Nokia, Αποχαιρετάει τα MeeGo και Symbian

Οριστικά τέλος και επίσημα, έβαλε η Nokia στην ανάπτυξη των λειτουργικών συστημάτων MeeGo και Symbian. Την περασμένη Τετάρτη, 1η Ιανουαρίου, η Nokia έκλεισε την πόρτα στους developers των εφαρμογών που ανεβαίνουν στο Ovi Store και επισημοποίησε την οριστική εγκατάλειψη των δύο λειτουργικών συστημάτων που “φόρεσαν” πολλές επιτυχημένες συσκευές της.

Η Nokia μερίμνησε βέβαια έτσι ώστε όσοι developers έχουν ήδη ανεβάσει, επί πληρωμή, εφαρμογές στο Ovi Store, να συνεχίζουν να εισπράτουν χρήματα από τις πωλήσεις που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν κατά το προσεχές διάστημα.

Οι χρήστες που έχουν στα χέρια τους κάποια συσκευή Symbian ή MeeGo θα συνεχίσουν να έχουν κανονικά πρόσβαση στο Ovi Store και να κατεβάζουν εφαρμογές. Βέβαια εξαιτίας της απουσίας ενημερώσεων, οι εφαρμογές είναι καταδικασμένες να χαρακτηριστούν “outdated” σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Nokia MeeGo Symbian, Nokia, Αποχαιρετάει τα MeeGo και SymbianNokia MeeGo Symbian, Nokia, Αποχαιρετάει τα MeeGo και Symbian

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πέτρος Π

Εντάξει, αυτή είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων… Πάντως τώρα με την αλματώδη ανάπτυξη των Windows Phones η Nokia πηγαίνει όλο και καλύτερα!

Panos7GR

Αναμενόμενο!
Βασικά δεν υπάρχει Nokia. Αφού μιλάμε για smartphones, δεν υπάρχει! Μιλάμε πλέον για MS. Δυστυχώς… Κρίμα για μια τέτοια εταιρία!

Ας ελπίζουμε η κανονική Nokia στις καινούργιες συσκευές (ότι είδους κι αν είναι), ας τα χρησιμοποιήσει σωστά.

Χρήστος Παπαβασιλείου

Δε μου άρεσε καθόλου το symbian. Το meego απο την άλλη μ άρεσε αλλά είχε μικρή ζωή και καθόλου πλάτες. Συσκευές που το φορούσαν κόστιζαν παααααρα πολύ. Κριμα πάντως που το κάνουν αυτό σε όσους έδωσαν λεφτά για μια συσκευή meego.Κριμας

dimitris

Ενα εχω να πω…κριμα και για τα δυο…γιατι με τα σημερινα τεχνικα χαρακτηριστικα και τα δυο θα πηγαιναν σφαιρα!!!!!!!!!ενα κριμα κι ενα γιατι θα μας απασχολει για παντα.. 🙁

arg

android (stock) 4,1 +++ και δεν είμαι καλά. όλα τα υπόλοιπα είναι τρίχες.

ironmanmark40

μπορουν να γινονται αναβαθμισεις των εφαρμογων μεσω των in-apps updates. ηδη πολλες εφαρμογες παρεχουν αυτη τη λυση π.χ. cute tube. το θεμα ειναι να μεινει ανοιχτο το ovi store καθως πολλες υπηρεσιες της nokia που αφορουν το symbian ηδη εχουν κλεισει ή θα κλεισουν.

_NOKIA 808 PUREVIEW THE MOBILE KING

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.