Microsoft: Τέλος το project για Android apps σε Windows 10 συσκευές

Η Microsoft ανακοίνωσε και επίσημα το τέλος του φιλόδοξου Project Astoria, με το οποίο θα επέτρεπε στους developers να φέρουν Android apps σε Windows 10 συσκευές, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που τρέχουν Windows 10 Mobile.

Για το Project Astoria μάθαμε στο Build conference 2015 μαζί με το Project Islandwood, το δεύτερο επιτρέπει στους developers να φέρουν iOS apps στις Windows 10 συσκυές (συμπεριλαμβανομένων Xbox και PCs). Το Project Islandwood παραμένει ακόμη ζωντανό.

Η Microsoft αποφάσισε ότι το να έχει δυο Windows Bridges (Project Islandwood, Project Astoria), τα οποία επικεντρώνονται στην μετακίνηση apps από mobile λειτουργικά συστήματα σε Windows 10, ήταν υπερβολή. Μιας και το Project Astoria αποτελεί πλέον παρελθόν, η Microsoft προτείνει στους developers να ρίξουν μια ματιά στο iOS Bridge.

Επιπλέον, η Microsoft κάνει μια αναφορά στην πρόσφατη εξαγορά της Xamarin, η προσέγγισή της είναι να επιτρέπει στους developers να μοιράζονται κοινό κώδικα εφαρμογών σε Windows, iOS και Android apps, ενώ εξακολουθεί να προσφέρει native εμπειρία σε κάθε μια από τις πλατφόρμες.

H επίσημη δήλωση της Microsoft:
“We received a lot of feedback that having two Bridge technologies to bring code from mobile operating systems to Windows was unnecessary, and the choice between them could be confusing. We have carefully considered this feedback and decided that we would focus our efforts on the Windows Bridge for iOS and make it the single Bridge option for bringing mobile code to all Windows 10 devices, including Xbox and PCs. For those developers who spent time investigating the Android Bridge, we strongly encourage you to take a look at the iOS Bridge and Xamarin as great solutions”

project astoria cancelled, Microsoft: Τέλος το project για Android apps σε Windows 10 συσκευές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Τι φαεινή ιδέα είχα να ξεφορτωθώ το 930 το προηγούμενο καλοκαίρι, πάλι καλά….

Christos

Κι εγώ μετά από περίπου πέντε χρόνια περιπλάνησης στο os της Microsoft για τηλέφωνα απεγκλωβίστηκα και ανάσανα!

Γιώργος μπλατσαρας

Windows Phone; για κανένα λόγο όμως….

thanoik

Όταν σκρολαρεις στις εφαρμογές παναλαφρα και σε κάθε ιστοσελίδα με το Windows OS,τότε το θυσιάζεις για την απουσία εφαρμογών που δεν είναι και πολλές πλέον οι διαφορές.Με το Android OS κάθε κίνηση σου στην οθόνη, μου φαινόταν ότι κουβαλούσα και κάποιο βάρος μαζί μου που με κουραζε συνέχεια σε συνδοιασμο με το λαγκ που έκανε ακόμα και στο nexus 4 μου έσπαγε τα νεύρα όποτε το ζόριζα.Το Windows OS μπορεί να μη έχει το store των Android αλλα οι τύποι εκεί στη Microsoft ξέρουν ποιο καλά αυτό που κάνουν από τους άλλους

Manolis

εγώ απεγλωβίστικα στο 3μηνο πάνω και είχα και αρκετά αξιόλογη συσκευή, το Lumia 920!!! το μόνο που μου λείπει είναι η κάμερα του, τίποτα από το λειτουργικό!!!

Στο θέμα τώρα, πιστεύω ότι δεν έδειξε και πολύ κόσμος ενδιαφέρον όπως λογικά και θα γίνει και για τους developers του iOS.. 🙁

ok

Ευτυχώς έφυγα από το android με τα ατελείωτα λαγκαρίσματα και τις χιλιάδες άχρηστες εφαρμογές με τις ατελείωτες διαφημίσεις να ξεπετάγονται από παντού και ησύχασα με lumia δωρεάν πλοήγηση με here drive & maps απίστευτη κάμερα lumia ένα άμεσο και πολύ ωραίο ui. Οσο για το store των windows 8.1 έχει πλέον τις πιο γνωστές και δημοφιλείς εφαρμογές.

