iOS 9: Στο 75% των συμβατών συσκευών – το Marshmallow κάτω από 1%

Η Apple έδωσε τα ποσοστά υιοθέτησης του iOS 9 στα οποία φαίνεται ότι η τελευταία έκδοση του iOS έχει φτάσει στο 75% των συμβατών συσκευών. Αυτό σημαίνει ότι τρεις στις τέσσερις mobile συσκευές της Apple, τρέχουν το νέο iOS 9.

Τον προηγούμενο μήνα το ποσοστό ήταν στο 70% και πιο πριν στο 66%, η υιοθέτηση του iOS 9 αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς. Όταν δόθηκε στους χρήστες η τελευταία έκδοση του iOS, μέσα σε μόλις 5 μέρες ξεπέρασε το 50% και η Apple είχε πει τότε ότι ήταν ο ταχύτερος ρυθμός υιοθέτησης που είχε δει.

Πρόσφατα έδωσε το iOS 9.3 στους developers, το οποίο θα φέρει χαρακτηριστικά όπως Night Shift (για καλύτερη προσαρμογή χρωμάτων τη νύχτα), multi-user support για iPads (προς το παρόν μόνο για σχολεία) και Notes που ξεκλειδώνουν μόνο με το δαχτυλικό αποτύπωμα.

Tο αντίστοιχο ποσοστό του Android Marshmallow βρίσκεται κάτω από 1% (0.7%), όμως να υπενθυμίσουμε ότι η αναβάθμιση δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την Google, αλλά από κατασκευαστές και παρόχους.

Μία στις τρεις συσκευές με λειτουργικό Android τρέχουν αυτή τη στιγμή Lollipop. Βέβαια, όλα αυτά συμβαίνουν στην αρχή της διαδικασίας αναβάθμισης σε Android Marshmallow. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Google, το Android Marshmallow ανέβηκε από το 0.2% στο 0.7% από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο 2016, με το Android Lollipop να κατακτά το 32.6% των συσκευών.

ios 9 adoption, iOS 9: Στο 75% των συμβατών συσκευών – το Marshmallow κάτω από 1%

ios 9 adoption, iOS 9: Στο 75% των συμβατών συσκευών – το Marshmallow κάτω από 1%

ios 9 adoption, iOS 9: Στο 75% των συμβατών συσκευών – το Marshmallow κάτω από 1%

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

βασικά με λάθος τρόπο τα μετράνε

συσκευές με ios και η εξάπλωση του μπορούν να συγκριθούν μόνο με συσκευές nexus και pure android

τα υπόλοιπα είναι απλά fork του android από τους κατασκευαστές και καθώς είναι τροποποιημένες σε μέγιστο βαθμό και κανονικά δεν μπαίνουν καν σε σύγκριση (ουσιαστικά μόνο τον ίδιο kernel base έχουν και κάποια πολύ βασικά χαρακτηριστικά)

και απο ότι είδα στα nexus έχουν γύρο στα 90%

s6_edge+

ενταξει σημασια εχει πως τρεχουν αν λαγκαρουν η τρωνε σκαλωματα τι να το κανεις καλυτερα παλιοτερη εκδοση και το κινητο να δουλευει ρολοι. Βεβαια εδω που τα λεμε η apple εχει καλυτερη υποστηρξη σε ποιο συχνα update σε σχεση με εταιριες android. Λογικο εν μερη μιας και η apple βγαζει 3-4 συσκευες το χρονο (μαζι με τα ipad) ενω η samsung, η lg κλπ καμια 10αρια και χανουν τη μπαλα..

s6_edge+

Παντως γελαω που η apple τους κανει πλακα με 2 συσκευες(πχ 6s και 6s plus) κανει τα ιδια και περισσοτερα κερδη απο αυτους π πλασαρουν 10 κινητα το χρονο (αν και κατoχος android)

vasilist

Εμένα το τηλέφωνο μου πετάει δεν θέλω καμία αναβάθμιση που θα μου το κάνει να κολλάει.
If it’s not broken don’t fix it.

