Οι χρήστες Android αλλάζουν σε iOS για καλύτερη εμπειρία χρήσης

android ios αλλαγή εμπειρία χρήσης, Οι χρήστες Android αλλάζουν σε iOS για καλύτερη εμπειρία χρήσης

Έρευνα του PC Mag έδειξε τους λόγους για τους οποίους οι καταναλωτές αλλάζουν λειτουργικά συστήματα μεταξύ Android και iOS, κάτι το οποίο γίνεται από πολλούς χρήστες για να δοκιμάσουν τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά τους, με τα αποτελέσματα να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι λόγοι που θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν τους Android χρήστες να αλλάξουν “στρατόπεδο” και να πάνε στο iOS και τα iPhone, αλλά και το αντίστροφο, θα μπορούσαν να είναι πολλοί, με την έρευνα του PC Mag να αναδεικνύει τους κορυφαίους λόγους της αλλαγής να είναι η τιμή των smartphone και η εμπειρία χρήσης που προσφέρει το λειτουργικό τους σύστημα.

Ανάμεσα στους χρήστες των δημοφιλών λειτουργικών συστημάτων επικρατεί χρόνια “αντιπαλότητα” για το ποιό είναι το καλύτερο, τις δυνατότητες τροποποίησης που έχει, την ταχύτητα, τα score στα benchmark και άλλα που κάνουν τις συζητήσεις μεταξύ των φίλων της τεχνολογίας να παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και τον καθένα στο τέλος να δηλώνει χαρούμενος για τη συσκευή και το OS που διαθέτει, δηλώνοντας πως δε θα το άλλαζε για να αλλάξει λειτουργικό σύστημα.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που δε διστάζουν να δοκιμάσουν την αλλαγή με την έρευνα του PC Mag, η οποία έγινε τον Αύγουστο ανάμεσα σε 2500 συμμετέχοντες στις Η.Π.Α, να παρουσιάζει τους λόγους που ένας χρήστης Android αλλάζει τη συσκευή του για ένα iPhone και το αντίστροφο. Οι απαντήσεις των χρηστών δείχνουν πως ο κύριος λόγος της αλλαγής από Android σε iOS είναι η καλύτερη εμπειρία χρήσης που προσφέρουν τα iPhone, με το ποσοστό των χρηστών που έδωσαν την απάντηση αυτή να φτάνει το 47%.

Για τους χρήστες του iOS μπορεί ο αντίστοιχος λόγος να έφτασε το 30% αλλά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το 29% που δήλωσε πως η τιμή ενός Android smartphone είναι ο λόγος που θα τους κάνει να αλλάξουν το iPhone με άλλο Android smartphone. Θα πρέπει βέβαια να αναφέρουμε ότι οι επίσημες τιμές των iPhone σε επίπεδο ναυαρχίδων είναι σχεδόν ίδιες, με τα iPhone να είναι συνήθως ακριβότερα από τα αντίστοιχα Galaxy. Όταν όμως οι καταναλωτές αναλύσουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάθε συσκευής, τότε συνηθίζουν να καταλήγουν ότι τα αντίστοιχα Android διαθέτουν καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και αποφασίζουν να κάνουν την αλλαγή, την ώρα που οι χρήστες των iPhone δηλώνουν πιστοί στις συσκευές τους, σε μια “κόντρα” που κάνει αυτού του τύπου τις συζητήσεις να μην τελειώνουν ποτέ.

Επίσης, η έρευνα ανέδειξε σαν δεύτερο λόγο αλλαγής από Android σε iPhone τα καλύτερα χαρακτηριστικά όπως η κάμερα και το design των συσκευών σε ποσοστό 25%, ενώ για τον ίδιο λόγο το 24% των iOS χρηστών θα έκανε την αλλαγή για κάποιο Android smartphone. Επιμέρους στοιχεία της έρευνας έδειξαν πως από τους 2500 συμμετέχοντες, το 18% έχει ήδη αλλάξει από Android σε iOS με αυτούς που έκαναν το αντίστροφο να φτάνουν το 11%, ενώ το 54% των ερωτηθέντων είναι χρήστες iPhone ενώ το 27% δήλωσε πως είναι κάτοχοι Samsung smartphone.