φιλιππος

Μια από τα ίδια μετά από πολλά χρόνια με nokia κινητά φέτος πήγα σε android και είδα άσπρη μέρα. Δεν ξαναγυρνάω αν δεν φτιάξουν το store και αν δεν σοβαρευτούν με τις ενημερώσεις, ακόμα περιμένουνε τα δεκάρια που είχαν πει ότι θα τα δώσουν τον Νοέμβριο.

tsit

τα ιδια και τα ιδια σχολια κατω απ τα windows, δν βαρεθήκατε να απεγκλωβίζεστε;

λεόντιος

εγώ το έσπασα απλά τα πράγματα ΠΟΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ

και λέω στους πελάτες μου ότι υποστηρίζω μόνο ios & android αν πάρουν crap phone ας πρόσεχαν γιατί αναγκάζονται να παίρνουν και ένα android επί τον πλείστον !!!!

και ακόμα περιμένουμε τα 10άρια………
για αυτό η Νοκια πέθανε μαζί με το symbian ήθελε να το παίξει κονιόρδος αλλά εφαρμογές τίποτα όπως και το firefox os, jailifish os και μπορεί το tizen
η αγορά θέλει 2 παίχτες ios & android όλα τα άλλα πεθαίνουν

Android

Ναι, ειναι τραγικό που καθυστέρησαν να δώσουν τα 10ρια ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ wp8. Ακόμη και σε αυτές της 4ετιας. Ενώ στο Android χορταίνουν updates μετά τον πρώτο χρόνο….χαχαχα. Μη μιλάτε στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί……. Μόνο η apple δικαιούτε να αναφέρεται στο συγκεκριμένο κομμάτι…..

giannis kazanas

Βλακεια να μην εχουν καποιες εφαρμογες των android.εχει λιγες το windows store αλλα σιγουρα τα windows phone πετανε σε σχεση με τα αλλα.

demon

Παιζει να εχουν μεινει ακομα δυο τρεις χρηστες windows phone στην Ελλαδα,σε λιγο καιρο δεν θα υπαρχει ουτε ενας για δειγμα και δικαιολογημενα.. τα αλλα δυο λειτουργικα ειναι χιλιες φορες καλυτερα απο αυτο το εκτρωμα της microsoft γι αυτο και ο κοσμος την <>αναλογως!

Γιάννης

λεόντιε, μην κρατάς άλλο τον κόσμο σε αγωνία. Αποκάλυψέ μας, π ο ι ο άχρηστο τηλέφωνο πεθαίνει κυριολεκτικά, για να συλλυπηθούμε επί τ ο ν πλείστον τους κοντινούς, τεθλιμμένους συγγενείς.

Makis

Εντάξει όλοι μας έχουμε πλάκα στα σχόλια :))) πάντως παίδες δοκιμάσαμε, δεν γράψαμε έτσι για να γράψουμε.

2,5 χρόνια Nexus 4 το πολύ 2-3 επανεκκινήσεις, τουλάχιστον δύο το 930 με 8.1 σε ενάμιση μήνα, άσε η εφαρμογή camera που με το που την αγγίζα με πήγαινε στα αρχικά tiles. Άλλο αν δεν το είχα πει πουθενά γιατί και γω τότε υπεραμυνόμουν τα Windows.

