιδια…τελοςπαντων

Notis

Χωρίς να θέλω να δημιουργήσω flame, το notification bar ειναι κατι π το android ακόμα παλεύει να το φτιάξει σε σχέση με το iOS!!

Iakovos80

Νομίζω πως και στο android αλλα και στο iOS, το notification bar εξυπηρετεί το σκοπό του πολύ καλά. Ας μη μιζεριάζουμε 🙂

azriel84

Όσο το Android δεν είναι προϊόν παρθενογένεσης (μην μιλήσουμε για το clopy paste iOS ripoff των πρώτων εκδόσεων Android) έτσι και το iOS “υιοθετεί” κάποια πράγματα από τον ανταγωνισμό σε διαφορετική ή μη υλοποίηση. Ο κλέψας του κλέψαντος λοιπόν κύριοι και τέλος το flaming πέθανε μαζί με τον Jobs to 2011.

Nikos

Οι φθηνοι Androidofans παρακαλω να βαρουν προσοχη στο IOS!ΣΕΒΑΣΜΟΣ!

Iakovos80

Πιστεύω η όλη “αντιπαράθεση” θα είχε περισσότερη πλάκα εαν προσπαθούσαμε να βρούμε τι λείπει από το κάθε λειτουργικό σύστημα παρά να αλληλοθάβουμε γενικά. Κάτι θα έβγαινε νομίζω από αυτό. Σε παγκόσμια κλίμακα λέμε τώρα όχι μόνο για εμάς. Παντού υπάρχει αυτή η άτυπη κόντρα. Είναι το τι εξυπηρετεί τον καθένα εξάλλου. Άλλος είναι φανατικός blackberrάκιας, άλλος windows 8 κλπ. Εφόσον τον βολεύει, ό,τι και να του λένε, εκείνος θα χρησιμοποιεί το κινητό που του κάνει περισσότερο κλικ 🙂

Αλέξανδρος

Notis, τα θες και τα λες ή σου ξεφεύγουν? Πλέον όχι μονο ειδοποιήσεις ή ενημερώσεις αλλά μέχρι κανονικές εφαρμογές floating απο το notification bar απο τον κατασκευαστή π.χ στο δικό μου lg g pro, μέχρι remote Control ( διαχείριση τηλεόρασης, air Condition, blu ray player κ.τ.λ ).
Στο Android υπάρχει όντως ” μπάρα κοινοποίησης” πλήρες παραμετροποιήσιμη και όχι μόνο αφού στην ουσία είναι και Control center αν το θελήσει ο χρήστης .

Πάντα φιλικά αλλά μην λέμε ότι θέλουμε καλές οι “προσθήκες” ( και όχι αντιγραφές γιατί είναι κάτι που χρειάζεται και καλά έκαναν που επιτέλους τα πρόσθεσαν γιατί είχα το 3gs και καταλαβαίνω, είχα αγανάκτηση 6 κινήσεις για να ανοίξεις το 3g, μια ειδοποίηση χωρίς ενα εικονίδιο πάνω για να δεις αν χτύπησε η ειδοποίηση χωρίς να κατεβάσεις την μπάρα ) αλλά θέλει αρκετή δουλειά ακόμη.

Stelios K.

Φίλε Notis, φαίνεται πως δεν έχεις πιάσει ποτέ στα χέρια σου οτιδήποτε ανδροειδές.
Το Notification Bar του Android είναι αρκετά παραμετροποιήσιμο ώστε να γίνει 10 φορές πιο λειτουργικό από το clopy-paste που πασάρει η apple!

Αυτό το κακό “επειδή το έκανε η Apple είναι πρωτοπορία/καλύτερο/κλπ” πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή… Ειδικά για πράγματα που κυκλοφορούν εδώ και κάτι χρόνια…!
(δεν είναι λεκτικτική επίθεση σε εσένα φίλε, γενικά για τα fanboys μιλάω.)

negiemu

παιδια δεν ξερω τι λετε εσεις, αλλα παλι καλα που η apple ανοιξε τα ματια της και εκλεψε 1-2 πραγματακια που ειναι must απο τα android.

Tony

Ειλικρινα ρε σεις δεν εχετε βαρεθει να ποσταρετε τα ιδια και τα ιδια σε οποιο αρθρο εχει να κανει με τα iPhone/iOS?το Android απο παρθενογενεση προεκυψε?ελεος….

