Nokia-Mercedes, Δημιουργία χαρτών για αυτόνομα οχήματα

Το ότι η Nokia επιδιώκει να μπει πιο ενεργά στην καμπίνα του οδηγού των αυτοκινήτων είναι γνωστό. Προσφάτως έγινε γνωστό και το ότι συνεργάζεται με την Mercedes-Benz, προκειμένου να δημιουργήσουν από κοινού τρισδιάστατους χάρτες, βάσει των οποίων θα μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό που θα κυκλοφορούν στους δρόμους του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος.

Το Nokia Here, η πλατφόρμα που έχουν αναπτύξει οι Φινλανδοί για την παροχή πλήθους πληροφοριών για το όχημα θα συνδυαστεί με την τεχνολογία αυτόνομης κίνησης οχημάτων που έχει αναπτύξει η Mercedes και την οποία μπορείτε να δείτε σε λειτουργία στο βίντεο που ακολουθεί.

Nokia, Nokia-Mercedes, Δημιουργία χαρτών για αυτόνομα οχήματα

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ηλίας

Η τεχνολογία αυτή που αναπτύσσει η Nokia (Microsoft? ) με την Mercedes Benz είναι εκπληκτική! Θα ήθελα πολύ όμως να το δω και στην Ελλάδα, δεν θα έχει πλάκα? Βασικά δεν θα έχει, θα είναι επικίνδυνο! Πλέον θα εξετάζουμε την πρόοδο των υπολογιστών στον τομέα της επεξεργασίας δεδομένων με το εάν τα αυτοκίνητα θα μπορούν να κυκλοφορούν με αυτό το σύστημα στην Ελλάδα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Software ChatGPT Mercedes-Benz

Mercedes-Benz: Φέρνει το ChatGPT στα αυτοκίνητα σαν βοηθό

H Mercedes-Benz εξοπλίζει τον Φωνητικό Βοηθό MBUX με ChatGPT στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος beta μόνο στις ΗΠΑ.