Φυσικά και δεν βάζεις συμπέρασμα μόνο από αυτά, αλλά μη λέμε και τα Windows, smooth. Έχουν και αυτά θέματα.

forneverarrow

Η αλήθεια για το πιο λειτουργικό είναι πιο smooth είναι κάπως θολή. Μέχρι την εποχή που είχα Galaxy S4 mini, το Android ήταν απλά κουραστικό. Αδικαιολόγητα κολλήματα και σπασίματα στην κίνηση, ενώ το S4 mini ήταν απο τα δυνατότερα στην κατηγορία του την εποχή του 4.4.2. Για πιο πριν ούτε λόγος, εφόσον τα S2 και HTC One X που πέρασαν απο τα χέρια μου ήταν σαν να τρέχεις Crysis 3 σε laptop του 2006! Σήμερα πιστεύω το Android έγινε το ίδιο smooth στην high end κατηγορία με το iPhone και WP. Το S5 που τρέχει lollipop ακόμα, πετάει και δεν το λέω για πλάκα! Όλα ανοίγουν άμεσα και χωρίς κόλλημα.

Όσο για τις εφαρμογές, πικρή κατάσταση το WP. Δεν φτάνει να βγάλεις ένα Instagram σε beta, ούτε ένα Spotify που κρασάρει για να πιάσεις μερίδιο αγοράς. Δεν είναι το 2011 ακόμα που υπήρχαν 5-6 δημοφιλείς εφαρμογές μόνο. Σήμερα, αν είναι να επιλέξω πλατφόρμα θα το κάνω με γνώμωνα το τι είναι πιο πλήρες. Στο Android και iOS θα βρω τα ίδια, ενώ στο WP ούτε τα μισά… Απλό.

Dapitium

Κρίμα. Ηλπιζα πολύ στα 10αρια…

λεόντιος

@Γιάννης
lumia 640 με καμένο subpixel από την πρώτη ημέρα αλλά τέσπα λέω κάτσε να το δοκιμάσω το λειτουργικό όντως είναι smooth γιατί δεν κάνει τίποτα άλλο από το να παίρνει τηλέφωνο και μηνύματα !!! ο IE δεν υποστηρίζει activex οπότε μου είναι άχρηστο στη δουλεία
αν δεν έβαζα insider δεν θα είχα τον edge που είναι καλός μόνο στα χαρτιά με πολλά ανόητα bugs (δεν κάνει pinch zoom στις φωτό, lag μεγάλο στη javascript και άλλα)
ΑΔΕΙΟ STORE οι εφαρμογές που έχω από ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ANDROID,IOS,BB,WIN CE !!
ΕΛΕΟΣ ΟΥΤΕ 8.1
και μετά από λίγο αρχίσαμε τα κολλήματα του beta tester mobile 10
ΕΝ ΕΤΗ 2016 ΚΛΑΙΩ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ 160 EURO ΓΙΑ FROYO LIKE PHONE ΟΠΟΤΕ ΣΤΑ ΛΙΟΣΙΑ

Makis

@λεόντιος…ωραίος…Γιάννη sorry αλλά σου χρειαζότανε…

Ανακιν

Πεταμένα λεφτά τα Windows

nikmour

Παιδιά ευχαριστούμε που μας δίνεται τα φώτα σας να αλλάξουμε λογισμικό. Αλλά για έχετε android? Δεν έχετε λεφτά για iphone?

Makis

Λεφτά για iPhone έχουμε αλλά αφού μπορώ με 250-280 € Nexus Android επώνυμης και όχι αμφιλεγόμενης κινεζιάς των 5000 mhA μπαταρίας, να κάνω αυτά που θέλω, γιατί να το πάρω; Πουλάμε και αλλιώς μούρη, με smartphone ακριβό πας μέχρις ενός σημείου, όταν φοράς από μέσα σώβρακο των 3€ θα φανείς 😂

Sotiris

Πραγματικά βλέπεις wp users σε πλήρη σύγχυση να θεωρούν οτι υπάρχουν android μόνο με 100 ευρώ. Όποιος έχει πάρει σοβαρή android συσκευή από το 2013 και μετά ξέρει οτι τα υποτιθέμενα λαγκαρίσματα είναι απλά παραμύθια. Ο άλλος χαίρεται που μπορεί να σκρολάρει τα πλακάκια του χωρίς εφαρμογές! Το θέατρο του παραλόγου!

