Mozilla Location Service, Δωρεάν δεδομένα γεωτοποθεσίας χωρίς GPS

Η Υπηρεσία Τοποθεσίας Mozilla (Mozilla Location Service) είναι ένα πειραματικό πιλοτικό πρόγραμμα για την παροχή δεδομένων που αφορούν σε αναζητήσεις γεωτοποθεσίας και βασίζεται σε δημόσιες κεραίες και σε δεδομένα από σημεία ασύρματης πρόσβασης (WiFi access points). Σήμερα στα πρώιμα στάδια της λειτουργίας του, παρέχει υπηρεσία βασικής κάλυψης συγκεκριμένων τοποθεσιών για όσους την έχουν υιοθετήσει από την αρχή και σε συνεργάτες του προγράμματος.

Αν και υπάρχουν πολλές εμπορικές υπηρεσίες του είδους, δεν υπάρχει επί του παρόντος κάποια μεγάλη δημόσια υπηρεσία για την παροχή αυτής της δυνατότητας που είναι πολύ σπουδαία για το οικοσύστημα των φορητών συσκευών. Τα κινητά τηλέφωνα με ασθενές σήμα GPS ή οι φορητοί υπολογιστές χωρίς hardware GPS μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την υπηρεσία για να εντοπιστεί γρήγορα και κατά προσέγγιση η τοποθεσία τους.

Αν και τα δεδομένα τοποθεσίας βασίζονται σε δημοσίως προσβάσιμα σήματα, τα δεδομένα γεωτοποθεσίας είναι από τη φύση τους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ωστόσο το Mozilla Foundation δεσμεύεται να βελτιώσει σημαντικά τα θέματα που αφορούν σε αυτά τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα για όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή την υπηρεσία.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην βελτίωση της υπηρεσίας του Ιδρύματος Mozilla, μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Android MozStumbler, για να ανταγωνιστείτε με άλλους στo leaderboard ή αν θέλετε μπορείτε να συνεισφέρετε και ανώνυμα. Η υπηρεσία βελτιώνεται διαρκώς, οπότε μπορείτε να περιμένετε πολλά νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες αλλά και την πλήρη εμπειρία σύντομα.

Mozilla Location Service, Mozilla Location Service, Δωρεάν δεδομένα γεωτοποθεσίας χωρίς GPS

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

C.I.A. δεν το πρόσφερε αυτό μέχρι τώρα? :p

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Apple Google Mozilla

Η Apple ενώνει τις δυνάμεις της με Google και Mozilla για μια μεγάλη αναβάθμιση στο Speedometer

Το Google Chrome είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα περισσότερα Android και είναι και πολύ δημοφιλές στους υπολογιστές.

Software Firefox Mozilla Mozilla Firefox

Η Mozilla τερματίζει την υποστήριξη για την εφαρμογή συγχρονισμού διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox

Η Mozilla ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μέσω ενός άρθρου υποστήριξης ότι η εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox Lockwise θα φτάσει στο τέλος της ζωής της στις 13 Δεκεμβρίου.

Internet Mozilla YouTube

Mozilla Foundation: To YouTube παραβιάζει τους ίδιους τους όρους του

H έρευνα του Mozilla Foundation έδειξε ότι o αλγόριθμος για τα προτεινόμενα βίντεο του YouTube παραβιάζει τους όρους της ίδιας της πλατφόρμας.

Software Microsoft Mozilla

Ο νέος Microsoft Edge αυξήθηκε πάνω από 1.300% φέτος, ξεπερνώντας τον Firefox

Ο νέος browser Microsoft Edge βασιμένος στο Chromium έχει αυξηθεί περισσότερο από 1.300% τους τελευταίους 12 μήνες, ο Firefox έχει μειωθέι.