Microsoft: WordFlow Keyboard για iOS με μοναδική λειτουργία χρήσης με το ένα χέρι

Η Microsoft φέρνει το WordFlow keyboard και για συσκευές με iOS λειτουργικό σύστημα και είχαμε και την πρώτη διαρροή σχετικά με το πως θα φαίνεται το πραγματικά πολύ καλό πληκτρολόγιο των Windows Phone, με τη Microsoft να ενσωματώνει τη λειτουργία πληκτρολόγησης με το ένα χέρι και να την εφαρμόζει με τρόπο που δεν έχουμε δει ως τώρα.

Η πρώτη εικόνα που έχουμε από το WordFlow keyboard για iOS συσκευές μας δείχνει την μέριμνα της Microsoft για την υποστήριξη των μεγαλύτερων iPhone, όπως το iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Αυτό φαίνεται με τη λειτουργία πληκτρολόγησης με το ένα χέρι, με τρόπο που σε μερικούς θα θυμίσει μέχρι ένα βαθμό, το κυκλικό πληκτρολόγιο του αλησμόνητου Nokia 3650.

Σύμφωνα με τον τρόπο λειτουργίας για χρήση με το ένα χέρι, το πληκτρολόγιο παίρνει τη μορφή τόξου και τα πλήκτρα έρχονται πιο κοντά στον αντίχειρα είτε στην αριστερή είτε στη δεξιά μεριά της οθόνης, κάνοντας το πληκτρολόγιο ιδανικό για αριστερόχειρες και δεξιόχειρες. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο τρόπος αυτός είναι αρκετά περίεργος αλλά μένει να φανεί στην πράξη το κατά πόσο αποτελεσματικός είναι, όταν η εφαρμογεί κυκλοφορήσει και επίσημα.

Εκτός της λειτουργίας χρήσης με το ένα χέρι, το WordFlow Keyboard θα υποστηρίζει προτάσεις λέξεων, αυτόματη διόρθωση, υποστήριξη πολλαπλών γλωσσών, συντομεύσεις, gestures, swipe λειτουργία καθώς και διαθέσιμα εικονίδια emoji για τους λάτρεις των εναλλακτικών τρόπων έκφρασης.

Microsoft: WordFlow Keyboard για iOS με μοναδική λειτουργία χρήσης με το ένα χέρι, Microsoft: WordFlow Keyboard για iOS με μοναδική λειτουργία χρήσης με το ένα χέρι

Microsoft: WordFlow Keyboard για iOS με μοναδική λειτουργία χρήσης με το ένα χέρι, Microsoft: WordFlow Keyboard για iOS με μοναδική λειτουργία χρήσης με το ένα χέρι

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Εξαιρετικό φαίνεται. Ειδικά αυτό με το ένα χέρι πρέπει να είναι πολύ εύχρηστο. Επιτέλους βλέπουμε την εμπειρία της MS στα πληκτρολόγια και σε ψηφιακή μορφή!

Απο την άλλη, για ακόμα μια φορά φαίνεται ποιος έχει το πάνω χέρι στον κόσμο των Apps… Τα πάντα πρώτα και σε καλύτερη έκδοση για iOS, ενώ το Android μετά απο μήνες και ένα στάδιο πάνω απο beta ή γεμάτο διαφημίσεις! Όχι πως μου λείπει κάτι τώρα έχοντας android, αλλά μερικές φορές είναι εκνευριστικό. Περίμενα τέσσερις μήνες για το Apple Music να έρθει στο Android και είναι beta, τώρα το χτύπημα ήρθε απο την MS… Απλά το θέτω σαν παράμετρο όταν λέμε ότι το iPhone δεν αξίζει.

giannis

η apple πουλαει το “οικοσύστημα” που εχει φτιάξει . συσκευές, λειτουργικά συστηματα, εφαρμογες ολα παντρεύονται μεταξυ τους.
πολλες φορες καποιοι παρεξηγουμαστε ως samsung ή android fanboys γιατι κριτικαρουμε το γεγονος οτι το κερδος που βγαζει η apple καθε φορα απο αυτο το user experience ειναι δυσαναλογα μεγαλο σε σχεση με το hardware που πουλαει και το κοστος/συσκευη αυτου του οικοσύστηματος

Προσωπικα αυτο που περιγραφεις (και ισχυει) το έζησα στην μεταβαση μου απο ios σε midrange android πισω στο 2012, οποτε και ολα μου φαινοταν ΑΣΧΗΜΑ και κακοσχεδιασμενα. ειναι αναποφευκτο ομως καθως καθε κατασκευαστης κατι βαζει επανω στο Android και το ευρος των specs ειναι τεραστιο.
το user xperience των android εχει βελτιωθεί στις ναυαρχιδες αλλα σε επιπεδο ui.οι καλοσχεδιασμενες εφαρμογες ειναι σαφως περισσοτερες αλλα παντα καπου πασχουν κανοντας κακό στην εικονα των συσκευών. Για παραδειγμα το Facebook στα android ειναι μια απιστευτα λαιμαργη σε πορους εφαρμογη (για να μην αναφερω το messenger και το pages manager που χρησιμοποιω καθημερινα και τρωνε μαζι 200mb μνημης) ειμαι σιγουρος οτι και σε note 5 που λεει ο λογος δεν θα ναι τοσο καλη οσο σε ενα 6s plus. πως να πεισεις το apple fanboy οτι δεν φταιει η κακια samsung?

forneverarrow

@giannis: συμφωνούμε απόλυτα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα απο το S5 σαν συσκευή, το αντίθετο, το θεωρώ ισάξιο και ανώτερο (βλέπε οθόνη) απο το φετινό 6s. Αλλά απο τη μια οι πατέντες της Samsung με το TW και απο την άλλη οι προχειροδουλειά σε ορισμένα θέματα του Android, με κάνουν (και αρκετούς άλλους) να φαίνομαι ως οπαδός της Apple. Fanboy δεν είμαι κανενός. Απλά παραδέχομαι τα υπέρ και τα κατα. Αν πρόκειται να πληρώσω σήμερα π.χ. για να αγοράσω flagship στην τιμή του iPhone, θεωρώ ότι θα είμαι χαμένος αν πάρω κάτι σε Android, τουλάχιστον σε συνολική εμπειρία χρήσης και υπηρεσιών.

John Knight

@forneverarrow
Ο touchwiz στα παλιά samsung ήταν καταστροφή πραγματικά… Αν και θεωρούσα πως η Samsung είχε πάντα τηλέφωνα τα οποία ηταν πάντα πολύ ωραία συμπληρωμενα, το software ήταν πάντα πρόβλημα και αυτό σε απωθει απο τα τηλέφωνα τής. Όταν όμως ανακοινώθηκε το galaxy s6 ο touchwiz έγινε πολύ καλύτερος και πιο όμορφος εμφανισιακά. Ακουγόταν και μία φήμη που έλεγε πως η samsung συνεργάζεται με την google για να φτιάξουν το software. Ελπίζω να ισχύει και να τελειώνουμε με κάποια μικροπροβληματα… Εκτός αυτού , φέτος έχουν ανακοινωθεί και τα καινούρια nexus τα οποία εχουν stock android και είναι τόσο smooth όσο και το ios…(Δεν έχω ακούσει κανέναν να έχει προβλήματα με stock android ή διάφορες άλλες καθυστερήσεις και κολλήματα)

s6_edge+

μαπα…

Ανακιν

Γι αυτό να έχετε και iOS και Android για τα apps! Πάντως προτείμω να περιμένω χρόνια ένα app πάρα να εχω το βαρετό iOS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.