Οι υπόλοιποι λόγοι που αναφέρθηκαν για την αλλαγή μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων έχουν να κάνουν με τις εφαμορμογές που είναι διαθέσιμες, η καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών και οι γρήγορες αναβαθμίσεις που γίνονται σε Android και iOS. Τέλος, το 56% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε πως δεν τους απασχολεί κάποια νέα κυκλοφορία smartphone, το 34% αγοράζει νέα συσκευή στην ανανέωση του συμβολαίου του ενώ το 53% δήλωσε πως θα αλλάξει τη συσκευή του μόνο όταν αυτή σπάσει.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fotis

Λογικο.

Δεινόσαυρος

Ένα ποσοστό 11 πήρε Apple για καλύτερη τιμη? Γελάν οι κότες

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

και γω ανετα θα εφευγα απο ανδροιδ. το χω σιχαθει, απλα η apple ειναι οτι χειρότερο…

BlackRider21

πως πηρε 25% για better features και 11% για την τιμη? απ οτι καταλαβα ειναι οτι ο κοσμος δεν ξερει πως να αγοραζει σωστα ή απλα εχουν πολλα λεφτα σε αυτην την περιπτωση καλα κανουν

VG

@Παπαροκάς είσαι πολύ κατατοπιστικός…
χαχα

Alexandros

Από την στιγμή που έχουν αγοράσει το Iphone έστω και μία φορά γιατί θέλουν Better Prices; Άρα μήπως προκειται για άτομα που δίνουν 800Ευρώ για κινητό και μετά κάνουν αναπάντητες; Και κατάλαβαν οτι καλή η μουρη με το iphone αλλά καλύτερα να μπορείς να πάρεις και κανένα τηλέφωνο;

Darth

@”Alexandros καλα το λες μόνο που όλες η σοβαρές ναβαρχιδες τα ίδια κάνει και ποιο ακριβά

KnightRider

Απλα δεν ξέρει να αγοράζει ο κόσμος + που η Apple κανει συνεχώς υπερβολικες διαφημισεις και το αγοράζουν μονο για μοστρα. Τόσους γνωστούς/φίλους που έχω προτιμούν Android παρα iOS γιατί ξέρουν οτι με το Android κανεις τα παντα ενω με το iOS εχεις πολύ κλειστό λειτουργικό που δεν μπορείς να κανεις πολλά πραγματα !!!

Panikas

Με αλλά λογια οτι χάνει το android απο ”εμπειρια χρήσης” (υποκειμενική καραμέλα κατ εμέ) το παιρνει πίσω για τις πιο χαμηλες τιμες του(αντικειμενικό κριτήριο που έχει άμεσο αντίκρυσμα στην τσέπη του καθενός). Τέλος σημαντική προσοχή πρεπει μα δώσουμε στην τελευταια παράγραφο του άρθρου,που μας λέει ουσιαστικά ,οτι στην Αμερική των παχυλων μισθών , λέει οτι 1 στους 3 θα άλλαζε συσκευή μονο με την αλλαγή του συμβολαίου(που στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό γιατί το καρτέλ καλά κρατάει) 1 στους 2 δεν ενδιαφέρεται για αλλαγή smartphone(που σημαίνει οτι η βιομηχανία έχει τελματώσει) και οτι επίσης 1 στους 2 θα αλλάξει κινητό μονο αν σπάσει (που σημαίνει οτι τα κινητά πλεον ικανοποιούν το μέσο χρήστη έως και πανω απο 3 χρόνια χρήσης). Αυτα για να βλεπουμε οτι η γκρινια των ελληνων (ακα ψωροκωστενας) καταναλωτων ειναι γκρινια ολων των καταβαλωτων ,ακομα και ατων που εχουν πολυ υψηλοτερο βιοτικο επιπεδο.Σε όλο αυτό να πω οτι η Apple (και η google να ακολουθει)είναι μακράν οι πιο προετοιμασμένες γιατι σε λιγα χρόνια τα εσοδα τους θα στηρίζονται στο”mobile σαν υπηρεσία” και οχι στο “mobile σαν hardware”.

