macOS High Sierra: Επίσημα με ταχύτερο Safari & νέο filesystem

macOS High Sierra, macOS High Sierra: Επίσημα με ταχύτερο Safari & νέο filesystem

Στη λίστα με τις ανακοινώσεις της Apple στο WWDC 2017 προστίθεται και η νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για υπολογιστές. Το όνομα αυτού macOS High Sierra, ενώ η περσινή έκδοση είχε την ονομασία Sierra.

Το macOS High Sierra θα έρθει το φθινόπωρο ως free upgrade σε κατόχους Ma που υποστήριζαν το Sierra. Το πρώτο developer beta είναι διαθέσιμο από σήμερα, ενώ το πρώτο public beta θα έρθει πριν από το τέλος Ιουνίου.

macOS High Sierra, macOS High Sierra: Επίσημα με ταχύτερο Safari & νέο filesystem

Το High Sierra φέρνει αρκετές αλλαγές στο εσωτερικό. Η πιο σημαντική είναι η αντικατάσταση του παλιού HFS filesystem με ολοκαίνουριο Apple filesystem (APFS). Αυτό θα είναι το standard που θα χρησιμοποιείται από το High Sierra και στο εξής. Θα πρέπει να παρέχει καλύτερη απόδοση, ασφάλεια και αξιοπιστία των δεδομένων. Πραγματοποιεί στιγμιαίες κοινές λειτουργίες όπως η αντιγραφή αρχείων, προστατεύει τα δεδομένα από διακοπές λειτουργίας και τα σφάλματα του συστήματος και διαθέτει υποστήριξη εγγενούς κρυπτογράφησης.

Η Apple έχει φέρει στο macOS High Sierra υποστήριξη για HEVC (H.265), ο διάδοχος του H.264, που επιτρέπει το video streaming 4K video με αρχεία που είναι έως 40% μικρότερα από αυτά που κωδικοποιούνται με H.264. Το HEVC θα έχει υποστήριξη λογισμικού σε όλους τους Mac που εκτελούν High Sierra, αλλά τα νέα μοντέλα iMac και MacBook Pro θα έχουν hardware acceleration για ταχύτερη και αποδοτικότερη κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση HEVC.

macOS High Sierra, macOS High Sierra: Επίσημα με ταχύτερο Safari & νέο filesystem

Το Metal 2 σε συνδυασμό με το Thunderbolt 3 θα σας επιτρέψουν να έχετε πρόσβαση στις πιο ισχυρές εξωτερικές μονάδες GPU σε Mac, εάν το χρειάζεστε. Το MacOS High Sierra προσθέτει επίσης υποστήριξη για τη δημιουργία περιεχομένου VR, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να κάνουν παιχνίδια VR και άλλες εμπειρίες στο Mac. Το SteamVR θα βελτιστοποιηθεί για Mac και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το HTC Vive headset με macOS.

Ενσωματωμένες εφαρμογές, όπως οι Photos, έλαβαν και κάποιες προσθήκες. Υπάρχουν καλύτερα εργαλεία επεξεργασίας και μια νέα always-on sidebar, νέα εφέ μπορούν να προστεθούν στις Live Photos. Το Photos app λειτουργεί επίσης με εξωτερικούς editors όπως το Photoshop και το Pixelmator.

Ο Safari έχει γίνει πολύ πιο γρήγορος στο High Sierra. Για την ακρίβεια η Apple ισχυρίζεται πως θα είναι ο πιο γρήγορος desktop browser στον πλανήτη, έως και 80% ταχύτερος από τον Chrome. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Ο browser θα λάβει μια νέα λειτουργία αποκλεισμού αυτόματης αναπαραγωγής, καθώς και έξυπνη προστασία παρακολούθησης – αυτό δεν θα εμποδίσει τις διαφημίσεις, αλλά θα αποτρέψει τη λειτουργία ορισμένων trackers. Μπορεί επίσης να ανοίγει αυτόματα τα άρθρα σε Reader mode.

macOS High Sierra, macOS High Sierra: Επίσημα με ταχύτερο Safari & νέο filesystem

Τέλος, η Siri αποκτά νέα φωνή, τα Notes προσθέτουν απλούς πίνακες, το Spotlight έχει πληροφορίες κατάστασης πτήσης, το Mail search είναι ταχύτερο και μπορείτε να μοιράζεστε οποιοδήποτε αρχείο αποθηκεύεται στο iCloud Drive μέσω iCloud Sharing.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.