Η Google εργάζεται πάνω σε fix για την μην αδειάζει γρήγορα η μπαταρία του Nexus 5

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το γρήγορο άδειασμα της μπαταρίας του Nexus 5 σας; Η Google εργάζεται πάνω στη δημιουργία ενός fix που θα διορθώσει το πρόβλημα. Σύμφωνα με ένα report το πρόβλημα εντοπίζεται στην ίδια την έκδοση Android 4.4.2 που επιτρέπει σε ορισμένες εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στην κάμερα του κινητού ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούνται.

To report αναφέρει ότι αυτές οι εφαρμογές – όπως το Skype – εξακολουθούν να “επικοινωνούν” με την κάμερα ακόμα και όταν είναι κλειστές καταναλώνοντας την μπαταρία του κινητού.

Χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας, το fix αναμένεται να έρθει μαζί με κάποια από τα επόμενα firmware update για το Nexus 5.

Κάτοχοι Nexus 5, πείτε μας για την μπαταρία του δικού σας κινητού. Αδειάζει γρήγορα;

Nexus 5 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

, Η Google εργάζεται πάνω σε fix για την μην αδειάζει γρήγορα η μπαταρία του Nexus 5

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στέφανος

Φυσιολογικά καταναλώνεται! Όπως θα αναμενόταν για τα specs της συσκευής. Με κλειστό wifi (όποτε αυτό δεν χρειάζεται) είναι υπερκομπλέ.

Κώστα χωρίς παρεξήγηση… Πριν δημοσιεύσετε ένα άρθρο δεν το ελέγχετε για ορθογραφικά και συντακτικά λάθη; Χτυπάει πολύ άσχημα ειδικά απ’ τη στιγμή που θεωρείστε μεγάλο blog.

Μιχάλης

Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με την μπαταρία και χρησιμοποιώ το Hangout συχνά με κάμερα. Ασύρματο και παιχνίδια βγάζει μαι μέρα, Χωρίς παιχνίδια 1,5-2

Thanos

Απεγκατέστησα το skype και δεν έχω πρόβλημα πλέον. Πριν το απεγκαταστήσω σε 3 ώρες μου έτρωγε στο 60% της μπαταρίας.

LaFleur

O κυριος λογος που επελεξα το LG G2 αντι του Nexus 5 ειναι η μπαταρια. Ειναι ντροπη να μην μπορεις να συμπληρωσεις μια μερα χρησης με το κινητο σου. Με το G2 εφτασα μεχρι και 68 ωρες χωρις φορτιση με νορμαλ χρηση.

Panos7GR

Βασικά τι να το κάνεις το Skype αφού όλα τα Android smartphones έχουν πλέον προεγκατεστημένο το Hangouts;

Darth

@Panos7GR hmm γιατί.. Λέω εγώ γιατί πάρα πολλοί έχουν Skype account με πολλές επαφές μέσα αρκετοί από αυτούς δεν έχουν smartphone και μπαίνουν από το pc
Πχ εγώ έχω 135 επαφές από της οποίες καμιά 22 23 άτομα έχουν κάνα viber whatsup
Α ναι το πρώτο πράγμα που κάνω σε ένα Android είναι root και πλήρες αφαίρεση όλον τον Google εφαρμογών πλην του Playstore (δεν θέλουμε όλοι την cia… Εε Google να βλέπει τα πανυ)

Συμεών

Εδώ εμένα στο lg optimus 4x έκανε το ίδιο πράγμα στην νέα έκδοση που έβγαλε την v20B γύρισα στην πρώτη που είχε 4.0.4 και τώρα βγάζει δύο ολόκληρες ημέρες. To ίδιο πρόβλημα με το skype αλλά εκεί η lg ούτε που την ενδιαφέρει μας έχει γραμμένους.

Panos7GR

@Dath: Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό με τις επαφές. Ωστόσο για το PC δεν υπάρχει θέμα, έχει και online παρουσία το Hangouts έχοντας επέκταση του Chrome ή απλά στην δικιά του σελίδα (αν ξέρω σωστά). Εγώ το έχω στο Chrome, πάντως.
Εντάξει και εγώ root είμαι και έχουν πάρει δρόμο οτι Gapp δεν χρειάζομαι, αλλά αφού έχεις μόνο Play Store ποιά εφαρμογή για emails έχεις;

Akis

Γεια σας και απο εμενα, τωρα που γραφω το σχολιο, το NEXUS 5 μου με κανονικη χρηση και συνεχως WI-FI και Bluetooth να ειναι αναμενα , η μπαταρια μετα απο 1 ημερα και 10 ωρες στο 67%.
Ειχα το προβλημα με το mm-qcamera-daemon bug που οφειλεται στην εκδοση 4.4.2.
Το ελυσα με το application camera block free.

