Microsoft Office Lens: Μετατρέπει το iPhone και το Android σε scanner

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι φέρνει την εφαρμογή Microsoft Office Lens στο iOS και το Android. Μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμο σε Windows Phone και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές της Microsoft. Αυτό που κάνει είναι αρκετά απλό και μετατρέπει το κινητό σε φορητό scanner.

Το Office Lens σου επιτρέπει να τραβήξεις διάφορα πράγματα με την κάμερα του κινητού και στη συνέχεια κόβει και προσαρμόζει τις εικόνες μέσα στο OneNote ή το OneDrive. Χάρη στην οπτική αναγνώριση χαρακτήρων, μπορείς να κάνεις αναζήτηση του κειμένου που βρίσκεται στις εικόνες που τράβηξε η κάμερα. Επιπλέον οι εικόνες μπορούν να μετατραπούν σε αρχείο Word, PowerPoint ή PDF το οποίο μπορείς να επεξεργαστείς. Μπορείς να τραβήξεις υλικά όπως επαγγελματικές κάρτες, συνταγές, μενού και άλλα αρχεία.

Η κίνηση αυτή είναι μέρος της μεγαλύτερης στρατηγικής που έχει η Microsoft να φέρει ότι καλύτερο έχει από software, σε όσο περισσότερες συσκευές γίνεται άσχετα αν τρέχουν Windows Phone, Android ή iOS.

Ενώ η έκδοση για το iOS είναι ήδη διαθέσιμη, για το Android διατίθεται Preview μέσω του Google+ όπου μπορείς να δηλώσεις ότι θέλεις να γίνεις tester.

office lens android ios, Microsoft Office Lens: Μετατρέπει το iPhone και το Android σε scanner

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thomas156

Σε μια πρώτη δοκιμή φαίνεται τουλάχιστον εντυπωσιακή εφαρμογή (σε note 3), μπράβο στην ομάδα που το έφτιαξε και στην MS που το διαθέτει δωρεάν και σε άλλες πλατφόρμες πλην της δικιάς της.

Dimitris

H Microsoft φέρει ότι καλύτερο έχει από software σε Android ή iOS και μια εφαρμογή της προκοπής για το facebook στα windows phones δεν μπορει να φτιαξει χρονια τωρα.

Γνωρίζω πολλους που εχου δοκιμάσει τα wp8 και εχει απογοητευτεί απο το store και την έλειψη εφαρμογών και την κανουν για android μεριά. Για παραδειγμα πηρα ενα λουμια 530 για την 13χρονη κορη μου και θελει να το αλλαξει γιατι δεν βρισκει τις εφαρμογες που εχουν οι φιλες της στα android και αυτες που υπαρχουν υπολειτουργουν!!!

Γνωμη μου ειναι πως αν δεν εμπλουτησει το store της,και οχι των αλλων, με ποιοτικες εφαρμογες δεν θα εχουν καμια τυχη τα wp, ακομα και με τα δεκαρια που ερχονται.

Agnostos13

Μα δεν μπορει να εμπλουτισει η ιδια το Store της. Απλα πρεπει να παρακινησει τους developers να ασχοληθουν με την πλατφορμα της. Προς το παρων οι μεγαλοι παιχτες εχουν γυρισει την πλατη (βλεπε google, facebook) και οι μικροι δεν εχουν κινητρο. Απο οτι φαινεται αρχισε να “γλυφει” τους μεγαλους (βλεπε MS εφαρμογες για iOS/Android) μπας και δει κανενα Youtube.app στο μελλον…

Enzo

Εγώ γι αυτή τη δουλειά χρησιμοποιώ το πολύ πετυχημένο SCANBOT (https://play.google.com/store/apps/details?id=net.doo.snap). Αλλά αν μας βγει καλό το lens γιατί όχι!

gericho

Εγώ αυτό που βλέπω,
είναι εκπληκτικές εφαρμογές που υπάρχουν καιρό στα WP
και μόνον στο WP store,
αλλά δεν μιλάει κανείς αδαής για αυτές.

Αντίθετα, όλοι οι αδαείς αναζητούν στο WP store ελλείψεις
από ανταγωνιστικές εφαρμογές που είναι όμως αντίστοιχες των νυν υπαρχόντων.

Οι ίδιες εφαρμογές όταν έρχονται σε άλλες πλατφόρμες όμως,
ακριβώς κάνουν εντύπωση λχ HERE maps, Office lens κλπ.

Δε γίνεται να κάνει εντύπωση
αυτό που έκραζες στο WP store αλλά το ανακαλύπτεις μετά από καιρό σε άλλες πλατφόρμες.

Και τελικά ποιό store έχει τις πραγματικές ελλείψεις;

kostas

Νομίζω ότι το να έχει μια πλατφόρμα 500.000+ εφαρμογές, δεν προσφέρει τίποτα. Καταντά ανούσιο.

Chris

Πάντως για το iOS χρησιμοποιώ το scannable που είχε ψηφιστεί και στις top apps. Ειναι πολυ λειτουργικό μπορώ να πω !

Thodoris

Και το Google Drive έχει αντίστοιχη λειτουργία, η οποία μετά από σκανάρισμα > 100 σελίδων, μπορώ να πω ότι δουλεύει εξαιρετικά.

andy

Ωραίο το scannable στο iOS αλλά δεν έχει OCR. Σημαντική έλειψη για τέτοιου είδους εφαρμογές.

