iOS και Android, Υποστήριξη και αναβαθμίσεις

Το θέμα των αναβαθμίσεων των iPhone και Android smartphones είναι σοβαρό μιας και δείχνει το κάθε λειτουργικό σύστημα το πόσο υποστηρίζει τις συσκευές που λειτουργούν με αυτό και αποτελεί ένα από τα κριτήρια αγοράς ενός smartphone. Από τη μια πλευρά έχουμε τα iPhone της Apple να “φοράνε”, αν όχι όλα τις εκδόσεις του iOS 7 και τις εκδόσεις του iOS 6, και από την άλλη πλευρά το Android, να “τρέχει” πολλές διαφορετικές εκδόσεις του ταυτόχρονα σε πάρα πολλές συσκευές (fragmentation).

Την υποστήριξη των συσκευών από τα λειτουργικά συστήματα iOS και Android αναπαρέστησε με ένα γράφημα ο ιστότοπος Fidlee.com και παρατηρήθηκε ότι κάποιες σημαντικές συσκευές με λειτουργικό Android όπως το Samsung Galaxy Note 2, Samsung Galaxy S ΙΙΙ,LG G2 και άλλα, δεν έχουν λάβει ακόμα την τελευταία έκδοση Android 4.4 KitKat. Οι περισσότερες συσκευές που αναφέρονται στο γράφημα είναι μια με δυο αναβαθμίσεις πίσω, εν συγκρίσει με το iPhone 3GS, το οποίο αν και 5 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, σταματάει να υποστηρίζεται από την Apple μιας και δεν διατείθεται για αυτό το iOS 7.

Επιπλέον, σημειώθηκε το γεγονός πως οι συσκευές της Apple παραμένουν σε κυκλοφορία και λαμβάνουν υποστήριξη περίπου για διπλάσιο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τις αντίστοιχες του Android, στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σχετικά με το iOS 7, η Apple ανέφερε πως η αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος έγινε γρηγορότερα από ποτέ, με περισσότερες από 200 εκατομμύρια συσκευές να το “φοράνε” ήδη μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα από την κυκλοφορία του, και με το ρυθμό εγκατάστασής του σε ακόμα περισσότερες συσκευές να είναι πιο γρήγορος σε σχέση με το ρυθμό που εγκαταστάθηκε η προηγούμενη έκδοση του iOS στις συσκευές της Apple.

Αυτή τη στιγμή, το iOS 7 έχει εγκατασταθεί στο 77% των χρηστών σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας Fiksu, που καταγράφει τη χρήση του iOS στους χρήστες των συσκευών της Apple. Στον αντίποδα, σύμφωνα με αναφορά της Google, η τελευταία κυκλοφορία του λειτουργικού της συστήματος Android 4.4 KitKat έχει εγκατασταθεί στο 1.1% των χρηστών Android, η έκδοση Android 4.3 να βρίσκεται στο 4.2% των Android χρηστών και την πλειοψηφία των υπολοίπων να έχουν παραμείνει στο Android 4.1 Jelly Bean που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2012.

iOS και Android, iOS και Android, Υποστήριξη και αναβαθμίσεις

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
0legri0

Η κεντρικη ιδεα του αρθρου ητανε αναμενομενη. Ομως Ιακωβε για να ημαστε πιο δικαιοι, θεωρω οτι θα επρεπε να αναφερεις τους λογους του κατακερματισμου στο android.

Μιχάλης Β.