Iraklis

Ναι, εσείς οι χρήστες android δεν τις χρειάζεστε τις αναβαθμίσεις. Όταν βγαίνει όμως καινούργια έκδοση android μια χαρά κλαίγεστε στα φόρουμ “αχ γιατί δεν παίρνω το 6 στο g2 μου, αφού το σηκώνει;”, “έχουν περάσει 25 μήνες απο τότε που βγήκε και ακόμα να το πάρω στο Galaxy μου, τι γίνεται;” Το να παραδεχτείτε ενα καλό που εχει η Apple δεν ειναι στο προγραμμα ε; Οπαδοί.

nikopoup

Δηλαδη ειναι καλο που αναβαθμισα το Ipad mini μου και τωρα κολλαει? Καλυτερα να μου ελεγε φιλε δεν το σηκωνει με το υλικο που εχει, μεινε στο Ios7 ή τραβα και αγορασε καινουργιο.

Βαγγέλης

Δυστυχώς το fragmentation καλά ζεί.Το πρόβλημα σε όλα τα λειτουργικά android ios windowd είναι στα πολλά διαφορετικά hardware και το οτι δεν αναβαθμίζονται ή αναβαθμίζονται κακώς οι συσκευές που σηκώνουν πλέον κάθε αναβάθμιση.Βλέπουμε τα benchmarks το δέντρο αλλά χάνουμε το δάσος. Πιό συγκεκριμένα ξεκινάει από τα πολλά διαφορετικά SoC που έχουν άλλη αρχιτεκτονική άλλα modems κάρτες γραφικών και ο κατασκευαστής τους πρέπει να αναβαθμίσει και τους εν λόγο drivers τους.Το μόνο που θέλουμε όλοι στην ουσία είναι αναβαθμισμένα api όπως π.χ το opengl για καλύτερα παιχνίδια, μη σας φαίνεται παράξενο που καμία φορητή συσκευή δεν έχει φτάσει τα γραφικά του psvita που είναι 5 ετών συσκευή.Στη τελική δε θα με πείραζε να είχα τις εν λόγο αναβαθμίσεις από το playstore στο κινητό μου και να μην έπαιρνα άχρηστα system update.

shadgr

ως ένα σημείο όλο αυτό το lag δεν μπορεί να είναι τυχαίο.
Πέρα από τις “απίστευτα νέες τεχνολογίες” που αναπτύσσουν και κάνουν τα “παλιά” μας κινητά να βαραίνουν, το σκάλωμα σε απλό browsing δεν μπορώ να το καταλάβω.. Μην πω και για τον ίδιο τον launcher…
Εννοείται ότι σκοπός τους είναι να αγοράζεις κάθε χρόνο το επόμενο… Και πιστεύετε δεν θα κάναν κάτι πρόσθετο γι αυτό από το να χαλάσει από μόνο του; Ειδικά σε μια τέτοια εποχή αισχροκέρδειας…

ChrisG

άκυρο τελείος το άρθρο.η apple έχει δικό της λειτουργικό και συγκεκριμένες συσκευές να το στείλει και το android έχει πλύν τα nexus να σταλθεί απο τους κατασκευαστές.άλλωστε το ios θέλεις δεν θέλεις θα το βάλεις απο την στιγμή που κατεβάζει την αναβάθμιση χωρίς να σε ρωτά.ο συσχετισμός άκυρος και δίχως νόημα.απλά για τα νούμερα…και τις εντυπώσεις.

azriel84

@ChrisG ο συσχετισμός είναι τέρμα έγκυρος. Mobile λειτουργικό mobile λειτουργικό και το άλλο. Το αν η Google το έχει μοιράσει αριστερά δεξιά ελέω διαφημίσεων και με την σημαία του ανοιχτού λειτουργικού οι άλλοι κατασκευαστές του έχουν αλλάξει τα φώτα, ούτε που με νοιάζει σαν τελικό αγοραστή, ας πρόσεχαν. To iPhone 4S του 2011 πήρε iOS 9, τέσσερα χρόνια μετά κάτι που για το Android είναι όνειρο θερινής νυκτός. Τώρα το αν το 4S με την αναβάθμιση πηγαίνει καλύτερα ή χειρότερα, ναι αυτό είναι θέμα προς συζήτηση αλλά όχι η αναβάθμιση αυτή καθ’ευατή.