Kostas K.

Root-greenify και άσε την Google να φτιάχνει ότι θέλει..:P

Darth

@Panos7GR K-9 Mail εχω με τους 5 λογαριασμούς μου μέσα σε αυτό

Panos7GR

Κομπλέ! Απλά ήθελα να βρω εναλλακτική του Gmail. Αλλά με 3 διευθύνσεις που έχω μάλλον δεν αξίζει… Τις έχω συγχρονισει όλες και στο Gmail και είμαι ευχαριστημένος με την εφαρμογή. Άσε που άμα δεν έχω την εφαρμογή δεν μπορώ να κάνω back-up τις επαφές μου σε αυτό. (Βλέπεις όταν πειραματίζεσαι συχνά σκέφτεσαι κι αυτό. Καταλαβαίνεις πιστεύω.)
Το YouTube app το σούταρα άνετα. Έχω το Viral και δεν ξαναγυρνω στο official app! Πολύ βολικό!

Darth

@Panos7GR αν και η 3 είναι gmail οχι δεν αξιζει αν είναι όλες διαφορετικές τοτε…. δεν λέει να έχεις δύο acc

επαφές της κρατάω local backup (δεν τρελαίνομε να συγρχονιζουν με τιν cia…… εε google)

youtube app ηταν μια κολαση….. τρέχει μόνιμα καταναλώνει 70 mb ram και ενώ το σκοτώνει το greenfy (η οποίος άλλος τρόπος) μετά από λίγο ξαναγυρνάει …… και να του αλλάξεις τα scedulers τα γυρνάει πίσω πάλι…….. κοινός κόλαση…..

Γιώργος Λαφιατής

Εχω περάσει Cyanogenmod 11 και πιστεψτε η μπαταρια ειναι πολυ καλυτερη και δεν ζεστενεται σε 5 λεπτα το μερος πισω απο τη καμερα.

Οσοι επιμενετε να μεινετε στο αρχικο λογισμικο σας συμβουλευω να βαλετε τουλαχιστον Franco Kernel για περισσοτερη μπαταρια.

Αλέξανδρος

Κατοχος του 32αριου, εδω κι 1,5 μηνα και ταυτοχρονα και του LG G2, 32αρι κι αυτο.
Ενα εχω να πω: η νυχτα (Nexus 5) με τη μερα (G2). Με τη χρηση που εγω κανω (μετρια θα ελεγα), φορτιζω το Nexus καθε 2 με 2,5 μερες, ενω το G2, απο 5-7 μερες. Κι εχει κι ανωτερα ποιοτητα κατασκευης & καμερα το G2. Ειδικα τωρα, που οι τιμες τους ειναι παρεμφερεις, δε βλεπω το λογο να παει καποιος σε Nexus 5, αντι για G2, το οποιο θεωρω, οτι πιο τιμιο εχω χρησιμοποιησει, απο τοτε που καταπιαστηκα με το android.
Εκτος κι αν, ο μονος παραγοντας επιλογης, ειναι αυτο που διατυμπανιζουν μερικοι ως “pure android εμπειρια” και στην πορεια, αλλαζουν τις roms, τη μια πισω απ’ την αλλη. Προσωπικα, δεν ασχολουμαι με root, οποτε, τα συμπερασματα, δικα σας.