Η σύγκριση που αναφέρετε στο άρθρο είναι αστοχη. Δεν μπορείες να συγκρίνεις όλα τα android μετα τα iphone. Τα πρώτα αποτελούνται απο 100δες πλεον διαφορετικα μοντέλα και το άλλο απο 6-7. Ας σύκρινε τα Nexus με τα Iphone για να έχει νόημα…

azriel84

Το ίδιο το Android δεν θα επιτρέψει ποτέ την ομοιογενοποίηση που απολαμβάνει το iOS λόγω της “ελευθερίας” που παρέχει, των επιλογών που δίνει και φυσικά εκμεταλεύονται οι κατασκευαστές με τα όποια TouchWiz, Sense, miui καθώς και της πληθώρας των συσκευών που κυκλοφορούν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5 διαφορετικά κινητά mid range έως τούμπανα από 200 έως 600€ (Moto G, Nexus 5, S4 & HTC One Google Edition) και η διαθεσιμότητά τους, ειδικά των 2 τελευταίων είναι (επίτηδες;) περιορισμένη αν όχι ανύπαρκτη. Αν και κάτοχος iPhone 5S, πήρα πρόσφατα το Nexus 5 μόνο και μόνο για την προοπτική των αναβαθμίσεων.

azriel84

@Μιχάλης Β.

Θα διαφωνήσω, η σύγκριση δεν είναι καθόλου άστοχη. Είναι λειτουργικά συστήματα κινητών τηλεφώνων και η κάθε εταιρία έχει κάνει τις επιλογές της με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν είναι έτσι, να τονίσω και εγώ λοιπόν πως τα notification και το control center στο iOS 7 καθώς και τα toggles είναι κλάσεις ανώτερα από αυτά του stock 4.4 kit kat στο Nexus 5 τα οποία όμως με την χρήση του κατάλληλου app αλλάζουν άρδην προς το δραματικά καλύτερο. Είναι οι επιλογές που έλεγα παραπάνω που δίνει το κάθε OS και μ’αυτές κρίνεται στην τελική.

Konstantinos

Είναι και ο μόνος λόγος που έχει νόημα να αγοράσει κανείς ένα προϊόν apple. κανένας άλλος. Αν προσθέσω τα κινητά που άλλαξα τα 2 τελευταία χρόνια για να πω πως καλύπτω τις ανάγκες μου lg optimus 7, motoRAZR, Lumia 620 βγάζω ένα iphone τσίμα τσίμα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η εμπερία δεν ήταν καθόλου ευχάριστη ειδικά όταν έπρεπε να αγοράσω ξανά ίδιες εφαρμογές

Nik

@Μιχάλης Β
Ας συγκρίνουμε μόνο Νεξους συσκευές όπως λες iPhone 3GS κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2009 και η τελευταία αναβάθμιση που πήρε ήτανε iOS 6.1.3 ton Martio 2013.
Δλδ έχουμε υποστήριξη 45 μήνες
Πάμε στα Nexus
Nexus S κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη 2010, η τελευταία αναβάθμιση Οκτώβριος 2012.
Υποστήριξη 22 μήνες
Galaxy Nexus κυκλοφόρησε το Νοέμβριο 2011, η τελευταία αναβάθμιση σε 4.3 τον Ιούλιο 2013
Υποστήριξη 20 μήνες
Οπότε τι συζητάμε;

Dimitrinho

Η apple ειναι 4 χρονια κοντα στον καταναλωτη οσο αφορα το λειτουργικο σε αντιθεση με τα android που τους παραταει μεσα σε ενα χρονο τρεχουν τα κοροιδα και σκανε ενα σωρο λεφτα και αγοραζουν galaxy s3 s4 το note τις ναυαρχιδες της sony κτλ ενω με τα ιδια λεφτα θα μπορουσαν να παρουν iphone που ειναι εγγυηση.

Sotiris

@ΝΙΚ +1 αυτο ακριβώς ήθελα να γράψω και εγώ!!

σπυρος

@NIK +1 θεωρώ πως είναι άδικο κάποιος να δίνει το 600 άρι και η συσκευή του να υποστηρίζεται. Λιγοτερο από 2 χρόνια! Με αποτέλεσμα κάποιος να θέλει αλλά 600€ μέσα σε αυτα τα 2 χρόνια! Τουλάχιστον στις αναβαθμίσεις δεν μπορούν να την πιάσουν την Apple!

antreas

σχολιο 7 /\

εισαι καλα αγορι μου.?
τεχνικα χαρακτιριστικα ?
note 3 , z1 vs iphone 5 kai 5s

Kostas K.