George

Στο YouTube υπάρχει ένα βίντεο διάρκειας 44 λεπτών που μπορεί να το βρεί κανείς πληκτρολογώντας “Γιατί όποιος αγοράζει προϊόντα της Apple είναι..ηλίθιος!” Εκεί μέσα γράφει και εξηγεί με απόλυτα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ τρόπο γιατί η φράση αυτή, αν και σε κάποιους ακούγετε παράλογη ή υπερβολική, είναι απόλυτα αληθινή και τεκμηριωμένη. Δείτε το, αν θέλετε συμφωνείστε, αν θέλετε διαφωνήστε. Πάντως δείτε το, πραγματικά έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Enzo

Τα iphone ειναι σίγουρα πιο ακριβά αλλά κρατάνε την αξία τους και έχουν πολύ καλή μεταπωλητική αξία. Ίσως γι αυτό το 11% που λένε για την τιμή.

Όσο για την εμπειρία χρήσης…Δεν το συζητάμε, εκεί τα iphone δεν παίζονται!

Ευάγγελος

Εντάξει εδώ μιλάμε για Αμερικανούς, δεν θα έπρεπε να εκπλήσομαι

John

George+1

Φωτης

George@ αν ειναι σαν το βιντεο γιατι όποιος αγοράσει 4Κ τηλεόραση ειναι ηλιθιος άστο καλυτερα!!

metalmania

Αυτοι που λενε πως τα iphone ή το ios δεν αξιζουν ειχαν ποτε για να κανουν σύγκριση ή ετσι κουβεντα να γίνεται;

forneverarrow

Θα έλεγα οτι βλέπουμε λογικά αποτελέσματα για την Αμερικανική αγορά. Εδώ σε εμάς υπερέχουν αλλα κριτήρια. Για παράδειγμα είναι λογικό να απασχολεί το 4% το θέμα των ανύπαρκτων αναβαθμίσεων του android ώστε να πάνε γιαυτο τον λόγο σε iOS, καθώς σπάνια θα κρατήσουν συσκευή για περισσότερο απο 24 μήνες. Και εγώ αν είχα τη δυνατότητα το ιδιο θα έκανα. Ωστόσο, εδώ στην Κύπρο (για την Ελλάδα δεν ξέρω καθώς λείπω για χρόνια) ο μόνος τρόπος για να πάρεις συσκευή είναι ουσιαστικά με δώσεις που προστίθενται στο πάγιο, άρα πληρώνεις όλο το ποσό. Δεν γνωρίζω κάποιο upgrade plan σε άλλο πάροχο, αν ξέρει κανείς κάτι παραπάνω ας με διορθώσει! Απλά αντί να πληρώσω 859€ άμεσα για το iPhone 8 τα μοιράζω σε 24 δώσεις. Σίγουρα καλύτερα απο το τίποτα, ωστόσο δεν σκοπεύω να αλλάξω συσκευή στα δυο χρόνια που θα λήξει το συμβόλαιο, αλλα σε 4 αν δεν προκύψει κάτι στη συσκευή. Με την Apple θα πάω άνετα, γιατί το 8 έχει δυνατό hardware και τα updates είναι εξασφαλισμένα. Αν επέλεγα Android θα έπρεπε είτε να το αλλάξω στα δυο χρόνια είτε να το έχω out of date για 4… Όποτε, εδώ μπαίνει και το κριτήριο του κόστους: θα πλήρωνα 1600€… Συνέχεια »

Γιώργος

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΠΟ IOS ΣΕ ANDROID OK
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΟΡΌΙΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ………..