Darth

@Αλέξανδρος πέρνα cyanogenmod στο n5 να τελειώνουν τα βάσανα σου

Tom

@Αλεξανδρε γνωμη μου για τα updates ειναι οτι πρεπει να γινονται για καποιο χρονικο διαστημα και μετα ας αφηνονται. Ουτως η αλλως με η χωρις Updates η συσκευη θα σερνεται μετα απο τρια χρονια. Και η apple που δινει updates δες τι γινεται με iphone 4 που σερνονται. Και η LG που δεν δινει το κινητο θα σερνεται μετα απο καποιο καιρο. Μια η αλλη. Απλα ας δινουν για 2 χρονια πχ τα μεγαλα updates γιατι ετσι μια εταιρια κανει δηλωση, οτι παιρνει τις συσκευες της και την υποστηριξη της στα σοβαρα. Αν μια εταιρια δεν παιρνει στα σοβαρα αυτα τα πραγματα δεν μπορει να παρεις στα σοβαρα τις συσκευες της. Ετσι πιστευω εγω τουλαχιστον και ετσι τα βλεπω τα πραγματα. Ας πουμε την τακτικη flagship καθε 6 μηνο και updates λιγα στην αρχη και μετα γεια σας σας αφηνουμε στην τυχη σας με κανει να απαξιωνω sony και LG οσο τιμιες και αν ειναι οι προτασεις της. Οσο το LG G2 και να ειναι το πιο τιμιο οπως λες (που ετσι ειναι) και οσο και το xperia Z2 να ειναι το καλυτερο κινητο για τους επομενους μηνες, οι εταιριες πρεπει να κανουν παραπανω πραγματα. Ωστοσο θα τα αγοραζα και… Συνέχεια »

Τομ

Συμπληρωση: Με φοβιζει οτι η σειρα galaxy F θα ειναι πραγματικοτητα για δυο λογους: Το ενα ειναι οι φημολογιες εδω και καιρο και το αλλο ειναι οτι το galaxy S5 ισως ειναι επιτηδες τοσο χλιαρο για λογους εμμεσης προωθησης ενος νεου προιοντος. Για αυτο αντιδρω ετσι αν ηταν μια φημη που βγηκε τωρα και αν το GS5 ειχε προκαλεσει γενικα καλες εντυπωσεις και οχι τοσο χλιαρες (ειναι δυνατον μια εταιρια να μην ακουει σχετικα με τις απαιτησει των πελατων εδω και χρονια; αναφερομαι στα πλαστικα εναντι του γυαλιου η μεταλλου που χρησιμοποιυν πλεον ολοι οι αλλοι) δεν θα αντιδρουσα. Απλα αν ισχυουν αυτα οπως λεω και παραπανω η samsung Θα παραδεχεται την ηττα της στο pricerange των 700 ευρω. Απλα επειδη εχει μεγαλο μεριδιο αγορας θα πουλησει τα αντιστοιχα προϊοντα με τους αντιπαλους (δηλαδη ΚΑΙ speccs ΚΑΙ ποιοτητα και υλικα) σε 100 ευρω μεγαλυτερη τιμη.

Panos7GR

Εγώ διαφωνώ πάλι με τον Αλέξανδρο. Γιατί κάποιος που δεν ασχολείται περεταίρω με το κινητό του πχ root, custom ROMs κτλ να προτιμήσει LG G2 αφού ξέρει από τώρα πως το πολύ μέχρι 4.2.2 KitKat θα φτάσει η συσκευή του; Τουλαχιστον με το Nexus 5 περιμένεις και 2-3 μεγάλες αναβαθμίσεις και θα είσαι στο παιχνίδι για τουλαχιστον 2 χρόνια.

Εκτός κι αν δεν σε νοιαζει. Θες μόνο αυτονομία και καλές φωτογραφίες. Που και παλι στις φωτογραφίες δεν φταίει ο αισθητήρας το software της κάμερας που δεν το εκμεταλλεύεται. Αν δεν θες να κάνεις κανένα mod, έστω με κατέβασμα ενός άλλου camera app απ το Play Store, μπορεί βελτιωθεί αισθητά το αποτέλεσμα.

Nio

Τι να το κανεις το nexus5 ρα παιδια??? Σοβαρα τωρα.. Ιδια τιμη με το G2…
Ποια αναβαθμιση περιμενετε??? Μολις σταματησουν οι αναβαθμισεις στο LG βαζεις αλλες rom….
Απλα τα πραγματα. Τι να συγκρινεις ? Την μερα με την νυχτα? Οι αλλοι προσπαθουν να φτιαξουν με αναβαθμιση την αυτονομια οταν η LG ειναι ηδη θηριο…. K για την αναβαθμιση κ τα updates αφηστε την καραμελα υπαρχουν απειρες rom…

Panos7GR

Nio, μαλλον δεν διάβασες καλά το σχόλιό μου…. Αναφέρθηκα στον Αλέξανδρο και κάθε Αλέξανδρο που δεν ασχολείται περεταίρω με το smartphone του. Το θέλει μαμισιο και μόνο. Με η original υποστήριξη της LG δεν πας πουθενά… Αλήθεια η KitKat για τα ελληνικά μοντέλα G2 ήρθε;