Συγκρίνουμε 2 λειτουργικά τα οποία το ένα είναι open source και τρέχει σε εκατομμύρια συσκευές και το άλλο καρακλειστο και τρέχει σε 10..Πολύ έξυπνο..45 μήνες υποστηριξη λεει ..Δεν μας είπες όμως φιλε Νικ πόσα απο τα χαρακτηριστικα του Ios 6 έμειναν έξω από την αναβάθμιση tου 3gs..Οκ εχει καλη υποστήριξη η Apple αλλα δίνοντας κουτσουρεμενες αναβαθμίσεις για να λες ότι τρέχει Ios 6 το 3gs εμένα αυτό δεν μου λέει τίποτα,,Αντίθετα η Google μπορεί να έδωσε 20 μηνες updates στο Galaxy Nexus αλλά δεν υπήρχε χαρακτηριστικο της 4,3 που να το αφαίρεσε..Και στην τελική ο Bootloader ξεκλειδώνει για πλάκα στα Nexus.Οταν τελειώσει η υποστηριξη και σε ενδιαφερει να εχεις την τελευταία έκδοση περνάς custom Rom..Έχεις και αυτή την επιλογή..Στο IOS τι έχεις? Γελάει ο κόσμος με τέτοια άρθρα που το μόνο που δημιουργούν είναι flame vs όπως και άλλα άρθρα του συγκεκριμενου συντάκτη .Είπαμε να μαστε fanboys αλλα γράψε και τίποτα άλλο Ιακωβε. Το μοναδικο αρθρο σου το τελευταίο διμηνο που αναφέρετε στο Android μιλάει για υποβάθμιση της ποιότητας αναπαραγωγής βίντεο στην 4,4,

Δημήτριος

@Nik
Θα μας τρελανεις…?!?! το iOS εχει κατακερματισμο…!! Π.χ η αναβαθμιση σε iOS 7 που πηρε φετος το iPhone 4S δεν ειναι iOS 7 ακριβως αλλα iOS 7.a απο την στιγμη που δεν την πηρε ολοκληρη την αναβαθμιση αλλα κουτσουρεμενη…!! Στο android αν παρεις μια αναβαθμιση θα παρεις και ολα τα νεα καρακτηριστικα που δινει η εκδοση..!!
Επι της ουσιας και το iPhone 5 φετος πηρε την τελευταια ολοκληρωμενη αναβαθμιση, επειδη παιζει η Apple με τους αριθμους μην τα χαφτουμε αμασητα ολα…!!

Dimitrinho

@antreas τα χαρακτηριστικα ειπες;χαχαχαχα μην ξεχναμε οτι τα android ειναι πιο δυνατα μονο στα χαρτια και αυτα ειναι πολυ λιγοτερο ποιοτικα απο οτι αυτα της apple ηθελες και χαρακτηριστικα του iphone 5s οκ θα στα δωσω:επεξεργαστης 2 πυρηνες α7 64 bit με μικροεπεξεργαστη m7 για την κινηση βαλε και οτι το ios 7 που ειναι πολυ πιο ελαφρυ λειτουργικο απο το android που αυτο παρολο που εχει 4πυρηνο ακομη σερνεται.παμε στην καμερα τωρα βαλε τα διπλα led flash που εχει που εχει την καλυτερη εικονα απο ολα τα υπολοιπα κινητα και πιο καθαρο ηχο το ιδιο ισχυει και για τα ηχεια του.παμε στα δαχτυλικα αποτυπωματα ειναι πολυ εξαιρετικα και λειτουργικα μακαρι ολα τα κινητα να το βαλουν βαλε την ποιοτητα υλικων που ειναι απο αλουμινιο και πολυ εξαιρετικο υλικο τα android τι βαλανε;χαχαχα τελευταιο θεμα η μπαταρια μπορει να μην ειναι τοσο ισχυρη αλλα εχει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης απο οτι στα αλλα οσο για το ios 7 δεν σερνεται τρεχει αρκετα ειναι πολυ απλο και δεν κολλαει ιους.ρωτα με οτι αλλο θες και θα το αναλυσουμε

