Η Microsoft αλλάζει τις ρυθμίσεις ενημερώσεων για τους χρήστες Windows 10 Home

Microsoft αλλάζει ρυθμίσεις ενημερώσεων για χρήστες Windows 10 Home, Η Microsoft αλλάζει τις ρυθμίσεις ενημερώσεων για τους χρήστες Windows 10 Home

Η Microsoft φαίνεται πως κατανοεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες των Windows 10, με τις αιφνίδιες ενημερώσεις και τις καθυστερήσεις στην επανεκκίνηση του λειτουργικού και έρχεται να δώσει μια μικρή δόση ευελιξίας σε αυτό.

Λόγω του παραπάνω προβλήματος η Microsoft είχε δώσει ήδη την λύση στους χρήστες των εκδόσεων Windows για Επιχειρήσεις, παρέχοντας την δυνατότητα να ελέγχουν το πρόβλημα, καθυστερώντας τις αυτόματες ενημερώσεις για έως και 35 ημέρες. Το βασικότερο θέμα προέκυπτε από το γεγονός ότι παρουσιάζονταν μεγάλες καθυστερήσεις κατά την εγκατάσταση, με αποτέλεσμα να ελαττωνόταν σημαντικά η παραγωγικότητα.

Με το τελευταίο 19H1 Insider build των Windows 10 η Microsoft επεκτείνει αυτή τη δυνατότητα και στους χρήστες των απλών εκδόσεων Home, αλλά περιορίζοντας στις 7 ημέρες την περίοδο αναβολής εγκατάστασης ενημερώσεων. Η ρύθμιση μπορεί να βρεθεί στο πεδίο Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Windows Update όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα.

Η συγκεκριμένη αλλαγή ίσως δεν είναι αυτό ακριβώς που μπορεί να περίμεναν οι χρήστες των Windows 10 για τις αυτόματες ενημερώσεις, αφού δεν είναι και πάλι το ίδιο όπως ήταν στα Windows 7, είναι όμως μια μικρή αίσθηση ελευθερίας και ελέγχου πάνω στο λειτουργικό τους σύστημα.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΜανοςΚ

Καιρος ήταν…αντε με τα νούμερα, άνοιγες τον υπολογιστή και ευχόσουν να τρέξει το λειτουργικό…ουστ!

Darth

το θεμα δεν ειναι τοσο το οτι δεν μπορεις να αναστελλεις τα udpate το θεμα ειναι οτι μετα απο καποοι μεγαλο η μεσαιο udpate 8 στους 10 εχουν καποια θεματα με την συσκευη μετα το update…… υπαρχουν αρκετες περιπτοσεις και για fatal fail (ουτε καν ξεκιναει το συστημα)

το μεγαλυτερο προβλημα με τα update ειναι οτι δεν μπορεις να τα κοψεις

οποοις μπορει βεβαια βαζει τα Windows 10 Enterprise LTSC και καθαρισε… αλλα ποσα ατομα ξερουν οτι υπαρχει κατι τετοιο και πως να το βαλουν……

Michalis

Συμφωνώ απόλυτα με τον Darth…στο τελευταίο update του Οκτώβρη εφαγα από το πουθενά ενα fatal fail. Δεν ανοιγε το PC με τιποτα. Τηλεφωνησα στην Microsoft και αφού δεν καταφεραν ουτε με restore ή repair να κάνουν κάτι, μου ειπαν να κάνω επανεγκατάσταση! Εκεί που εχεις ενα “στρωμένο” μηχανημα που παει μια χαρα, κάνεις επανεγκατάσταση και καμιά εβδομάδα να το συνεφέρεις. Αξιοπιστία 0.

Λάμπρος

Χρησιμοποιώ διάφορα λειτουργικά αυτό το χάλι μόνο στα windows εκτός ότι τα update είναι τεράστια για 5 γραμμές κώδικα είναι και προβληματικά ούτε στα windows 98 τόσα προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.