iOS 9.3: Η Apple φέρνει το Night Shift για να κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ

Στην επόμενη αναβάθμιση του iOS 9.3, η Apple θα ενσωματώσει ένα νέο feature που ονομάζεται Night Shift και το οποίο θα προσαρμόζει αυτόματα την οθόνη όταν είναι βράδυ, προκειμένου να την κάνει πιο εύκολη για τα μάτια.

Η Apple επικαλείται μελέτες που δείχνουν ότι η έκθεση σε έντονο μπλε φως το βράδυ μπορεί να επηρεάσει τους κιρκαδικούς ρυθμούς σας, καθιστώντας πιο δύσκολο να αποκοιμηθείτε.

Το πρόβλημα αυτό θα λυθεί με το Night Shift, το οποίο χρησιμοποιεί την ώρα και την τοποθεσία σας για να αντιληφθεί πότε δύει ο ήλιος. Τότε αλλάζει αυτόματα τα χρώματα στην οθόνη “στο θερμότερο άκρο του φάσματος, καθιστώντας την ευκολότερη για τα μάτια σας”. Το πρωί, η οθόνη επιστρέφει στο φυσιολογικό.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του iOS 9.3 θα είναι το Notes, κάνεις διάφορες σημειώσεις για τον εαυτό σου μόνο και μπορείς να τις δεις μόνο εσύ με τη χρήση του δαχτυλικού αποτυπώματος. Για παράδειγμα μπορείς να σημειώσεις κωδικούς, pin καρτών, κλπ.

Προς το παρόν, το iOS 9.3 είναι διαθέσιμο μόνο για developers, η Apple δεν διευκρίνισε πότε θα έρθει σε non-beta χρήστες.

ios 9.3 night shift, iOS 9.3: Η Apple φέρνει το Night Shift για να κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ

ios 9.3 night shift, iOS 9.3: Η Apple φέρνει το Night Shift για να κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chris_g

ρε καπου το εχω ξαναδειι αυτο χχχμμμ

Βαγγέλης

there is an app for that
https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.ne.hardyinfinity.bluelightfilter.nightmodeπλάκα κάνω αλλά σοβαρά τώρα είναι βολικό το βράδυ

Spyros

twilight και ετοιμος

ChrisG

Τελικά ορισμένοι είναι πολύ πονηροί.επειδή αρκετός κόσμος έχει το gps κλειστό και δεν αποθηκεύει κωδικούς σε βάζουν στο τρυπάκι να τους τα δώσεις όλα.θα κοιμάσαι και το gps στο κεφάλι σου θα είναι ανοιχτό.θα έχεις αποθηκευμένους αριθμούς όλων των κωδικών σου και όλος τυχαίος δεν θα έχει κανείς πρόσβαση εκτός απο τον κάτοχο ε;το άλλο με τον τοτο το ξέρετε;σιγά σιγά όμως πως κατάφεραν να κάνουν τον κόσμο να τους παραδώσει τα πάντα με την θέληση τους και αναφέρομαι σε όλους….και να το θεωρούνε φυσιολογικό….μπράβο τους.η κρεβατοκάμαρα έμεινε και για αυτήν έχω ενδοιασμούς.τελικά ο Dr.Arnim Zola είχε δίκιο σε όλα.και γιατί να μην κλείνω την οθόνη,ή να έχω ένα κάλυμμα,να το απενεργοποιώ κ.α.μεγάλη καινοτομία.congratulations apple… μόνο που δεν μας είπες ότι το night mode ανακοινώθηκε πρώτα απο την google στο marshmallow.

Dimos

@ChrisG εκτός από το ανοιχτό GPS η λειτουργία θα ενεργοποιείται και χειροκίνητα από τον χρήστη χωρίς να χρειαστεί να ανοίξεις το GPS..Οπότε δεν θα έχουμε το GPS στο κεφάλι μας. Οποιος θέλει το ενεργοποιεί χειροκίνητα λοιπόν!

ChrisG

χειροκίνητα σε ανθρώπους που βαριούνται να πατήσουν μία ρύθμιση παραπάνω επειδή δίνουν χίλια ευρώ για ένα “smart”phone…χλωμό το βλέπω.άλλωστε οι περισσότεροι λόγω άλλων εφαρμογών και 24 ώρες το 24ώρο σύνδεσης με το wifi δεν πρόκειται να μπούνε στην διαδικασία που λές.εδώ δεν ξέρανε για το wifi-assist που είναι στο default όπως μάλλον θα είναι και αυτό στις τοποθεσίες.εάν το διαβάσει κανείς εδω μπορεί να μπεί στον κόπο.διαφορετικά όσο επίπεδο και γνώσεις έχει η πλειοψηφία για ένα Iphone έτσι θα πάει κι αυτό.