Konstantinos

Ότι λέτε είναι αερολογίες. Ούτε τα χαρακτηριστικά με νοιάζουν μόνο να τρέχουν οι εφαρμογές που έχω αγοράσει. Τα άλλα είναι εφέ και διαφορές στα σημεία. Το android είναι ελεύθερο όσο ελεύθερο το θέλει η google για να βάζει χέρι στις πληροφορίες και να έχει έσοδα από αυτά. 1000 φορές ένα εργαλείο που θα μου κάνει αξιόπιστα τη δουλειά μου παρά ένα chrome (chromium) μοντέλο λειτουργικού.

Για όσους νομίζουν πως η google μοιράζει κώδικα για το καλό του κόσμου και όχι για κέρδη απατώνται. Στην τελική σημασία έχει να υποστηρίζονται οι εφαρμογές και όχι να έχεις τα τελευταία εφφέ. Το μεγαλύτερο fail έγινε με το android 2.3-4.0 και τώρα ομαλοποιείται. Τα ίδια έκανε η microsoft με τοwindows mobile 6.5-7 αλλά πλέον έμαθε (ελπίζω). Σε κάθε περίπτωση το να τρέχει απροβλημάτιστα μια συσκευή χωρίς κολλήματα, να διορθώνονται βugs και να καλύπτονται οι απαιτήσεις των χρηστών στην παραμικρή συσκευή είναι που μετράει.

ή θα μου πείτε πως ο 1.2 χρονισμένος έχει διαφορά από τον 1.5, από τον 1.3 σε επεξεργαστές και δεν μπορεί να αναβαθμιστεί. δεν μιλάω να παίρνει 3d φωτογραφίες χωρίς αντίστοιχη κάμερα αλλά να μην κολλάει. και αν βρεθεί κανένα bug να διορθώνεται ΑΜΕΣΑ

theo

@antreas για τον επεξεργαστή τα 64 bit εμένα δεν μου λένε τπτ εχτός απο το ότι υποστηρίζουν 4 γιγα ραμ αν τα δούμε ποτε. το ότι η apple βάζει στο soc και άλλουσ μικροεπεξεργαστές για του αισθητήρες τώρα άρχισε να γίνεται και στα android (motog). για το ότι σέρνετε το λειτουργικό δεν φταίει ι google. η κάθε εταιρεία βάζει τις δικές της μ@λ@κίες και σέρνεται. τα nexus μια χαρά πάνε. το άλλο που φταίει είναι η επιλογή να βάλει widgets στο home scren για να σοθ κάνει την ζωη εύκολη αλλα έχουν κάποιο αντίχτυπο (μικρό η μεγάλο) στο κινητό. και για να είμαι δίκαιος παραδέχομαι ότι να ipphone είναι λίγο πιο smooth απο android. για camera και ήχο αυτό είναι του κάθε κατασκευαστή. τα δακτυλικά αποτυπώματα για μένα είναι άχρηστο αλλα έιναι μια ενδιαφέρον τεχνολογία που δεν βγήκε απο apple αλλα η apple την έκανε να δένει με το υπόλοιπο σύστημα αρμονικα. σιγα σγια θα έρθει και στα πλείστα android η μπαταρία έχει μεγάλυτερη ζωή γιατι το ios έχει κάλυτερη κατανομή πόρων σε σχέση με Linux. η τεχνολογία όμως προχωράει… για την ποιότητα υλικλων δεν είναι όλα τα android πλαστικά και προπάντων μόνο η sammy έχει πλαστικά τόσο για τον… Συνέχεια »