NickOS

Ξυπνήστε επιτέλους. Οι αναβαθμίσεις μπορεί να γονατίζουν τη συσκευή σας για οποιονδήποτε από τους παρακάτω λόγους:
– Δε φτιάχτηκε σωστά η αναβάθμιση, προκειμένου να δοθεί στο κοινό νωρίτερα
– Δε φτιάχτηκε σωστά η αναβάθμιση, λόγω αδιαφορίας για τη συσκευή λόγω παλαιότητας (οι κατασκευαστές προτιμούν να υποστηρίζουν καλύτερα τα τελευταία τους προϊόντα που είναι ακόμα στην αγορά)
– Δε φτιάχτηκε σωστά η αναβάθμιση, προκειμένου να γονατίσει η συσκευή σας για να αναγκαστείτε να αγοράσετε καινούρια (γιατί χωρίς πίεση δεν κινείται η αγορά – βλ. μόδα στα ρούχα)
– (Ψέμα) Το υλικό δεν επαρκεί για να σηκώσει την αναβάθμιση (όταν μια συσκευή δε σηκώνει την αναβάθμιση κατά τα λεγόμενα του κατασκευαστή, ενώ βγαίνει νέα συσκευή με παρόμοιο hardware η οποία σηκώνει την αναβάθμιση, δεν μένει παρά να πιστέψω ότι μας κοροϊδεύουν)

ChrisG

καθόλου έγκυρος.έτσι σε βολέυει να το δείς εσύ.εάν το android γινότανε απευθείας διάθεση απο την google τότε θα είχε νόημα αυτό που λές.απο την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται είναι άκυρο 100%.τουλάχιστον θα είχε νόημα όταν όλοι οι κατασκευαστές θα έχουν δώσει όλη μία τελική έκδοση.έχει γίνει;όχι.τι μετράμε τότε;αυτο που ΘΑ δοθεί και δεν έχει δοθεί;εάν δούλευες σε εταιρεία και σκεφτόσουν έτσι η εταιρεία θα φαλήριζε με τα στοιχεία και τα συμπεράσματα που θα έβγαζες.το 4s καταστράφηκε και σε λίγο η apple θα πάρει αυτό που περίμενε.new money…αναβάθμιση που είναι χειρότερη της προηγούμενης είναι υποβάθμιση.άδικος κόπος απλά για τις εντυπώσεις…αλλά και για συγκεκριμένους σκοπούς.

inblx

To 75% απο το 75% κολλανε και κρασαρουν. Επειδή υπαρχει μια νεα εκδοση λειτουργικου δεν σημαίνει πως πρεπει να εγκατεστηθει αμεσα σε ολες τις συσκευες.. Πρωτα πρεπει οι προγραμματιστες να ενημερωνόσουν τις εφαρμογές τους, οι εταιριες να ανανεώσουν τα διαφορα UI και περα απο αυτο να σταθεροποιηθει λιγο το ολο θεμα με το λειτουργικο, με firmware updates…

τα Windows 10 για παράδειγμα οταν πρωτοβγηκαν ηταν bug-free και σουπερ σταθερα? Οχι, βγηκανε ποσα updates αργοτερα για να σταθεροποιησουν καπως…

Το ολο θεμα με τα updates και τα clickbate αρθα αυτα εχει καταντήσει αηδία… Αρθρα Google vs Apple

azriel84

@ChrisG δες τι λες

“καθόλου έγκυρος.έτσι σε βολέυει να το δείς εσύ.εάν το android γινότανε απευθείας διάθεση απο την google τότε θα είχε νόημα αυτό που λές.”

