iOS 8, «Hey, Siri» για να ενεργοποιείτε τη Siri στο αυτοκίνητο

Την Δευτέρα κατά τη διάρκεια του WWDC 2014 (World Wide Developers Conference) η Apple ανακοίνωσε το OS X Yosemite update για το λειτουργικό σύστημα για Mac και φυσικά το νέο iOS 8. Το iOS 8 γίνεται πιο ανοιχτό θα μπορούσαμε να πούμε και φέρνει αρκετές αλλαγές και βελτιώσεις. Μέσα στις βελτιώσεις είναι και η Siri η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί λέγοντας «Hey, Siri» και χωρίς να αγγίζετε την οθόνη.

Το νέο feature της Siri είναι κάτι αντίστοιχο με το «OK Google» που χρησιμοποιείται εδώ και καιρό Android. Έτσι λοιπόν, όταν συνδέετε το κινητό με το αυτοκίνητό σας μπορείτε να πειτε απλά «Hey, Siri» και εκείνη να εκτελέσει εντολές χωρίς να αποσπάτε την προσοχή σας από την οδήγηση.

Επιπλέον, η Siri μπορεί να αναγνωρίζει τραγούδια, να πραγματοποιεί iTunes αγορές με τις φωνητικές σας εντολές ενώ μπορεί να ελέγχει και smart-connected οικιακές συσκευές. Τέλος θα μιλάει 22 επιπλέον γλώσσες αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ποιες θα είναι αυτές.
, iOS 8, «Hey, Siri» για να ενεργοποιείτε τη Siri στο αυτοκίνητο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Costas

Και στο galaxy note 3 του λέω “hi galaxy”.
Να και κάτι που έπρεπε να καταθέσει πατέντα για να τραβά στα δικαστήρια κάποιες ανταγωνίστριες.

KAFROS

…και αν καταλάβει τίποτα το s – voice, γράψε μου.
Κάτοχος (και) note 3.

gathan

Τρομερό! το είχαν αρκετές συσκευές Ericsson πριν καμιά 10ετία το έλεγαν μαγική λέξη ή κάτι τέτοιο και ενεργοποιούσε τις φωνητικές εντολές …

Lambros

Επειδή έχω περάσει το iOS 8 beta 1 στο iPhone 5 σας αναφέρω ότι οι 22 νέες γλώσσες είναι μόνο στο dictation και όχι στο Siri.Δηλαδή όταν έχω επιλεγμένο το ελληνικό πληκτρολόγιο για να γράψω κάτι αυτομάτως μου εμφανίζει δίπλα από το διάστημα το εικονίδιο με το μικρόφωνο ώστε να μιλήσω στα ελληνικά και να το γράψει.Το δοκίμασα και δουλεύει άριστα εκτός από μερικές φορές που κολλάει και δεν κάνει τίποτα.Αλλά μη ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη beta.Και αυτό που του λες “Hey Siri” πιάνει μόνο όταν το iPhone φορτίζει ή είναι συνδεδεμένο με το USB.Στο Siri απ’ ότι είδα δεν προστέθηκαν νέες γλώσσες παρά μόνο στο dictation.

someone

Καινοτόμησε πάλι η apple

nick77

Παιδια μηπως ενδιαφερεται κανεις να μου πουλησει το note 3 του???

Νίκος

@Lambros

Δηλαδή φίλε μου απ´ότι κατάλαβα στις νέες γλώσσες του dictation συμπεριλαμβάνονται και τα ελληνικά;

Aris

Εε ήθελα να ρωτήσω,στο Iphone 4s η Siri έχει γίνει φωνητικός έλεγχος όπως στο 4 η απλά άλλαξε λίγο λόγω IOS 7;

V

@Lambros μπορεις να μ πεις πως γινεται να κατεβασεις την beta έκδοση και επισης λειτουργεί ομαλά η beta ή κολλαει ; (Κάτοχος 5s)
Ευχαριστω

KAFROS

@nick77
Ανταλλαγη με iPhone δέχεσαι?

Lambros

@Νίκος Ναι φίλε μου στο iOS 8 beta 1 πλέον το dictation υποστηρίζει τα ελληνικά.Μάλλον η ελληνική υποστήριξη στο Siri κοντεύει!

Lambros

@V Κατέβασα μέσω του MEGA το αρχείο για το iPhone 5 A1429 αλλά για μη εγγεγραμμένους developers και αφού έκανα πλήρες back up το iPhone με Shift+Update επέλεξα το αρχείο που κατέβασα και το έκανε ενημέρωση στο iOS 8 beta 1 χωρίς να σβήσει τίποτα.Η beta αυτή πάει αρκετά καλά, έχει τα κολλήματά της βέβαια και η μπαταρία πέφτει λίγο πιο γρήγορα.Δεν έχει το κάτι διαφορετικό από το iOS 7.1.1 πέρα από κάποιες μικροπροσθήκες.Τη πέρασα από περιέργια.Κάποιες εφαρμογές δε δουλεύουν σωστά ή κρασάρουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.