Θοδωρής

@george το έχω δει όλο το βίντεο για τα προϊόντα της apple την πρώτη μέρα που σηκώθηκε. Μάλλον δεν το έχεις δει καλά. Περισσότερα είναι τα σημεία που ο τύπος μιλάει θετικά για την Apple και τα προϊόντα της παρά τα αρνητικά. Ο τίτλος είναι πιασάρικος αλλά δεν είναι ανάλογος του περιεχομένου.

Get grg

Καλό καλό θα σας πω και με τον Τοτό ένα…… Τώρα που οι πωλήσεις iPhone έχουν πτώση τώρα όλοι πάνε σε iOS……

Agnostos13

Why people switch to iOS…

Better user experience 47%: Το iOS είναι φτιαγμένο για τις iDevices και το ανάποδο.

Better features (camera,design, etc) 25%: Θα σταθώ στο design καθώς οι iDevices είναι μακράν πιο αναγνωρίσιμες (ή μουράτες όπως λένε άλλοι παραπάνω).

Better prices 11%: Δεν είναι κάτι για το οποίο ακούγεται η Apple (το αντίθετο μάλλον) αλλά αν σκεφτείς οτί με 250 παίρνεις συσκευή που μοιάζει με retro μοντέλο των διπλάσιων και χρημάτων, κοντράρει ναυαρχίδες και έχεις support για 4 χρόνια δεν το λες άσχημα. Και φυσικά είναι και τα iPads!

More apps 4%: Εδώ το αποτέλεσμα έχει λογική καθώς για πολλούς more apps=more free apps/more cracked apps!

Better customer service 3%: Εντάξει προφανώς ελάχιστοι αγοράζουν με γνώμονα το τι θα γίνει αν χαλάσει η συσκευή.

Better software updates 4%: Εδώ κανονικά υπάρχει το χάος αλλά οι περισσότεροι δεν το έχουν σαν προτεραιότητα.

JD

Υπερτιμηνενες μετριοτητες τα iphone οπως και ολα τα προιοντα τγς Apple το ξερουν ολοι οσοι ασχολουνται με την τεχνολογια. Ουτε θυρα για ακουστικα δεν εχουν τι να λεμε τωρα. Απλα γνωριζουν οτι κυκλοφορουν πολλα ψωνια και πουλανε “ονομα”.

giorgosgek

οτι να’ναι . Εχουμε δει και 500 ερευνες , μια ετσι μια αλλιως. Εντωμεταξυ οι λογοι και τα ποσοστα ειναι απλα γελοια

Vendetta

Έφυγα από IOS και πήγα σε android λογω των περιορισμών που έχουν τα iphones σε μεταφορά αρχειών κ.α. (βέβαια πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει από τότε). Θα συμφωνήσω με το σχόλιο του φίλτατου Agnostos13 και να παραθέσω ότι οι περισσότεροι γνωστοί και φίλοι μου έχουν κάνει τη μετάβαση σε IOS λόγω της καλύτερης εμπειρίας χρήστη από την άποψη ότι με το iphone δεν υπαρχουν λαγκαρίσματα και υπάρχει μεγαλύτερη ταχύτητα στις εφαρμογές. Βέβαια, η πλειοψηφία τους χρησιμοποιεί το κινητό για social media, κλήσεις και μηνύματα. Αυτό που θα ήθελα πραγματικά να δω σε μία έρευνα είναι το επίπεδο γνώσης των χρηστών (σε δυνατότητες των κινητών) που μεταβαίνουν από ένα λογισμικό σε άλλο.

godis

Βγαλε ρε microsoft το Andromeda OS να τους πατησεις κατω ολους.!!!

