iOS 9: Το ποσοστό υιοθέτησης “κόλλησε” στο 77%

Η υιοθέτηση του iOS από τους χρήστες του έχει πάντα πιο γρήγορους ρυθμούς συγκριτικά με αντίπαλες πλατφόρμες, καθώς η ίδια η Apple έχει τον απόλυτο έλεγχο. Όπως φαίνεται από τα νέα στατιστικά όμως, το iOS 9 έχει κολλήσει στο 77%.

Το ποσοστό του 77% των συμβατών συσκευών είναι ίδιο με την τελευταία φορά που έδωσε η Apple τα στατιστικά μέσα σε αυτόν τον μήνα.

Ωστόσο, ο ρυθμός υιοθέτησής του είναι καλύτερος από του iOS 8, το οποίο κατάφερε να φτάσει στο 77% στα μέσα Μαρτίου του προηγούμενου έτους. Αυτή τη στιγμή το ποσοστό του iOS 8 είναι στο 17% ενώ το 6% των συσκευών τρέχει παλαιότερες εκδόσεις.

Να πούμε ότι οι παραπάνω αριθμοί προκύπτουν από την χρήση του Apple App Store και αξίζει να σημειώσουμε ότι το Android 6.0 Marshmallow βρίσκεται μόλις στο 1.2% των συσκευών ενώ η πλειοψηφία παραμένει σε 4.4 KitKat. Όπως έχουμε πει πολλές φορές όμως, οι δυο εταιρείες έχουν εντελώς διαφορετική προσέγγιση ως προς την πολιτική των update.

ios 9 77 percent, iOS 9: Το ποσοστό υιοθέτησης “κόλλησε” στο 77%

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alex

Μπραβο apple 77% που υποστηριζεις τα προιοντα σου σε σχεση με την google 1.2% πφφφτ αστειο πολλη μεγαλο

lneam

@Alex

Σχετικα ειναι ολα. Εαν εχω πληρωσει 120€ για Android smartphone και το kitkat δεν εχει προβληματα δεν με στεναχωρει. Αυτος που πληρωσε 820€ , απαιτει κατι περισσοτερο.

Makis

@Ineam….σωστός….

n1kos3@yahoo.gr

@Alex:
Δεν φταίει άμεσα η Google για την μη υποστήριξη στις νέες εκδόσεις όσο οι κατασκευαστές…
Για την ακρίβεια οι κατασκευαστές με την ανοχή της Google τείνουν να απαξιώνουν τις παλιές τους συσκευές μη δίνοτας updates στο νέο λειτουργικό με σκοπό να ωθήσουν τους πελάτες τους να αγοράσουν νέες συσκευές καθώς από εκεί εισπράτουν.
Κατά την άποψη μου η Google θα έπρεπε να υποχρεώνει τους κατασκευαστές να δίνουν υποστήριξη για κάποια χρόνια, όπως κάνει και η ίδια στα Nexus…

Alex

@Ineam το ιδιο σχετικα λεμε μεγαλη αδικια ομως να σου πω η γυναικα μου εχει το moto e 1st gen ασχετα που σερνετε πηρε κ το 5.0.2 αξια συσκευης 129 ευρω οταν πληρωνω για κατι προσωπικα παντα μιλαω θελω η εκαστοτε εταιρια σαμυ,σονυ κ.α να υποστηριζουν το προιον που εβγαλαν κ εδωσε λεφτα ο κοσμος κ ενα αλλο μειον ειναι που προωπικα παντα πιστευω ειναι οτι θα το παρει πρωτα η εκαστοτε μετα η αλλη κ ουτο καθεξης ενω η appleδεν τη νοιαζει που εισαι σου λει οτι κυριε μου αυτη την ημερομηνια θα υπαρχει η αναβαθμισηπου θα την παρουν ολες η σθσκευες πανω κατω ,κ πιστευω προσωπικα οτι ο κοσμος θα κανει κατι για ολη αυτη την αδικια δινει ο κοσμος τα ωραια λεφτα του κ μετα τον επομενο χρονο τρωει μια κλωτσα κ γεια σας εγω προσωπικα για αυτο αλλαξα ειχα note 2 απο 4.1.1 εως 4.4.2 1-2 αν δεν κανω λαθς μικρο αναβαθμισεις μετα πηγα στο sony xperia z ultra 4.2.1 σε 4.4.2 κ εχει τωρα κανα 2μηνο που ηρθε το 5.0.2 ενω εχει βγει 6.0

ασυντακτος

και μετά οι άλλοι είπαν…

Σταύρος Χρι

Αν θέλετε υποστήριξη τότε τα πράγματα είναι απλά παιδιά
Apple iPhone
Google Nexus
Microsoft Lumia

Οποιαδήποτε μεγάλη εταιρία από την στιγμή που βγάζει καινούρια ναυαρχίδα σε έχει γραμμένο κι αυτή είναι η αλήθεια…
Πολύ καλύτερα update μπορεί να δώσουν μικρότερες εταιρίες όπως lenovo, xiaomi , meizu, που προσέχουν για να έχουν….
Σε καμία περίπτωση μην περιμένετε υποστήριξη από Samsung… ακόμα κι να δώσει (που θα δώσει σίγουρα κάποια στιγμή), σε καμία περίπτωση δεν θα τρέχει το ίδιο με κάποιο Nexus… Περιττό να πω ότι το Nexus 5 του μικρού μου αδερφού πήρε πρώτο android 6 κι πάει τόσο γρήγορα που κάνει το s6 μια φίλης μου να μοιάζει χελώνα….
Το είδα μπρος τα μάτια μου… Τα τέσταρα…
Επίσης έχω τραγική εμπειρία από το παλιό μου Note 3 που μετά που πήρε lollipop άχρισε να lagάρει άσχημα, κι το πούλησα !!!!

Έτσι είναι παιδιά δυστηχώς !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.