Dimitrinho

@theo φιλε το καθε λειτουργικο καλυπτει διαφορετικες αναγκες στο καθε ανθρωπο ειναι αναλογα τι χρειαζεται και ευτυχως υπαρχουν πολλες επιλογες εμενα προσωπικα το ios μου εχει κανει την ζωη μου πιο ευκολη και ξερω να το χρησιμοποιω οσο λιγοι και οτι εφαρμογη ηθελα την εχω βρει και ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος και δεν εχω σκεφτει ουτε μια φορα να κανω jailbreak γιατι με καλυπτει εντελως.
Αυτο τωρα που με εκνευριζει ειναι που καποια ατομα μου την λενε που εχω ios εξαιτιας καποιων που τα αγοραζουν μονο και μονο για φιγουρα και δεν ξερουν να το χρηςιμοποιουν ε οχι δεν το δεχομαι να με βαλουν σε αυτην την κατηγορια δεν φταιω εγω που καποια ατομα το βλεπουν ετσι ειναι η μειοψηφια.

theo

@Dimitrinho θα διαφωνήσω μαζι σου. Στα iphone η πλεοψηφία των χρητών έχουν άγνοια τι κρατάνε στα χέρια τους. αν σκεφτείς πόσοι χρήστες iphone έιναι παπάδες/παππούδες που δεν μεγάλωσαν μέσα στην τεχνολογία και δεν ξέρουν να ψάχνουν τα πράματα και πόσες γκόμενες/γκόμενοι το έχουν για μόστρα εχεις ένα πολυ μεγάλο μερίδιο χρηστών. τα gadgets γενικώς και ειδικά τα mac είναι μια μόδα . στην άγνοια αυτή των χρηστών εννοείται ότι συμπεριλαμβάνονται και τα android και πλέον τα windows(για blackberry δεν αναφέρομαι γιατί πέρασε η μόδας τους και είναι και λίγο πιο προσανατωλισμένα σε επαγκελματικό τομέα). ειδικά τα samsung gaqlaxy είναι ακριβώς η ίδια μόδα με τα iphone. αυτό οφείλεται στην διαφήμιση. ότι διαφημίζεται πολύ αυτόματα γίνετε και μόδα και ο κόσμος το παίρνει άσχετο αν είναι αυτο που χρειάζεται. τρανό παράδειγμα είναι η άνοδος της lg που αν και φοβερή συσκευή με τόση διαφήμιση έγινε το ίδιο σχεδόν γνωστή στον κόσμο με το S4. άν όμως δεις τισ παλεότερες συσκευές 2+ χρόνων δεν κυκλοφορούνε και ιδιέτερα γιατι απλά ο κόσμος δεν τις ήξερε…

ed

Προσωπικά αντιπαθώ την apple μέχρι το κόκκαλο. Αλλά, δίνει αναβαθμίσεις. Η microsoft το ίδιο. Η google έχει να προσφέρει κάτι πραγματικά νέο 1,5 χρόνο. Το λέει και η ίδια με την ονομασία των εκδόσεων (4.1–>4.1.2–>4.2–>4.2.2–>4.3–>4.4). Φτύνει τους πελάτες της και αυτοί νομίζουν ότι βρέχει. Και τις καραμέλες “δεν είναι nexus άρα δε μετραει” ή “η samsung φταίει για της αναβαθμίσεις” τις ακούω και γελάω. Είδαμε και τα nexus πόσο καλή υποστήριξη έχουν… πετάει μια δικαιολογία για το chip η google και πολλοί την αθωώνουν… Η google είναι πάνω απ’όλα, και αν βλέπει ότι οι συνεργάτες της δεν συμπεριφέρονται σωστά, ας τους βάλει φρένο. Δεν είναι πραγματικά ελεύθερο το android, αλλιώς δε θα ήταν προεγκατεστημένα google maps, gmail, google+ κτλ. Ότι θέλει η google το κάνει. Απλά υπάρχουν και άλλες ANDROID εκδόσεις που μπορείς να βάλεις με δικιά σου ευθύνη. Και η cyanogen android είναι, δεν είναι ούτε καν άλλο linux-based. Και όσον αφορά τις εταιρείες, γιατί η asus που δεν είναι τόσο βαθιά στο android μου προσφέρει κατα μέσο όρο 1 update το μήνα και η samsung δε μπορεί? Είναι μικρή εταιριά? Απλά συμπεριφέρεται χάλια στους πελάτες της. Και μόλις περάσει η μόδα των galaxy, και ξεκαβαλίσει το καλάμι (που… Συνέχεια »