Iakovos80

@Stelios K. , @Αλέξανδρος

Παιδιά, εγώ χρησιμοποιώ iPhone απο το πρώτο πρώτο iPhone, αλλα έχουν περάσει απο τα χέρια μου αρκετά android, με τελευταία το S4, HTC One, Z. Απίστευτες οθόνες, πολύ γρήγορα κινητά, αλλά ανήκω στο οικοσύστημα της Apple (iDevices, macbooks κλπ) πολύ πριν βγουν τα iPhone. Δε με βολεύει το android, απλά 🙂 Φυσικά και είναι πιο ανοικτό λειτουργικό σύστημα, φυσικά και το notification bar είναι μακράν μπροστά, και φυσικά δε μπορώ να χειριστώ άλλο τηλέφωνο πέρα απο το iPhone 🙂 Και blackberry είχα, και windows phones και και και… Όλες οι εταιρείες αντιγράφουν η μια την άλλη. Η Microsoft την Apple, η Apple τη Xerox κλπ κλπ κλπ. Υπάρχει η “διαμάχη” αυτή γιατί όλες οι εταιρείες έχουν διαφορετικά κινητά για διαφορετικούς χρήστες. Τώρα γιατί υπάρχει αυτός ο “πόλεμος”, δεν ξέρω χαχα. Δε βγάζει κάπου πιστεύω. Λατρεύω κάθε τι σχετικά με την Apple αλλά είναι πανέμορφα ορισμένα android κινητά. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και όμορφα. Τεχνολογία είναι που μας διευκολύνει σε όσα κάνουμε. Αυτά 🙂

Αλέξανδρος

Iakovos 80, κανείς δεν αντιλέγει ότι όλα είναι σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του καθενός. Τώρα, όσο αναφορά όμως την λειτουργικότητα του κάθε λογισμικού υπάρχουν τα συν και τα πλήν και αυτά ανέφερα παραπάνω.
Δεν μπορώ όμως να βλέπω ασυναρτησίες του Στυλ ” το ios έχει notification bar και το Android έχει έλλειψη στην συγκεκριμένη λειτουργία, είπαμε να μην τα καταπατήσουμε ολά.
Και Κάτι τελευταίο, όποιος έχει Android και έχει ασχοληθεί ελάχιστα μπορεί να δει τι προσφέρει το συγκεκριμένο λειτουργικό και τι όχι. Και το μεγάλο ερώτημα στο Android
είναι: Τι “ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ” ( Πάντα με μέτρο τα mobile os ).

niko

καιρος ηταν να μπει και στα iOS!

geohot

Υπαρχουν ακομα ατομα που λενε οτι το ios φορεσε γυαλια. Ενταξει παιδια τι να λεμε τωρα ο κοσμος ψιλο εως χοντροχαλασει και δε λεω τραβατε παρτε android, προς θεου. Καντε δοκιμες, ερευνες αγορας κλπ οχι στα κουτουρου παω και σκαω 2 πεντακοσαρικα

Notis

Παιδια δεν αναφέρομαι στα 10αδες καλούδια π εμφανίζονται συροντας..αλλά στο experience, τραβάς συρτάρι στο iOS ακούει στο χιλιοστό, οχι πανί!

Stelios K.

@Iakovos80 είσαι ωραίος ρε φίλε! Έχεις ολοκληρωμένη άποψη. Έχεις δοκιμάσει απ’όλα, και απλά σε βολεύει το iphone, γιατί είσαι του iΟικοσυστήματος. Δεκτό!
Σαφώς και ο καθένας διαλέγει ότι τον βολεύει καλύτερα, αφού αυτός είναι και ο σκοπός της τεχνολογίας: να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη. Αλλά όταν βλέπω κάτι σχόλια που εκθειάζουν το κάθε iΜεγάλο-κεφάλι της αγοράς επειδή τα update του έχουν “τρομερές καινοτομίες” όπως καινούρια wallpapers και εικονίδια… δεν μπορώ ρε φίλε! τσαντίζομαι! Του χρόνου θα βγάλει κάνα launcher της προκοπής η Apple, με οθόνες και widgets, και θα μας τα πρήζουν πάλι…!

Όταν όμως θα μιλάνε για καινοτομίες, εμείς οι unixάδες θα γελάμε, γιατί αυτά στο android τα είχαμε από τις πρώτες εκδόσεις! 😀

Αποστόλης Ρόδος

Όποιοι δουλέυουν χρόνια Android, πρέπει να γελάνε όπως εγώ… αν είναι δυνατόν δηλαδή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.