Αν με ρωτήσεις προσωπικά, G2 δαγκωτό θα έλεγα. Μόνο και μόνο για την αυτονομία που είναι το αυτονόητο. Μετά πάνε όλα τα αλλά!
Αν και με ένα Nexus έχεις όλη την Κοινότητα στα πόδια σου… Αλλά η αυτονομία είναι το βασικότερο κριτήριο και το N5 χάνει. Πρώτα κοιτάς τα ουσιαστικά και μετά τις λεπτομέριες…

Φωτιάδης Ιωάννης

Θα σας πω αυτό…έχω στην κατοχή μου το Nexus 5 και το Nexus 7 (2013) και τα δυο 16άρια.Στο μεν 7αρι έχω παιχνίδια-εφαρμογές και στο δε 5αρι ΜΟΝΟ τις εφαρμογες που έχω για την επικοινωνία κυρίως με φιλους και της ατζέντας μου…το 7αρι με παιχνίδια και με ανοιχτό συνέχεια το Wi-Fi η μπαταρία καταναλώνεται απο ενα 7ωρο μέχρι και ενα 22ωρο,το 5αρι επειδή δεν με ενδιαφέρει να το χρησιμοποιώ σαν παιχνιδομηχανή η αλήθεια είναι οτι το φορτιζω απο 20 μεχρι και 48 ωρες και αυτό ανάλογα με το ποσο χρησιμοποιώ τα δεδομένα και την κάμερα.επίσης πιστεύω πως η κάμερα σε φωτο απλα γ@@@ει! Τέλος η μπαταρια είναι μικρή λόγω του οτι η Google θα αναβαθμίζει τις συσκευές σε εκδοσεις android που δεν θα χρειάζονται τρελή κατανάλωση,το μονο “λαθος” μου το οτι δεν τα πήρα 32αρια!!!θεωρώ το nexus 5 το καλυτερο googlόφωνο αλλά ίσως και την καλύτερη συσκευή γιατί απλα η τιμή είναι εξωφρενικά χαμηλή και οποίος λέει οτι με 750 και 600 ευρα αγοράζει ταχύτητα και ποιότητα ας κανει κάνα benchmark το nexus 5 με το galaxy s4 και το iPhone 5s και μετα να πει αυτό που είδε και όχι αυτό που “πουλάει” η κάθε εταιρία…τα φράγκα-αξια-αναγκες του καθενα… Συνέχεια »

Γιώργος Λαφιατής

Επειδη ασχολουμε παρα πολυ με custom roms , root , kernels κτλπ
Μη περιμενετε να βρειτε πολλους προγραμματιστες για μη-nexus συσκευες(Παραδειγμα cyanogenmod).
Η cyanogenmod εχει προγραμματιστες ακομα για το πρωτο Nexus με 4.4.2 kitkat ( με ελαχιστα bugs, ολα τα βασικα δουλευουν) και κινητα σαν το SGS3 δεν δουλευει η καμερα παραδειγμα.
Αν ειστε stock akias μη παρετε nexus.
Αν σας αρεσουν λογισμικα και τετια , παρετε nexus με τα χιλια, υπαρχουν ενα σωρο προγραμματιστες για τις nexus συσκευες (παραδειγμα : το πρωτο nexus )

Αντώνης Βλάχος

Εχω το nexus εδω και 20 ημέρες (380 ευρώ απο ebay το Αμερικάνικο 32GB ).

Αγοράστηκε μετά από πολύ ψάξιμο και γνωρίζοντας τα οποία αρνητικά του, κυριως λόγο της υποστήριξης που θα έχει σε updates, αλλα και της μετέπειτα υποστήριξης απο τις custom rom που θα βγαίνουν για παρα πολλά χρόνια (αφού η κοινότητα του nexus, είναι αυτή που οδηγεί τα πράγματα στις custom roms).

Η μπαταρία του, με βγάζει ανετα μια ημερα, με μέτρια προς αρκετή χρήση (10 – 20 εξερχόμενες κλήσεις, Wi-Fi ανοιχτό, emails, 1-2 ώρες χρήση apps και παιχνιδιών, sms, 3G οπότε χρειαστεί, φωτογραφίες κτλ).