Panos7GR

Αγαπητοί developers σταματηστε να δημιουργειτε καινούργιες εφαρμογές για Android και iOS, γιατί ο μέσος όρος των εφαρμογών που εγκαθιστά ο μέσος χρήστης δεν ξεπερνά τις 50. Οπότε τι να τις κάνουμε τις 500.000+;;; Βρείτε άλλη πλατφόρμα να ασχοληθειτε, άπληστοι!!! Επίσης απαιτούμε από τις Google και Apple να αρχίσουν να μειώνουν τον αριθμό των εφαρμογών που υπάρχουν στα app stores τους στις 2.000 εφαρμογές. Καλά είναι τόσες… Είπαμε το πολύ πολύ 50 να εγκαταστήσουμε, τι θέλουμε παραπανω απο 2.000 εφαρμογές;;; @Agnostos13: Δεν γλύφει, απλά ο Ινδός είναι ο πιο μάγκας και από τους άλλους 2 CEOs. Επεκτείνεται παντού οι υπηρεσίες της Microsoft, άρα περισσότεροι χρήστες στις υπηρεσίες της (που είναι το κύριο ζητούμενο) και έπειτα έτσι θα έχει περισσότερες πιθανότητες να μεταβούν αυτοι οι χρήστες σε Windows OS αφού θα είναι εξοικειωμένοι και εξαρτημένοι απ τις υπηρεσίες της. @gericho: Μπα δεν συμφωνω. Δεν συμφωνω διότι το ίδιο ακριβώς που λες ισχυει και για το Android, δηλαδή υπάρχουν ήδη αντίστοιχες με αυτές τις εφαρμογές στο Play Store που είναι ισάξιες. Μη το πάμε μακριά ακόμα και η ίδια η Google έχει αυτές τις εφαρμογές επίσημα πχ Google Maps (ναι μπορείς να κάνεις εδώ και 2 χρόνια νομίζω offline πλοήγηση, αρκεί να κατεβάσεις… Συνέχεια »

Grigsgr

@Panos7GR όχι δεν υπάρχουν αυτές οι δύο. Η μεν για τα εισιτήρια (προσωπικά δεν την χρησιμοποιώ) δεν ξέρω καν αν υπάρχει σε iPhone, η δε για το WINBANΚ, έχει λειτουργικότατο mobile site και είναι το ίδιο.

parastas

Μερικοί εδώ μέσα βγάλτε τις παρωπίδες και δείτε λίγο γύρω σας.

Άκου εκεί δεν έχει ελλείψεις το wp store.

Έχει ελλείψεις και σε ποσότητα και σε ποιότητα.

(Χρήστης WP τα τελευταία 3 χρόνια)

Παρεμπιπτόντως ο Ινδός έχει κάνει μεγάλη επανάσταση και βλέπω μεγάλα πράγματα στον ορίζοντα.

gericho

Δεν είπε κανείς ότι δεν έχει ελλείψεις το WP Store.
Αν αυτό κατάλαβες.

Ελλείψεις έχει το ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ store όταν κανείς αναζητά εφαρμογές για χρήσεις
με τα ίδια ονόματα που τις βρίσκει στα υπόλοιπα store.

Αυτό λέμε.
Δεν είδα κανέναν πχ να γκρινιάζει
που τόσο καιρό στην Android συσκευή δεν είχε λχ HERE Maps ή MixRadio η OfficeLens ή δωρεάν MS Office,
είδα πολλούς να γκρινιάζουν που στο WP store δεν έχει επίσημο λχ Youtube, Gmail, Google maps .

parastas

@jeriho κατάλαβα το πνεύμα σου και είμαι σύμφωνος! Για τους άλλους είπα όχι για εσένα

Panos7GR

@Grigsgr: Ευχαριστώ φιλέ για την απάντηση. Περίμενα κραξιμο να έχω σαν πρώτη απάντηση τύπου “σοβαρά τώρα εκεί κόλλησες;”. Δεν είμαι μόνιμος κάτοικος Αθήνας, αλλά τους τελευταίους μηνες πηγαινοέρχονται λόγω υποχρεώσεων δεν μπορώ να βγάζω μηνιαίες κάρτες για τα ΜΜΜ, δεν με συμφέρει. Οπότε η εφαρμογή του ΟΑΣΑ μου λύνει τα χέρια, ειδικα για να μην ψάχνω περίπτερα για εισητήριο…
Καλά για το WinBank δεν το συζητώ. Δεν ήξερα για mobile site, επειδή χρησιμοποιώ την εφαρμογή.
Το ψήνω άσχημα για entry-level WP με μικρή σχετικά σε μέγεθος οθόνη (γιατί το θέλω on-the-go που λένε), ειδικά με τα 10αρια που αναμένονται. Ο γεριλυκος Neo V σαν δεύτερο κινητό πρέπει να αποσυρθεί.

@gericho: Όντως μεγάλη βλακεία από Google. Πιστεύω κάνει λάθος! Περισσότερο χάνει παρά κερδίζει. Λες και ο άλλος δεν θα πάει σε WP επειδή δεν έχει επίσημα Gapps… Λες κι εμείς στο Android με τα επίσημα Gapps χρησιμοποιούμε αποκλειστικά αυτά και όχι τρίτων. Ότι να ‘ναι δηλαδή!

Nikolas

Υπαρχει εφαρμογη αλλαγης των εικονιδιων οπως σε ios nh android;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.