Microsoft: Σκοτώνει το brand του Internet Explorer

Τον Ιανουάριο όταν ανακοινώθηκαν τα νέα features των Windows 10, η Microsoft είχε ανακοινώσει νέο browser που έχε την κωδική ονομασία Project Spartan. Ωστόσο, δεν γνωρίζαμε ποια θα ήταν η τύχη του παλιού Internet Explorer για τον οποίο δεν είχε αναφέρει απολύτως τίποτα.

Σήμερα η Microsoft επιβεβαίωσε και επίσημα ότι θα εγκαταλείψει το brand του Internet Explorer μια και καλή μετά από παρουσία πολλών χρόνων. Η επιβεβαίωση ήρθε από τον Chris Capossela, επικεφαλής του τμήματος marketing ο οποίος είπε ότι η Microsoft είναι σε αναζήτηση νέου ονόματος και brand. “We’re now researching what the new brand, or the new name, for our browser should be in Windows 10.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα συνεχίσει να υπάρχει ο Internet Explorer σε κάποιες εκδόσεις των Windows 10, αλλά ο κύριος browser των Windows 10 θα είναι το νέο Project Spartan.

Η Microsoft είχε προσπαθήσει πολλές φορές, χωρίς επιτυχία, να ανατρέψει την αρνητική εικόνα του Internet Explorer με διάφορες καμπάνιες και τον προηγούμενο Δεκέμβριο ο επικεφαλής του Internet Explorer αποχώρησε και όπως φαίνεται άνοιξε ένα νέο πεδίο για τη Microsoft.

Όσο για τη νέα ονομασία του Project Spartan, δεν γνωρίζουμε πότε θα αποκαλυφθεί, αλλά η o Capossela στην ομιλία του επεσήμανε ότι από μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε, οι χρήστες του Chrome φάνηκε να αντιδρούν πολύ θετικά στον browser που περιλαμβάνει την ονομασία “Microsoft”. Πολύ πιθανό είναι να δούμε κάποιο όνομα που συνοδεύεται από το brand της Microsoft και το μόνο σίγουρο είναι ότι η εταιρεία θέλει να απομακρυνθεί όσο περισσότερο γίνεται από τον Internet Explorer.

internet explorer αποσύρεται, Microsoft: Σκοτώνει το brand του Internet Explorer

internet explorer αποσύρεται, Microsoft: Σκοτώνει το brand του Internet Explorer

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τασος

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!
ΜΠΡΑΒΟ MICROSOFT

Sot11

Πάντως τελευταία ειχε φτιάξει πολυ ο explorer, αλλά ειχε ηδη δημιουργηθεί πολυ κακή εντύπωση σε όλους! Κρίμα… RIP internet explorer 🙁

dim

Μωρέ η Microsoft τον σκοτώνει… αλλά οι άλλοι;
Όπως νεκρά είναι και τα ΧΡ.

2015 και για μια συγκεκριμένη δουλειά πρέπει να μπαίνω απο xp (για να’χει παλιό version iexplorer) για να λειτουργήσει σωστά η σελίδα.

Ποιός ξέρει πόσο χαμηλότερα θα ήταν τα ποσοστά χρήσης αν σε όλα τα γραφεία δέν ήταν αναγκασμένος ο κόσμος να τον χρησιμοποιεί.

Νίκος 31

Επιτέλους ενα καλό νέο μετά απο καιρό! Άντε και με την έλευση των 10, να δούμε και επιλογή απεγκατάστασης απο τα κινητά γιατί δεν παλεύετε άλλο αυτό το μαρτύριο. Απομένει βέβαια να δούμε και τον τελικο αντικαταστάτη τι ψάρια θα πιάνει, γιατί μέχρις στιγμής η Microsoft τουλάχιστον στους Browsers και στίς μηχανές αναζήτησης, δεν το έχει και πολύ το θέμα.

Alexboom

ο ΕΧΠΛΟΡΕΡ δεν ηταν ποτε πρόβλημα….απλα καλόμαθαν με τις αλεπούδες και τα χρώμια…λόγω προσθέτων. Εχει πολλές λειτουργίες και τελευταία είχε ‘στρώσει’ αρκετά…

mkv

Θα δειξει. Για σκεφτειτε πριν 20 ακριβως χρονια η microsoft με τα windows 95 εφερε και τον internet explorer!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.