Η Microsoft βγάζει από το παιχνίδι του ανταγωνισμού την Cortana

Cortana, Η Microsoft βγάζει από το παιχνίδι του ανταγωνισμού την Cortana
Η ψηφιακός βοηθός Cortana της Microsoft έμεινε πίσω από την Alexa και το Google Assistant, κατά το τελευταίο έτος και τώρα οι ειδικοί της εταιρίας θα υιοθετήσουν από ό,τι φαίνεται μια διαφορετική προσέγγιση ως προς τον ανταγωνισμό.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε μια εκδήλωση για τα μέσα ενημέρωσης την εβδομάδα που μας πέρασε, ο διευθύνων σύμβουλος CEO Satya Nadella αποκάλυψε ότι η Microsoft δεν βλέπει πλέον την Cortana ως ανταγωνιστή της Alexa ή του Google Assistant. “Η Cortana πρέπει να αποτελεί εκείνη την (μοναδική) δυνατότητα, για όποιον είναι συνδρομητής του Microsoft 365“, εξηγεί ο Nadella, αναφερόμενος στη νέα προώθηση συνδρομών για τους καταναλωτές της Microsoft. “Θα πρέπει να μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στο Google Assistant, θα πρέπει να μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στην Alexa, όπως ακριβώς χρησιμοποιείτε και τις εφαρμογές μας στο Android και το iOS, έτσι τουλάχιστον σκεφτόμαστε για το πως θα θέλαμε να προχωρήσει (από δω και πέρα)“.
Η Microsoft έχει ήδη συνεργαστεί με την Amazon για να ενσωματωθεί η Cortana με την Alexa και κατά την έναρξη της συνεργασίας, ο Nadella συγκρίνοντας τους ψηφιακούς βοηθούς στα προγράμματα περιήγησης ίντερνετ υποστήριξε πως πρέπει να είναι διαλειτουργικοί και να έχουν πρόσβαση σε παρόμοιες πληροφορίες. Είναι πλέον σαφές ότι ο Nadella βλέπει την Cortana ως μία εφαρμογή ή υπηρεσία που θα λειτουργεί σε πολλές πλατφόρμες, αντί να ανταγωνίζεται την Cortana σε συσκευές (βλέπε smart speakers) που αφορούν τους καταναλωτές. Η Microsoft θα πρέπει να πείσει την Google ότι η ενσωμάτωση της Cortana είναι μια καλή ιδέα.
Cortana, Η Microsoft βγάζει από το παιχνίδι του ανταγωνισμού την Cortana
Αντί να ανταγωνίζεται την Alexa, o Nadella παραδέχθηκε ότι ήταν μία μεγάλη πρόκληση να δημιουργήσουν υλικό και λογισμικό που θα ήταν μοναδικό στον ανταγωνισμό. Η Microsoft επέλεξε να κάνει την Cortana “μια πολύτιμη ικανότητα που μπορεί να καλέσει κάποιος που χρησιμοποιεί την Alexa“, αντί να ανταγωνίζεται σε “smart speakers” και γι ‘αυτό πιθανώς δεν έχουμε δει πολλά τέτοια ηχεία από την Cortana.
Η Microsoft μετέφερε την Cortana εκτός τμήματος έρευνας AI όπως και από την ομάδα εργασίας “Experiences and Devices” στα τέλη του περασμένου έτους, σηματοδοτώντας την προσήλωση του Nadella στην Cortana ως βοηθό πλέον σε προϊόντα και πλατφόρμες. Η κίνηση συνέπεσε με την αποχώρηση του επικεφαλής της Cortana από την Microsoft και πράγματι ήταν μια δύσκολη χρονιά για την “ψηφιακό βοηθό”. Η Microsoft έκανε τις κλήσεις μέσω Skype διαθέσιμες στην Alexa, όπως και το Xbox One υποστηρίζει κανονικά τώρα, την Alexa.
Η Microsoft βρίσκεται στη μέση της επανατοποθέτησης της Cortana στα Windows 10, συμπεριλαμβανομένου του διαχωρισμού της από την δυνατότητα αναζήτησης και της “σιωπής” της κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Software AI Android Auto featured

Android Auto: Ενσωματώνει συνοπτική παρουσίαση μηνυμάτων μέσω Google Assistant και ΑΙ

H Google ετοιμάζει μια νέα λειτουργία για το Android Auto που θα χρησιμοποιεί το Google Assistant και την AI για να συνοψίζει μηνύματα.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai. 

Software Alexa Amazon

Η Amazon θα χρεώνει για την πρόσβαση στην Alexa

H Αmazon έχει την πεποίθηση πως στο κοντινό μέλλον η Alexa θα μπορεί να προσφέρει πολλά στους χρήστες της.