kVel

@theo Δεν ξέρω τι έχεις δει αλλά εγώ από την άλλη κάθε μέρα βλέπω κόσμο να παίρνει S4 επειδή και μόνο απλά άκουσε ότι είναι το καλύτερο στην αγορά, χωρίς καν να γνωρίζουν κάποιες από τις μοναδικές λειτουργίες του και ακόμα χειρότερα χωρίς να ψάχνουν για εναλλακτικές προτάσεις… Όσο για το mac αν είναι καθαρά μόδα πες μου λίγο γιατί μεγάλες εταιρίες, αναμεσά τους και η google, χρησιμοποιούν αποκλειστηκά mac… να υποθέσω και για αυτούς είναι μόδα. ΜΗΝ λέει ο καθένας ότι τον βολεύει…

Dimitrinho

@theo τα mac ειναι μοδα;τι αλλο θα διαβασω πια αν ειναι δυνατον καταλαβαινεις τι λες;

theo

δεν μιλάω για εταιρείες. αυτες ξερουν τι να πάρουν. μιλάω για απλό κόσμο. αμαν βλέπεις φοιτητές να κρατάνε facebook machines mac book η mac book air ε ναι είναι μόδα…

ed

Αν πιστεύετε πραγματικά οτι οι mac είναι κάτι παραπάνω από μόδα, σε όλους τους τομείς, από facebook μέχρι επιχειρήσεις, πάω πάσο… 1ον, η google δε χρησιμοποιεί mac ούτε η μισή Αμερική όπως τόσα χρόνια πασχίζει με δαπανηρές διαφημίσεις να αποδείξει η apple. 2oν,είναι επιεικώς γελοίο να βλέπω ένα φωτογραφείο ή φωτοτυπαδικο ή οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση να χρησιμοποιεί mac all in one και να θέλει να πιστέψω ότι είναι σοβαρός επαγγελματιας επειδή ο mac κοστιζει περισσότερο από όλο το μαγαζί και αν πάθει κάτι, “από βδομάδα γιατί χάλασε ο mac”… 3oν οι πραγματικά μεγάλες εταιρίες, και η google ακόμα, εχουν ή windows ή linux-based (γιατί πολύ απλά η apple δε φτιάχνει λειτουργικό για servers αλλά για προσωπικη χρήση και μόνο)

Dimitrinho

@ed ασχολιαστα τελειως οσα ειπες ακυρα εντελως μην τα πεις πουθενα αλλου θα σε παρουν με τις πετρες και παρακαλω οσοι δεν δοκιμασαν και εψαξαν για τα mac να μην μιλανε.

ed

Ειλικρινά πιστεύεις ότι όλος ο κόσμος στηρίζεται στα mac, ενω τα mac ειναι το μοναδικό σύστημα που δε συνεργάζεται με άλλα… Πάω πάσο. Και στο cern mac έχουν. Μην ακούτε τις προπαγανδες για windows και linux-based…

Dimitrinho

@ed (3oν οι πραγματικά μεγάλες εταιρίες, και η google ακόμα, εχουν ή windows ή linux-based γιατί πολύ απλά η apple δε φτιάχνει λειτουργικό για servers αλλά για προσωπικη χρήση και μόνο)
Τωρα εδω πιστευεις οτι μιλας σοβαρα;δεν ηξερες οτι υπαρχουν mac για επαγγελματιες;ειλικρινα κουφαθηκα εντελως με αυτα που εγραψες τουλαχιστον ψαξε οτιδηποτε θες για το mac γιατι νομιζεις οτι υπαρχουν μονο τα windows και τα linux.

