Nokia apps για τα Nokia Lumia 1020 και Nokia Lumia 1520

Το Windows Phone store εμπλουτίζεται ολοένα και με περισσότερες εφαρμογές σε καθημερινή βάση. Πρόσφατα, ο Joe Belfiore, o υπεύθυνος για την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος της Microsoft για φορητές συσκευές Windows Phone, δήλωσε ότι η ψαλίδα ανάμεσα στο Windows Phone Store και στα ανταγωνιστικά app stores αναμένεται να κλείσει σημαντικά μέσα στο 2014.

Ο αριθμός των apps αυτή την περίοδο στο Windows Phone Store αγγίζουν τις 200.000. Πρόσφατα, ανακοινώθηκαν apps για το Instagram, το Vine, το Waze κ.α.

O κος. Todd Brix, γενικός διευθυντής του τμήματος Windows Apps και Store της Microsoftυποστηρίζει ότι από τις 25 κορυφαίες εφαρμογές στα iOS και Android, το 85% υπάρχει ήδη στα Windows Phone

Η Nokia έχει αναπτύξει κάποιες από τις σημαντικότερες εφαρμογές για το οικοσύστημα των Windows Phone, τις οποίες εξελίσσει διαρκώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από αυτές διατίθενται αποκλειστικά για τις συσκευές Nokia Lumia. Μερικές σπουδαίες εφαρμογές, που εκμεταλλεύονται οι ναυαρχίδες της εταιρείας Nokia Lumia 1020 και Nokia Lumia 1520 είναι οι παρακάτω:

Nokia Here Suite
Η σουίτα εφαρμογών Here περιλαμβάνει χάρτη παγκόσμιας κάλυψης, οπότε όπου και αν ταξιδέψετε, όπου και αν βρεθείτε έχετε τον χάρτη μαζί σας. Η τεχνολογία LiveSight καταργεί τα σύνορα μεταξύ του πραγματικού και του εικονικού κόσμου. Έτσι μπορείτε να απολαμβάνετε τα οφέλη της επαυξημένης πραγματικότητας. Επιπλέον, τα Live Tiles ενσωματώνουν όλες τις πληροφορίες τοποθεσίας σε ένα μέρος, για να μπορείτε να βλέπετε τα πάντα με μία ματιά. Μαζί έχετε και την εφαρμογή Here City Lens έχετε βεβαίως. Με την εφαρμογή Here Drive+ θα φτάσετε στον προορισμό σας με ασφάλεια και στην ώρα σας, χάρη στην πλοήγηση οδήγησης με φωνητική καθοδήγηση. Παρέχεται υποστήριξη εκτός σύνδεσης, και επομένως δεν πρόκειται να χαθείτε ποτέ, ακόμη κι αν δεν έχετε σύνδεση δεδομένων.

Nokia apps, Nokia apps για τα Nokia Lumia 1020 και Nokia Lumia 1520

Nokia Storyteller
Η εφαρμογή Nokia Storyteller έρχεται εξ’ ορισμού με το Nokia Lumia 2520 ωστόσο θα είναι διαθέσιμη με όλα τα συμβατά Nokia Lumia. Σας επιτρέπει να κατηγοριοποιήσετε τις φωτογραφίες σας, σαν ιστορίες, ώστε η εύρεση τους να είναι μία απλή και εύκολη διαδικασία. Η εφαρμογή ταξινομεί αυτόματα τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τα cinemagraphs και άλλα αρχεία πολυμέσων σε ένα ελκυστικό χρονοδιάγραμμα, με τις συλλογές των φωτογραφιών οργανωμένες σε «ιστορίες». Η οργάνωση των “ιστοριών” γίνεται με βάση τον χρόνο και τον τόπο που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες, και με ένα “pinch”, μπορείτε να δείτε ακριβώς που τραβήξατε την φωτογραφία και που ήσασταν σε ένα όμορφο διαδραστικό χάρτη!

Nokia apps, Nokia apps για τα Nokia Lumia 1020 και Nokia Lumia 1520

Nokia Camera
Η Nokia Camera είναι η πιο εξελιγμένη εφαρμογή κάμερας στον κόσμο. Σας επιτρέπει μέγιστο έλεγχο των παραμέτρων για την λήψη φωτογραφιών ή video χρησιμοποιώντας ένα προηγμένο περιβάλλον εργασίας.
Η αυτόματη λειτουργία καθιστά εύκολο για οποιονδήποτε να συλλάβει υπέροχες φωτογραφίες με ευκολία ενώ επιπλέον παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε ρυθμίσεις για αντικείμενα που κινούνται ή για νυχτερινή λήψη. Αν θέλετε να δημιουργήσετε την τέλεια σύνθεση, τότε η χειροκίνητη λειτουργία προσφέρει δυνατότητα παραμετροποίησης της έκθεσης, της ταχύτητας του κλείστρου, του ISO, της ισορροπίας λευκού ή της εστίασης.

