iOS, Κυριαρχεί έναντι του Android στα έσοδα από τις διαφημίσεις

Η Apple με το iOS κατάφερε, στο τελευταίο τρίμηνο του 2013, να ξεπεράσει το Android στο μερίδιο αγοράς διαφημίσεων στις φορητές συσκευές, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Αξιοσημείωτο είναι το ότι τα iPhone, iPad και iPod Touch έφεραν στην Apple το 55% του συνολικού μεριδίου των εσόδων από τις διαφημίσεις σε όλες τις πλατφόρμες, με τη συνολική δραστηριότητα στις iOS συσκευές να καταλαμβάνει το 43.39% της συνολικής κίνησης στις φορητές συσκευές.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε έρευνα μέσω της διαφημιστικής πλατφόρμας Opera Mediaworks για το τελευταίο τρίμηνο του 2013, σχετικά με το μερίδιο αγοράς της δραστηριότητας στις φορητές συσκευές, με τα αποτελέσματα να δείχνουν το μερίδιο της Apple με το iOS να ανέρχεται στο 43.39% και το αντίστοιχο της Google με το Android να φτάνει το 37.71%.

Το θέμα της δραστηριότητας για τις πλατφόρμες των φορητών συσκευών είναι σημαντικό αλλά ακόμα σημαντικότερα είναι τα έσοδα που αποφέρει στις εταιρείες όλη αυτή η δραστηριότητα, με το iOS να υπερτερεί του Android, καταλαμβάνοντας το 55.70% των συνολικών κερδών από τις διαφημίσεις σε κάθε πλατφόρμα. Εν ολίγοις, από όλα τα έσοδα που προέκυψαν από τις διαφημίσεις σε όλες τις πλατφόρμες, η Apple εισέπραξε το 55.70% των εσόδων αυτών, τη στιγμή που το Android εισέπραξε το 31.73 των εσόδων, για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Επιπλέον, όσον αφορά τα smartphones μεμονωμένα, όλα τα Android κινητά είχαν μεγαλύτερη «κίνηση» όσον αφορά τις διαφημίσεις σε σύγκριση με τα iPhone, σημειώνοντας καταλαμβάνοντας μερίδιο 35.85% και 28.72% αντίστοιχα. Παρά το γεγονός πως το iPhone είχε μικρότερη δραστηριότητα στις διαφημίσεις (ad traffic), απέδωσε περισσότερα έσοδα για την Apple, αφού από τα συνολικά έσοδα των διαφημίσεων, από όλες τις πλατφόρμες, κέρδισε το 40.03% των εσόδων αυτών, σε αντίθεση με το Android, με το μερίδιο των εσόδων να ανέρχεται στο 30.07%.

Όσον αφορά τα tablets, η δραστηριότητα από τις διαφημίσεις για τα Android tablet έφτασε το 1.86% με τα έσοδα να φτάνουν το 1.67% των συνολικών κερδών από τις διαφημίσεις, ενώ για το iPad, κατέλαβε το 10.59% της δραστηριότητας των διαφημίσεων και κατέλαβε το 12.70% των συνολικών εσόδων.

iOS, Android, ad traffic, iOS, Κυριαρχεί έναντι του Android στα έσοδα από τις διαφημίσεις

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Ενας ακομη λογος να αποφυγεις το ios.

tony

που είναι τα apple fanboys να μας που οτι οι διαφημισεις του ios ειναι καλυτερες απο αυτες του android?

Titribit

@tony

Ε δεν συγκρινονται σε ταχυτητα τα android fanboys ρε συ….

Manos

Λογικο, αφου ειναι και καλα στη μοδα, οπως τα “φευγατα” ρουχα….

Mavrikios

Ελάτε τώρα πείτε την αλήθεια, μόνο τον τίτλο διαβάσατε, έτσι;
Μάλλον κανένας σας δεν κατάλαβε τι λέει το άρθρο.

ΘΑΝΟΣ

Γιατι εχετε τετοιο κομπλεξ με την apple??? Ο καθενας αγοραζει οτι του αρεσει και τον βολευει…. Μολις διαβασετε κατι για apple η iOS αμεσως ειρωνιες… Μιλαμε χοντρο κολλημα εχετε…

dm

@Titribit χαχαχαχα θεος!!

@tony οποιος εχει την μυγα μυγιαζετε..
Λες και αν κραξετε την apple ή την καθε apple θα κερδισετε τιποτα. Ουτε τα στελεχη της google τοσο μισος

Spyros

Θάνος έτσι παει όλοι με το καλύτερο θα ασχοληθούν και όχι με το δεύτερο η το τελευταίο 😉

Spukie

προφανως.
iphone εχουν..πληρώνουν…

John

Παιδια εχο 1 iphone 5s και ενα galaxy s4 το λητουργικο σιστιμα της apple ειναι υπερβολικακαλιτερο κατα την γνομη μουαπο οτι το androit οπως και καλυτερο ειναι το appstore απο οτι το google play η το androit market.Η apple εχει αφιεροση σαφος περεισοτερι ορα μελετοντας την σιμβατοτητα των διο πηρινο της με την οφονη αλλα και με τα αλλα σιμια του νεου iphone καθεστοντας ετσι τα ios παλι πανο απο τo androit στην εκτιμιση μου!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.