Θα σε διευκολυνω:mac os x server περαστικα.

kVel

@ed Είσαι εντελώς άσχετος… Υπάρχει Mac server και όλοι οι mac έχουν πλήρη συμβατότητα με τα πάντα σχεδόν. Από ανακρίβειες άλλο τίποτα. Προφανώς και δεν χρησιμοποιήσει και δεν είναι κακό αλλά μην μιλάς γιατί πολύ απλά δεν έχεις ιδέα. Όσο για το ότι η google δεν χρησιμοποιεί, googlare το και θα το δεις…

ed
ed

https://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1535537
Από φόρουμ για Mac. Δε ξέρω παιδία που ακουσατε ότι η Google χρησιμοποιεί Macs, δεν βρήκα κάτι από αξιόπιστη πηγή. Μια αναζήτηση για Ποσοστά λειτουργικών σε όλους τους τομείς δε βλάπτει από μέρους σας. Το μόνο που κατάφερα να βρω για αυτό που λέτε είναι ότι απλά υπάρχουν άτομα και ελάχιστες επιχειρήσεις που προτιμούν Mac. Τίποτα παραπάνω. Για το Mac OS server το είχα ξεχάσει εντελώς ότι υπάρχει και αν δείτε τα ποσοστά χρήσης του, νομίζω δικαιολογουμαι… Αν όχι, λάθος από μέρους μου. Το παραδέχομαι. Δε παυει το Mac να είναι απλά διαφορετικό χωρίς κάτι να προσφέρει παραπάνω από τα άλλα. Ίσα ίσα που αυτό στο οποίο πλεονεκτει το Iοs σε σχέση με τα άλλα λειτουργικά, είναι ακριβώς ο ίδιος λόγος για τον οποίο υστερεί το Mac σε σχέση με τα Windows. Εφαρμογές.

tasos

Sorry…κιόλας που βγαίνω λίγο εκτός αλλά θα το πω δε μπορώ….καλά η Apple σε θέμα αναβάθμισης δε πιάνεται, και μη λέτε ότι κάποια μοντέλο (4s) παίρνουν κουτσουρεμένη αναβάθμιση γιατί ποιος ο λόγος να δωθούν χαρακτηριστικά τα οποία η συσκευή δε μπορεί να υποστηρίξει….. Μιλάτε για android, nexus και gs3 ότι έχουν υποστήριξη 2 χρόνια…οτι νάναι να σκας τόσα λεφτά και να μη παίρνεις την τελευταία αναβάθμιση, ακομα και το Nokia lumia 520 θα πάρει τα windows phone 8.1 και κάνει 140€…έλεος δηλαδή.

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, Παρακαλώ μην κάνετε προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Μπορεί να διαφωνούμε, αλλά δεν επιτρέπετε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.

kVel

@ed Τέλος πάντων επειδή ξεφύγαμε δεν θέλω να τραβήξω άλλο μιας και εκτιμώ πολύ και την δουλειά του Κώστα. Η google πάντως χρησιμοποιεί Mac

https://9to5mac.com/2011/05/11/at-google-io-everybody-uses-mac-notebooks-even-google/

https://9to5mac.com/2013/11/27/how-google-manages-over-40000-macs-without-much-help-from-apple/

https://bgr.com/2013/11/28/mac-chromebook-google-employees/

https://www.zdnet.com/blog/hardware/google-dumps-windows-for-mac-os-and-linux/8462

Όσο για το μερίδιο στην αγορά μιας που έβαλες και το σχετικό link δεν είπα ότι έχει μεγάλο ποσοστό και με αυτές τις τιμές δεν νομίζω ότι θα αποκτήσει και ποτέ, αλλά δεν παύει να την κάνει αξιόπιστη λύση, για όσους πιστεύουν ότι τους καλύπτει. Όσο για τις εφαρμογές στις οποίες ανέφερες ότι υστερεί έχεις απόλυτο δίκιο αλλά με τέτοιο μερίδιο δεν θα ενδιαφρθούν και τόσο εύκολα.