Άνετα στο γυρνάω, επειδή εσένα δεν σε βολεύει το θέμα των αναβαθμίσεων στο Android προσπαθείς να βρεις δικαιολογίες. Αν το android το έδινε απ’ευθείας η Google και αν η γιαγιά μου καρούλια…. Μα η ίδια η Google αποφάσισε να ακολουθήσει αυτό το μοντέλο, για να έχει πρόσβαση σε όσες περισσότερες συσκευές μπορούσε ελέω διαφημίσεων με τίμημα τα updates. Τώρα αν αυτό δεν θες να το δεις εντάξει και εγώ δεν θέλω να δω την έλλεψη multitasking στο iOS και μπορώ να σου αραδιάσω χίλιες δικαιολογίες.

ChrisG

ρε φίλε σου λέω τι ισχύει πρακτικά και πραγματικά.και κάθεσαι και συνεχίζεις με αναλύσεις τύπου ΑΝ και ΟΤΑΝ.έχουν πάρει το 98+ % το marshmallow;οχι.πώς το συγκρίνεις τότε με το ios 9 που οι περισσότεροι το βάλανε στις ψεύτικες υποσχέσεις της apple και οι άλλοι μισοί γιατί η ενημέρωση κατέβηκε και τους κρατούσε τα GB χώρου στο κινητό;(είναι και πολλά βλέπεις)σχολείο πήγες;έμαθες να σκέφτεσαι;τι δικαιολογίες και ανοησίες και μοντέλα μας αραδιάζεις;η πραγματικότητα είναι.
κάθεσαι και μας λές-περιγράφεις πόσο τοις εκατό χαρούμενος είσαι για ένα ταξίδι…που πρόκειται να πάς του χρόνου και ΑΝ.πιάνεις την λογική σου ή οχι;η αγάπη σου για την apple σε αφήνει να σκεφτείς ή πρέπει να πάρεις την άδεια της;

forneverarrow

Εντελώς μεροληπτικό αυτό που ανέφεραν παραπάνω για τη σύγκριση σχετικά με nexus – iOS. Δεν το κατάλαβα δηλαδή?? Κάθε φορά που ανοίγω το Galaxy S5 ή κάνω restart γράφει powerd by Android! Επομένως, η μόνη υπεύθυνη για το γεγονός ότι έχω ακόμα την έκδοση 5.0 είναι η Google και κανένας άλλος. Έπρεπε να βάζει deadline σε κάθε κατασκευαστή για κάθε νέα αναβάθμιση ή να αναβάθμιζε έστω τον kernel παρακάμπτοντας τον launcher της κάθε πικραμένης Samsung, HTC, LG κλπ. Τα Nexus είναι αυτά που δεν μπορούν να συγκριθούν με κανένα iPhone καθώς μιλάμε για διαφορετική διάθεση στο κοινό: το πρώτο το βρίσκεις κατά 90% μόνο μέσω online καταστημάτων ή στην καλύτερη σε κανονικά καταστήματα για 1-2 μήνες κάθε φορά. Το iPhone, τα Galaxy, τα HTC τα LG κλπ. είναι παντού και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, κόψτε πια αυτή την καραμέλα με τα Nexus γιατί ούτε αυτά φτάνουν το ποσοστό update της Apple. To Nexus 4 έμεινε στο lollipop… οπότε περαστικά τους!

NikosAr

Θα βάλω μια άλλη παράμετρο…
Εφόσον πλέον τα λειτουργικά είναι περίπου 3+ gb μέγεθος που σημαίνει πλήρες κανονικό λειτουργικό σε σύγκριση με Desktop σύστημα … ΕΡΩΤΗΣΗ : Δεν θα μπορούσαν άραγε να είναι όπως π.χ τα λάπτοπ που έχουν λειτουργικό σύστημα: Windows – Mac OS – Ubuntu με διαφορετικό hardware το κσθε ενα λάπτοπ και να γίνονται οι αναβαθμίσεις κανονικά απο την Google και απλά όταν χρειάζονται οι συσκευές drivers να συνδέονται απλά στον κατασκευαστή? ?? Οπως γίνεται με όλα τα λειτουργικά συστήματα? ? ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:* Έλεγχος αγοράς *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.