Nokia apps, Nokia apps για τα Nokia Lumia 1020 και Nokia Lumia 1520

Nokia apps, Nokia apps για τα Nokia Lumia 1020 και Nokia Lumia 1520

Nokia Beamer
Με την εφαρμογή Nokia Photobeamer είχατε την δυνατότητα να αποστείλετε μία φωτογραφία από το Nokia Lumia smartphone σας σε μία οποιαδήποτε συνδεδεμένη οθόν, σαν αυτή που έχει το laptop σας, η τηλεόραση ή οποιοδήποτε άλλο κινητό ή tablet. Γιατί όμως να περιορίζεστε μόνο σε φωτογραφίες; Με το Nokia Beamer μπορείτε να στείλετε με μία… ακτίνα οποιοδήποτε περιεχόμενο από το Nokia Lumia smartphone σας με τον ίδιο απλό τρόπο!

Nokia apps, Nokia apps για τα Nokia Lumia 1020 και Nokia Lumia 1520

Nokia Refocus
Με την εφαρμογή Refocus, μπορείτε να τραβήξετε μία φωτογραφία και να… εστιάσετε αργότερα. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος όταν τραβάτε κοντινά πλάνα σε ένα αντικείμενο, για να δώσετε βάθος στις φωτογραφίες σας. Μπορείτε αφού κάνετε την λήψη να αλλάξετε το σημείο εστίασης για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Nokia apps, Nokia apps για τα Nokia Lumia 1020 και Nokia Lumia 1520

Nokia MixRadio
Φανταστείτε ένα ραδιοφωνικό σταθμό που ξέρει πάντα την μουσική που θέλετε να ακούσετε ανά πάσα στιγμή. Με το Nokia MixRadio, οι μίξεις είναι πιο προσωποποιημένες από ποτέ, ώστε να ταιριάζουν στο γούστο σας. Όσο περισσότερο ακούτε, τόσο πιο προσωπική γίνεται η εμπειρία ακρόασης σας. Και όλα τα παραπάνω δωρεάν, χωρίς να απαιτείται εγγραφή και χωρίς διαφημιστικά μηνύματα.

Nokia apps, Nokia apps για τα Nokia Lumia 1020 και Nokia Lumia 1520

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
μιχαλης

Η εφαρμογή nokia mix radio δεν είναι διαθέσιμη στην χώρα μας όμως και είναι πολύ καλη εφαρμογή απο οτι έχω ακούσει . και τις αλλες απλως τις κατεβάσεις με proxy για οποίον τις θέλει σε οποιοδήποτε lumia κινητό

Nio

Καλα η Nokia δεν παιζεται ρε παιδι μου. Εκει που αλλου πληρωνεις κανονικα η Nokia στα δινει στο πιατο τσαμπα κ ποιοτικα.
Το μονο που λειπει ειναι να μιλας τσαμπα με ολα τα Nokia χωρις συνδεση κ δεν θα ξανα παρει κανεις αλλο κινητο.

Nickolas

H Nokia camera είναι φοβερή εφαρμογή, πραγματικά βοηθάει να καταλάβεις πως να βγάζεις φωτογραφίες της προκοπής και οι χάρτες επίσης εξαιρετικοί, έχει μέχρι και δυνατότητα να βλέπεις σε κτήρια όπως το mall τα καταστήματα που υπάρχουν και τους ορόφους που βρίσκονται.
Το Nokia mixradio το δοκίμασα βάζοντας άλλη χώρα στις ρυθμίσεις και πραγματικά είναι πολύ καλή υπηρεσία, μαθαίνει από αυτά που ακούς και σου βάζει στις playlists τραγούδια που μπορεί να σου αρέσουν. Περιμένω πως και πως να έρθει και στην Ελλάδα κανονικά ώστε να προστεθούν και έλληνες καλλιτέχνες.

Timotheos

Σε δυο διαφορετικά Lumia επιχείρησα να μπω στο Google plus μέσα από τον browser internet explorer, και δυστυχώς δεν με άφηνε με τίποτα. Όποτε για μένα προς το παρόν όσο και να μου αρέσει η Nokia και το 1520 μου είναι άχρηστη αφού δεν με αφήνει να κάνω κάτι τόσο απλό. Κρίμα.

μιχαλης

Nicolas πως το δοκίμασες . Εγώ το κατέβασα αλλάζοντας τις ρυθμίσεις σε Ηνωμένες Πολιτείες αλλα όταν μπαίνω μου λέει ότι δεν υποστηρίζεται η χώρα μας

Nikos X.

Όντως πολύ καλές εφαρμογές. Αλλά καλώς ή κακώς συνήθως για κάποιον, smartphone δεν είναι μόνο η κάμερά του οπότε το Windows Phone ακόμα δεν είναι εντάξει από πολλές πλευρές.

Nickolas

@μιχαλης
Ίσως να καταλαβαίνει που βρίσκεσαι από τη SIM, το κατέβασα βράδυ και είχα ενεργοποιημένη τη λειτουργία πτήσης. Έτσι κι αλλιώς όμως δεν έχει νόημα να την κατεβάσεις γιατί αν έχεις ανοιχτό το WiFi και πας να μπεις πάλι σε πετάει έξω επειδή θέλει να κάνεις λογαριασμό Xbox pass. Είναι κρίμα γιατί επιτέλους μπορείς να κάνεις πανεύκολα playlists από το κινητό.

Nickolas

Ωχ σορυ μπερδεύτικα με το Xbox music πιο πάνω όσον αφορά τις playlists. Πάντως και για το mix radio αυτό με τη SIM ισχύει, μάλιστα όταν το δουλεύεις πρέπει να το έχεις σε λειτουργία πτήσης αλλιώς θα σου βγάζει μόνο τη μουσική σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.