Εχω πει, ότι αν δεν κλαπεί/χαλασει, ή αν δεν βγει κάποια ριζικά ανατρεπτική τεχνολογία στα κινητά (όπως το πρώτο Ipnone ή κινητά που μα φορτίζουν απο την οθόνη με τον ήλιο). Δεν πρόκειται να αλλαξω τηλ. (υπολογίζω πάνω απο 3,5 με 4 χρόνια, αφου τόσο μου κράτησε το HTC DESIRE, με τα custom roms το οποίο στην τελική εκανε μια χαρα δουλειά με την mildwild stable, και απλά γέμισε ο κουμπαράς μου, και πήρα το n5).

Αντώνης Βλάχος

Επανέρχομαι μετά από προσωπικό τεστ στο οποίο η μπαταρία του nexus 5 μου έβγαλε:
34 ώρες (1ημέρα +10ώρες)
– 31 κλήσεις με συνολική διάρκεια 21 λεπτά
– wifi συνεχώς ανοιχτό
– περίπου 1 ώρα web
– 15-20 λεπτά παιχνίδι μέχρι να τελειώσει η μπαταρία (subway surfers)

Εδώ σας έχω και review για την μπαταρία από GSM ARENA καθώς και ένα από το forbes που λέει τα συμπεράσματα ενός χρήστη 3 μηνών.

https://blog.gsmarena.com/nexus-5-grinds-through-our-battery-test-routine/
https://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2014/01/29/nexus-5-review-the-long-term-owners-test/

machineman

Tom σοβαρη ειναι η samsung με knox ?για κλαμματα ειναι τεσπα!

Antonis Vlachos

@Tom

Επίσης φιλε μα έχεις υπόψιν σου ότι δεν σημαίνει ντε και καλά ότι τα updates θα θέλουν ανώτερες απαιτήσεις. Πρόσφατο παράδειγμα το Kitkat το οποίο εχει λιγότερες απαιτήσεις από το προηγούμενο.

Νικος

https://forum.xda-developers.com/google-nexus-5/development/rom-mahdi-rom-2-4-t2540455 απλα δοκιμαστε αυτην την ρομ αν και δεν ειχα σκοπο να βαλω ρομ αυτη μου ελυσε τα χερια….

https://postimg.org/gallery/1drootko/ ριξτε μια ματια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

News Android Smartphones Nexus 5 Nexus 6

Android 6.0 Marshmallow αναβάθμιση για Nexus 5, 6, 7 και 9

Κάτοχοι των Nexus 5 και Nexus 6 smartphones και Nexus 7 και Nexus 9 tablets μπορείτε από σήμερα να αναβαθμίσετε σε Android 6.0 Marshmallow. Συγκεκριμένα θα πρέπει να είστε σε θέση να flasάρετε τη συσκευή σας αλλά αυτό είναι κάτι σχετικά συνηθισμένο στους περισσότερους Nexus users.

News Android Android Marshmallow Nexus 5

Android 6.0 Marshmallow: Αναβάθμιση από τις 5 Οκτωβρίου;

Σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Telus από τον Καναδά τα Nexus 5 και Nexus 6 θα ξεκινήσουν την αναβάθμιση σε Android 6.0 Marshmallow από τις 5 Οκτωβρίου, μια εβδομάδα μετά την επίσημη παρουσίασει την νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Android που θα πραγματοποιηθεί σε event της Google.

News Google Google Nexus 5 LG Nexus 5

Nexus 5: Η Google σταματά μια από τις καλύτερες Android συσκευές

Ακόμη πωλείται μέσω παρόχων και καταστημάτων λιανικής, αλλά όπως αναφέρει εκπρόσωπος της Google στο The Verge, η εταιρεία θέλει να επικεντρωθεί πλέον στη νέα της ναυαρχίδα Nexus 6. To Nexus 5 κυκλοφόρησε τέλη του 2013 με την υπογραφή της LG και ομολογουμένως οι δυο τους είχαν κάνει πολύ καλή δουλειά. Η 4.95 ιντσών οθόνη είναι […]

News Android LG Nexus 5

Nexus 5 με Android 5.1;

Η Google φαίνεται να δοκιμάζει την έκδοση Android 5.1 στο Nexus 5 όπως μαρτυράει screenshot από το δημοφιλές λογισμικό Geekbench από όπου πέρασε για τον σχετικό έλεγχο. Με Android 5.1 έχουν κυκλοφορήσει προσιτά μοντέλα smartphones και συγκεκριμένα μέσα από τη σειρά Android One. Μένει να δούμε πότε θα ανακοινωθεί επίσημα ο ερχομός του 5.1 για […]