iOS, πενταπλάσια έσοδα ανά download για τους developers, σε σχέση με το Android

Παρά το γεγονός πως σαν λειτουργικό σύστημα, το Android, επεκτείνετε διαρκώς σε περισσότερες συσκευές σε σχέση με το iOS, φαίνεται πως σε ό,τι έχει να κάνει με χρηματικά μεγέθη, το iOS κυριαρχεί περισσότερο μιας και αποφέρει τα πενταπλάσια έσοδα ανα κατέβασμα εφαρμογής σε σχέση με το Android. Κάτι το οποίο δείχνει πως η Apple επενδύει περισσότερα χρήματα στο να προσελκύει περισσότερους δημιουργούς εφαρμογών, ανταμοίβοντάς τους με περισσότερα χρήματα ανα κατέβασμα εφαρμογής.

Πιο συγκέκριμα, σύμφωνα με την εταιρεία Business Insider, για κάθε $1 που κερδίζει ανα download, ο δημιουργός μιας εφαρμογής στο iOS, ο αντίστοιχος δημιουργός στο Android κερδίζει $0.19. Όσον αφορά τα κέρδη για κάθε αγορά εσωτερικά της εφαρμογής (in-app purchase) τα πράγματα είναι διαφορετικά μιας και για κάθε $1 κέρδους στο iOS, το αντίστοιχο στο Android ανέρχεται σε $0.43 ενώ τα έσοδα από τις διαφημίσεις να ανέρχονται στα $0.77 στο Android την ώρα που στο iOS το ποσό αυτό ανέρχεται στο $1. Τα δεδομένα αυτά, προερχόμενα από τις εταιρείες ανάλυσης εφαρμογών Flurry και App Annie, δείχνουν πως παρά την κυριαρχία του Android στο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς, η Apple βγαίνει νικήτρια στο να απορροφά όλο και περισσότερους χρήστες που αναπτύσσουν νέες εφαρμογές για το iOS.

Επιπλέον, τον προηγούμενο μήνα, μια από τις κύριες διαφημιστικές εταιρείες του Facebook, Nanigans, ανέφερε πως τα έσοδα από τις διαφημίσεις στο iOS είναι 1800% περισσότερα από αυτά στο Android, μιας και επενδύοντας στο Android, στην ουσία όχι μόνο δεν αποφέρει έσοδα αλλα ζημιώνει τους διαφημιστές σε ποσοστό 10%.

Σε έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς, φαίνεται πως οι χρήστες των συσκευών της Apple έχουν μεγαλύτερη τάση να πληρώσουν για την αγορά των εφαρμογών και περιεχομένου που χρησιμοποιούν, σε σχέση με τους χρήστες του Android. Η εταιρεία Chitica σε έρευνα της τον Ιούλιο, είχε αναφέρει πως 7 στα 8 tablets που είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο, είναι iPad, ενω η εταρεία Flurry σημειώνει πως οι χρήστες iPhone ξοδεύουν περίπου 19 cents για κάθε κατέβασμα εφαρμογής στο κινητό τους, τη στιγμή που οι χρήστες Android ξοδέυουν μόλις 6 cents.

Αυτά τα στοιχεία δείχνουν πως υπάρχουν λόγοι που οι χρήστες iPhone ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για να αποκτήσουν τις εφαρμογές της αρεσκείας τους. Λόγοι που μπορεί να κάνουν με την διαθεσιμότητα των εφαρμογών που εξυπηρετούν τον κάθε χρήστη αλλά και το γεγονός πως μπορεί κάποιος να χρειάζεται μια εφαρμογή και από τη στιγμή που αυτή διατείθετε μόνο με πληρωμή, θα ξοδέψει το ανάλογο ποσό για να την αποκτήσει.

Εσείς αγοράζετε τις εφαρμογές σας στο iOS ή ακόμα και στο Android ή προτιμάτε τις δωρεάν σε περίπτωση που καλύπτουν τις ανάγκες σας απόλυτα;

iOS, iOS, πενταπλάσια έσοδα ανά download για τους developers, σε σχέση με το Android

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nio

Για αυτο εχουν κ περισσοτερες εφαρμογες γιατι δινουν περισσοτερα λεφτα στους developoers.
To android εχει τις ελευθεριες του αλλα κακως δεν πληρωνει κ αυτο καλα τους developers…

πανος.λαστ

Ε λογικο ειναι οταν δινεις τοσα χρηματα ειτε σε € ειτε σε $ να μην “τσιγκουνευτεις” τα 0.99 μιας εφαρμογης που αξιζει,εκτος αυτου αν αγοραζα τοσο ευκολα στο play store θα το εκανα

arisgoku

Ναι αλλά πόσο στοιχίζει να είσαι dev στο ios και πόσο στο αντροιτ;

azriel84

Η μόνη έγνοια της Google είναι να προβάλει τις διαφημίσεις της σε όσες περισσότερες συσκευές μπορεί ώστε να έχει κέρδη. Χέστηκε για τους devs κάτι που φαίνεται και από το πόσο μπάτε σκύλοι αλέστε ήταν το play store μέχρι πρότινος (άθλιο UI, malware κτλ). Ουσιαστικά, λόγω των low-mid ranged συσκευών που έχουν δώσει στο Android αυτό το 80% market share, υποχρεώνονται οι devs να βγάζουν και τις εφαρμογές τους για Android για να μη χάσουν αυτό το τεράστιο κοινό και ο Θεός βοηθός (βλέπε Black Market κτλ…)

Qwerty

Οκ εχει αρκετα εσοδα στο iOS αλλα για να δημοσιευσεις εφαρμογες χρειαζεται 100$ για τα πργραμματα, υπολογιστη Macintosh συν 100$ το χρονο για λογαριασμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.