MasterCard: Πληρωμές μέσω selfie και δαχτυλικού αποτυπώματος

Η MasterCard πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ταυτοποίηση στις mobile πληρωμές και αυτό θα γίνει μέσω του hardware που διαθέτουν πλέον πολλά κινητά. Χρειάζεται μια μπροστινή κάμερα και ο αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος.

Η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει στους χρήστες σε χώρες της Ευρώπης και των ΗΠΑ, να ταυτοποιούν τις πληρωμές τους σκανάροντας το πρόσωπο μέσω της selfie κάμερας ή το δαχτυλικό τους αποτύπωμα, εξαλείφοντας την ανάγκη για PINS και κωδικούς πρόσβασης, που θεωρούνται ιδιαίτερα ευάλωτοι.

Για την συγκεκριμένη τεχνολογία που θα υιοθετήσει η MasterCard ακούσαμε από τον Αύγουστο του 2015 και η εταιρεία την παρουσίασε επίσημα μέσα στην εβδομάδα. Όπως αναφέρει, η χρήση κωδικών είναι “επίπονη διαδικασία”, είναι εύκολο να τους ξεχάσεις, χάνεις χρόνο και δεν είναι ασφαλής. “Η χρήση βιομετρικών αισθητήρων κάνει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τόσο απλές και ασφαλείς όσο και τις προσωπικές συναλλαγές”.

Όταν θα κάνεις μια αγορά μέσω selfie, η εφαρμογή θα σου ζητήσει να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου, για να βεβαιωθεί ότι δεν είναι μια φωτογραφία σου που χρησιμοποιεί κάποιος τρίτος, αλλά εσύ ο ίδιος.

Μελλοντικά, η MasterCard θέλει να χρησιμοποιήσει κι άλλα βιομετρικά στοιχεία όπως για παράδειγμα ο καρδιακός παλμός, που είναι ακόμη πιο δύσκολο να παραβιαστεί, αλλά και η αναγνώριση φωνής.

Δείτε το video:

mastercard selfie fingerprint payment, MasterCard: Πληρωμές μέσω selfie και δαχτυλικού αποτυπώματος

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vagelis

Να πληρώνει ο άλλος με duckface..
Να πηγαίνουν να πληρώνουν μόνο και μόνο για μια καλή selfie..
Να πηγαίνουν καλοντυμένοι για μια τέλεια selfie..
Selfie sticks..

Μερικές σκέψεις..

Ξέρω οτι δεν θα αποθηκεύεται η φώτο αλλά υπάρχουν πολλοί “άρρωστοι” στις μέρες μας..

Γιώργος

Να πληρώνεις με selfie, ανεκτίμητο!
Για όλα τα άλλα (ακόμη και για αυτό), υπάρχει η MasterCard.

Darth

βρήκαν τροπο να τραβάνε χρήματα απο γκόμενες……

Manolis

Fail, δεν αναγνωρίζει κανένα duck face!

nikolasV

Ενδιαφέρον, με το Lumia 950 θα μπορώ να πληρώνω πολύ γρήγορα με την αναγνώριση της ίριδας του ματιού…

φωτης

Εχθες πήγα στο zara να παρω ενα δωρακι.πληρωσα με χρεωστικη. Σε πεντε μολις δ/λεπτα ειχε μπει η καρτα στο μηχανακι και ειχα βαλει το πιν.εκανε και μισο λεπτο ή ενα για να επικοινωνησει το μηχανακι με τη τραπεζα να βγαλει το χαρτακι κ.τ.λ. Η ολη καθυστερηση των πληρωμων βρισκεται στις ταχυτητες των δικτυων που τουλαχιστον στα χανια τα τελευταια 8 χρονια που εχω internet εχουν παραμεινει αμεταβλητες και οχι στο τροπο των συναλαγων ανεπαφες κ.τ.λ. Και ενταξει μια συναλλαγη με selfie ειναι πιο hitech αλλα απο καθυστέρηση τελικα μηπως παμε προς το χειροτερο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Mastercard

Level Up with Mastercard: efood και Mastercard σε επιβραβεύουν για καλό σκοπό

Το να κερδίζεις μέσα από το efood πληρώνοντας με κάρτα Mastercard και παράλληλα να συμβάλλεις σε έναν καλό σκοπό, τότε η κίνησή σου αυτή έχει μεγάλη αξία.

Software Mastercard

Level up με τη Mastercard στο efood για να βγαίνεις κερδισμένος

efood και Mastercard συνεργάζονται με το πρόγραμμα “Level Up with Mastercard”, για κατόχους καρτών Mastercard με σκοπό τη συλλογή πόντων και διεκδίκηση δώρων.

Software

Έρχονται και στην Ελλάδα οι πληρωμές με ZEN

Η ZEN ανακοίνωσε το επίσημο λανσάρισμα της εταιρείας σε 31 ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας συνεργασία με τη Mastercard.

Internet Mastercard

Mastercard: Η χρήση ανέπαφων πληρωμών είδε άνοδο 40% λόγω του κορονοϊού

Η Mastercard αναφέρει ότι παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 40% στις ανέπαφες πληρωμές, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.