Mary

ChrisG επιτελους ξεκολλα! ειναι κατι που ζητούσαν εδω καιρό οι χρήστες του iOS και πολλοί έκαναν και jailbreak για να το αποκτήσουν! Δεν υπαρχει κατι αρνητικό στην είδηση ουτε βλέπω κάπου την αντιγραφή. Ο μοναδικός που βλέπει αρνητικά τα παντα και βρίσκει προβλημα και εκει που δεν υπαρχει εισαι εσυ μονο και μονο για να κράξεις. Και σταματά να βάζεις ταμπέλες σε όλους, οι χρήστες iPhone ειναι αυτο, οι χρήστες wp ειναι το αλλο…δεν ξέρεις ο καθενας τι ειναι και τι κανει ! Έλεος χαλάρωσε λιγο, χαλάς την συζήτηση σε κάθε άρθρο μονο και μονο επειδή θες να προκαλέσεις κόντρα!

ChrisG

το night mode ανακοινώθηκε απο την google είτε το ξέρεις είτε όχι.και jailbreak σε ένα “τέλειο” λειτουργικό;πέφτω απο τα σύννεφα.δεν κράζω…συζητώ.ταμπέλες δεν βάζω αλλά άλλοι απο μόνοι τους.εγώ διαπιστώσεις κάνω.εάν κατι είναι κατά την άποψή μου αρνητικό θα το πώ.αν όχι δεν θα σχολιάσω.οπότε ξεκόλλα τώρα κι εσύ με εμένα…και απόλαυσε το Iphone σου…αυτά.

Mary

Δεν είπα οτι ειναι τέλειο, ειπα οτι υπαρχει ανταπόκριση σε αυτα που ζητάνε οι πελάτες! Αλλα εννοείται πως θα κατσω να το λύσω διότι δυστυχως μονο συζήτηση δεν κανεις! Εκτός αν εσυ συζητάς παντα τόσο ειρωνικά και με αυτο επιδεικτικό στυλακι! Μάθε να εισαι ποιο αντικειμενικός και όχι τόσο απόλυτος, δεν τα έκαναν ολα η Google και η Samsung πρώτες υπάρχουν και Άλλες εταιρείες.

Mary

Και by the way πολυ πριν δώσει το συγκεκριμένο feature το android το έκαναν αλλα apps, όποτε δεν το έκανε πρωτη η Google!

Vagelis

Το γνωστό f.lux, εφαρμογή του cydia, απο την οποία έχω δει μεγάλη διάφορα..

ChrisG

για πές μας ποιό app της apple το έκανε πρώτο και δεν το έκανε κάποιο άλλο app της google.με στοιχεία παρακαλώ…η google όμως το ενσωμάτωσε πρώτη.είδες;σας προλαβε μία φορά και η google.δεν θα κλέβεται μόνο εσεις.

ChrisG

“πρώτες υπάρχουν και Άλλες εταιρείες.”
σάυτό έχεις δίκιο αλλά βλέπεις όταν η αγαπημένη σου apple τους έκλεβε εσείς χαιρόσασταν και το λέγατε καινοτομία.τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των εταιρείων και κολεγίων πηγαίνανε κατά διαόλου.βλέπεις άμα φράγκα και δικηγόρους μιλάς με ειρωνικό υφάκι και δεν συζητάς.για αντικειμενικότατη;άστο…ακόμη γελάω.

Mary

Δεν ειναι αγαπημένη μου η Apple σταματά να εισαι τόσο απόλυτος λες και εισαι 10 χρόνων, και επίσης σου το ειπα και πριν σταματά να βάζεις ταμπέλες! Απο που με ξέρεις και ξέρεις ποια ειναι αγαπημένη μου εταιρεια(που δεν εχω αγαπημένη διότι δεν ειμαι 15 χρόνων για να φανατίζομαι με βλακείες όπως άλλοι); Όσο για την τελευταία σου πρόταση το μονο που κατάλαβα ειναι οτι 1ον δεν ξέρεις ανάγνωση και 2ον γραφή και ορθογραφία! Καληνύχτα σου

Vagelis

Ρε @crisg εσείς ψυχολογικά με την Apple? Πολύ κράξιμο ρε συ

Gagarin

Εγω θα συγχαρώ για ακόμα μια φορά της εταιρίες κατασκευής smartphones που κατάφεραν να κάνουν κινήματα με φανατικούς οπαδούς!!!
Πιο μεγάλη τεχνολογία απο αυτή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!

Χρηστος

Σοβαρα τωρα την τοποθεσια? δεν μπορουσαν απλα με τους αισθητηρες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.