Όποιος έχει μάτια και βλέπει και δεν είναι κολλημένος ξέρει οτι το android τρέχει με ταχύτητα φωτός και έχεις τον σαλίγκαρο τα wp να φυτοζωούν. Δήθεν δεν έχουν τόσες διαφορές στο store…εδώ ακόμα και οι εφαρμογές που είναι κοινές έχουν λιγότερες δυνατότητες σε σύγκριση με ios και android. Πλέον το να έχεις wp είναι από βίτσιο, δεν είναι θέμα προτίμησης εκτός κι αν κάνεις μόνο κλήσεις και μηνύματα και βγάζεις καμια φωτογραφία.

Στον πατέρα ενός φίλου που θέλει μόνο αυτά και το internet και το κατέβασμα εφαρμογών είναι άγνωστη λέξη όπως και το facebook, του πρότεινα το 640. Δεν έχουμε κολλήματα… για το 5χρονο ανηψάκι μας ή για τον 60άρη που δεν έχει δει τεχνολογικό προϊόν πέρα από την τηλεόραση είναι μια χαρά.

Stavag

Απορώ αφού σας χαλάνε τα Windows γιατί ασχολείστε. Αφήστε τον κόσμο να γνωρίσει και ένα άλλο λειτουργικό. Δεν θέλουν όλοι να φλασαρουν rom και να σκαλίζουν όλη μέρα για να δουλέψει αξιοπρεπώς το τηλέφωνό τους. Το ότι κολαγαν τα windows στον άλλο με beta έκδοση με ξεπερνά!!!!!

Nexus Fun

@stavag
Τα Nexus δεν θέλουν φλασαρίσματα για να δουλέψουν σωστά, τα android των 100€ είναι φυσικά για πέταμα, μοναδική εξαίρεση τα Moto G, οι υλοποιήσεις των ιδίων εφαρμογών στα Windows είναι και αυτές για πέταμα, με τα 10άρια θα δούμε. Πάντως οποίος θέλει ας δοκιμάσει. Το 640 είναι όντως καλό και το φθηνό.

wp

μάλιστα… μόλις έβαλα 10 στο 535. Βασικά not bad at all. Smoothαρουν μέσα στο 5ώρο. Απο εκεί και πέρα έχει να κάνει με τον πώς χρησημοποιεί κανείς το κινητό του και για ποιό λόγο. Δεν παίζω παιχνιδάκια στο κινητό. Δεν με απασχολεί αφού έχω PC και Xbox One. Τι να παίζω, candy crush saga gia 2 λεπτά στο μέτρο ? Οι βασικές εφαρμογές υπάρχουν, απο όσες εταιρίες σέβονται τον εαυτό τους και τους πελάτες τους. Κάμερες πολύ καλές, αυτονομία πολύ καλή. Επίσης δεν ακούω μουσική στο κινητό γιατι ακούω στο αυτοκίνητο. Σπάνια θα μετακινηθώ με μετρό αλλα και όταν το κάνω τι να κάνω να ακούω μουσική για 15 λεπτά ? Χαζό. Γενικά connectivity ΚΤΛ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ έχει και τα live tiles δείχνουν πολύ περισότερα απο τις στατικές οθόνες του IOS & Android. Επίσης απο το 535 μέχρι και το 950 που έχω δεί η εμπειρεία είναι αρκετά παρόμοια. Είναι απο πλαστικό, οκ, αλλά δεν μ ενδιαφέρει κάποιο πολυτελές αντικείμενο. Επίσης τα lumia έχουν τη χαμηλότερη ακτινοβολία και τα moto/lenovo την υψηλότερη – μετά τα Iphones και λιγο πιο κάτω κάμποσες απο τις ANDROID ναυαρχίδες. Με 130-200 ε παίρνεις τουμπανάκια κινητά. Ειλικρινά δε, πείτε μου διλαδή ποιά εφαρμογή δεν βρίσκεται ?… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.