πανος.λαστ

@Ed και μεις mac θα ειχαμε αν δεν ηταν πανακριβοι 😛 τωρα με dual boot windows-linux κατι γινεται αλλα θα ηθελα να δοκιμασω και την εμπε3ιρια της apple

dimosthenis

επειδή παρατηρώ μία ειρωνία ένα έχω να πω. Όταν η apple φτιάχνει υπολογιστές και κινητά οι άλλοι απλά την ακολουθούν. Απο που να αρχίσω? (iphone3g που το έχω ακόμη και είναι το σκυλί του πολέμου? απ το ότι ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ τα ταμπλετ που όλοι κοροιδέυατε με το ipad1?και τώρα όλοι έχετε απο ένα? απ το ότι πισι του 2009 τρέχουν maverics το 2013??)πείτε μου ένα λαπτοπ του 2009 που τρέχει windows 8.1(και τζαμπα)και τα τρέχει σφαίρα.. αστο μη το ψάχνεις δεν υπάρχει..) Εσύ φίλε που λες ότι σε φωτογραφειο χρησιμοποιούνε mac και κάτι ατάκες τύπου σερβις και δεν εχω πισι είσαι τουλάχιστον ειρωνικός και δεν έχεις ιδέα απο υπολογιστές(υποθέτω ότι δεν ξεπερνάς τα 20). Έχει μαλιάσει η γλώσσα μας να λέμε ότι η αππλε είναι 10 χρόνια μπροστά σε μηχανήματα και λειτουργικά (όλο το πακέτο) και γιαυτό άλλωστε την φθονούν. Όσοι δεν έχετε δοκιμάσει την εμπειρία apple απλά σας λυπάμαι.. απλά ρε παιδία αυτό δεν καταλαβαίνω.. πως κρίνεις ένα μηχάνημα ή ένα λειτουργικό χωρίς να το έχεις δουλεψει. αυτός που παίρνει mac και πληρώνει αδρα ξερει πολύ καλά τι κάνει.. ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ παίρνεις, ότι δεν μπορείς να αγοράσεις το φθονείς. τέλος! αυτά τα περι μόδας είναι τουλάχιστον ανέκδοτα..όσοι τα… Συνέχεια »

ed

Προσπάθησα να χαμηλώσω τους τόνους μετά την σωστή παρατήρηση του Κ. Βλαχακη και να μην απαντήσω καθόλου γιατι ειδα οτι και τα παιδια που διαφωνουσαν εκαναν το ίδιο.@dimosthenis Είμαι 24, οχι 20,εχω δοκιμάσει mac, οχι για πολύ καιρό, και απλά δε με εντυπωσίασε. Εχω λαπτοπ του 2006 το οποίο παίζει άνετα τα Windows 8.1. HP NC6400. (Ήταν αντίστοιχο των πρώτων macbook.) Ψαξτο είχε γυρω στα 2000 ευρω τότε, με δαχτυλικο αποτύπωμα , smartcard reader, και άλλα. Δηλαδή δε το λεω γιατι δε μπορώ να αγοράσω apple. Το παραμύθι ότι είναι ακριβό και γι’αυτο μας φθονουν δε πιάνει… Αν πιστεύεις ότι η apple εφηύρε το smartphone, σε αντίθεση με αυτό που θα περίμενες να απαντήσω, και γω το ίδιο πιστεύω. Για το smartphone όπως είναι σήμερα, σίγουρα η apple ευθύνεται, με όλα τα θετικά και αρνητικά που μπορεί να υπάρχουν. Για τα tablet πιστεύω το ίδιο. Η apple τα εφηύρε επίσης. Χωρίς ίχνος ειρωνείας. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι της ανήκουν. Κάλλιστα μπορεί, παρά την πρωτοπορία της σε κάποια πράγματα, να μείνει πίσω οπως εχουν μείνει κ άλλοι. Δε θα διαφωνήσω για το android και το ios. Ότι θέλει ο καθένας ας πάρει… Και mac, πάρε. Δε θα σου πω όχι.… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Φουντώνουν οι φήμες ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει το Baidu AI στην Κίνα

H Apple είναι σε συζητήσεις με την Google προκειμένου να υιοθετήσει το Gemini AI στην επερχόμενη έκδοση iOS 18.