Microsoft: Ανακοίνωσε την αναβάθμιση “Windows 10 October 2018 Update” [IFA 2018]

microsoft windows 10 october 2018 update ifa 2018, Microsoft: Ανακοίνωσε την αναβάθμιση “Windows 10 October 2018 Update” [IFA 2018]

Η Microsoft έκανε γνωστή την αναβάθμιση των Windows 10 στην IFA 2018, η οποία ονομάζεται “Windows 10 October 2018 Update” και περιλαμβάνει αλλαγές και βελτιώσεις σε όλους τους χρήστες των Windows 10, οι οποίοι θα μπορέσουν να κάνουν την αναβάθμιση δωρεάν.

Η επόμενη αναβάθμιση των Windows επιβεβαιώθηκε από την ίδια τη Microsoft και δε θα ονομάζεται “Redstone 5” αλλά “Windows 10 October 2018 Update” με version number 1809. Οι χρήστες των Windows 10 θα μπορούν να κάνουν την αναβάθμιση δωρεάν, λαμβάνοντας μια σειρά από νέες προσθήκες, με το cross-platform Cloud Clipboard να βρίσκεται ενσωματωμένο σε αυτές.

Η συγκεκριμένη λειτουργία επιτρέπει τους χρήστες που, για παράδειγμα, αντιγράψουν ένα κομμάτι κειμένου από το φορητό τους υπολογιστή, να το κάνουν επικόλληση σε ένα αρχείο στο tablet τους. Θα έχουν στην ουσία ένα cloud χώρο όπου θα μπορούν να μεταφέρουν κείμενα, φωτογραφίες και αρχεία μεταξύ διαφορετικών συσκευών, άμεσα και εύκολα, κερδίζοντας χρόνο στις διεργασίες που πραγματοποιούν.

Επιπλέον αλλαγές έχουν να κάνουν με τη βελτίωση του Windows Mixed Reality το οποίο θα υποστηρίζει περισσότερες AR εφαρμογές, με τους χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιούν το ανάλογο headset χωρίς τη χρήση monitor. Επίσης, θα γίνει διαθέσιμη και η εφαρμογή “Your Phone” για Android smartphones, με την οποία οι κάτοχοι Android συσκευών θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές μέσω του “Your Phone” app, και θα μπορούν να κάνουν drag-drop τα αρχεία τους σε εφαρμογές απευθείας στα Windows 10.

Το Windows Update των Windows 10 θα χρησιμοποιεί machine learning έτσι ώστε να “μάθει” να μην κάνει διαθέσιμες τις αναβαθμίσεις σε στιγμές που δεν πρέπει αφού στην ουσία θα “μαθαίνει” από τον τρόπο που ο χρήστης “δουλεύει” τα Windows 10. Επιπλέον, θα αναβαθμιστεί η αναζήτηση και τα αποτελέσματα που θα εμφανίζει στους χρήστες, ο Edge browser θα διαχειρίζεται καλύτερα το autoplay audio, τις ιστοσελίδες που οι χρήστες κάνουν log-in μέσω του Windows Hello αλλά και τα PDF αρχεία που εμφανίζονται στο browser.

Τέλος, αναβάθμιση θα υπάρξει και στον τομέα του gaming μιας και θα βελτιωθεί η καταγραφή του ήχου, η παρακολούθηση των επιδόσεων του συστήματος, ενώ στην περίπτωση που ο χρήστης αποσυνδέσει μια εξωτερική GPU, τα Windows 10 θα τον ενημερώνουν για το αν υπάρχει κάποια εφαρμογή που ακόμα χρησιμοποιεί την εξωτερική GPU.

microsoft windows 10 october 2018 update ifa 2018, Microsoft: Ανακοίνωσε την αναβάθμιση “Windows 10 October 2018 Update” [IFA 2018]

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.