Fotis

Ποσό κομπλεξικοί είστε μερικοί με την Apple εδώ μέσα.Ο καθένας παίρνει ότι του αρέσει σχόλια του τύπου (Αμερική τι θέλεις) είναι για γέλια,είδαμε και τους Έλληνες ποσό έξυπνοι είναι.Τελος Οσο για την τιμη το note 9 ποσό ξεκινάει;μήπως πάνω από 1.000€;Ο καθένας παίρνει ότι θέλει δικαίωμα του καθενός να σκάσει 900€ για κινητό μην είστε κομπλεξικοί μερικό γιατί δεν μπορείτε να πάρετε τόσο ακριβά προϊόντα έλεος.

Tzonys

Μπομπονια έκανα και εγώ την μετάβαση ντεμεκ καλητερα updates για περισωτερο καιρό αλλά πνίγω με με τα κλείδωμα τα της apple και έπρεπε να τα μάθω όλα από την αρχή αστα μου φάνηκε ότι πήγα πολλα χρόνια πίσω αρχικά αλλά τώρα συνήθισα ? Δεσμεύτηκα με της δώσεις ;; Όλα μαζί ; Εκεί που κατέληξα είναι ότι δεν αξίζει να δίνεις λεφτά για κινητά τι επόμενη φορά σε καμία
5ετια το φθηνότερο που θα βρω και τελιωσε γιατί καταντήσαμε ζόμπι με αυτά τα μαραφετια και τα τσεπώνουν η εταιρίες και η διαφημιστές για αυτό το πήρα το μάθημα μου ένα που να κάνει λίγα για να ζω περισσότερο

George

Προς Tzonys: Δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες τα πράγματα. Σε καμία περίπτωση δεν “πάμε” όπως λες στο φτηνότερο κινητό και αυτό ήταν. Αυτό που κοιτάμε είναι η ποιότητα και τα specs σε σχέση βέβαια πάντα με την τιμή. Υπάρχουν κινητά φτηνά που είναι πράγματι “φτηνιάρικα” και άλλα κινητά φτηνά που είναι “best value for money” και αξίζουν μέχρι και το τελευταίο σεντς που έχεις δώσει. Για παράδειγμα έχω το xiaomi redmi note 5 με 4GB Ram/64GB ROM. Το κινητό είναι καταπληκτικό σε όλα (κάμερα, οθόνη, ταχύτητα, αυτονομία κτλ) και κοστίζει μόλις 200 ευρώ. Αν διαβάσετε κριτικές στο skroutz, αρκετοί πρώην κάτοχοι iPhone 6/7 το προτιμούν σε σχέση με το παλιό τους iPhone!!! Αντίθετα ένας γνωστός μου αγόρασε το Samsung galaxy S6 plus με 280 ευρώ, και αν και ακριβότερο από το xiaomi, είναι πολύ πίσω σε ταχύτητα επεξεργαστή καθώς και ταχύτητα φόρτισης.

George

Διόρθωση: Samsung galaxy A6 plus ήθελα να πω.

JD

Τρεξτε να παρετε το iphone 8 το εχει γνωστη αλυσιδα προσφορα στα 779 ευρω!!! Μην χασετε το κελεπουρι του μηλου!!!

Agnostos13

@JD:
Κρίμα να μην το ξέραμε…και τρέξαμε και το πήραμε κανά 200 λιγότερο πρίν κανα 5μηνο!

George

Ο τίτλος του άρθρου αναγράφει: “Οι χρήστες android αλλάζουν σε ios για καλύτερη εμπειρία χρήσης.” Τι σημαίνει όμως στην πραγματικότητα αυτός ο τίτλος και γιατί στην ουσία είναι κάπως παραπλανητικός. Σημαίνει απλά και μόνο ότι εάν ρωτήσεις π.χ 100 άτομα που έφυγαν από το android και πήγαν στο ios την ερώτηση: “ποιο ήταν το κίνητρο να πάτε στο ios”, τότε προφανώς οι περισσότεροι θα απαντήσουν ότι ήλπιζαν σε μία καλύτερη εμπειρία χρήσης. Προφανώς και τα iPhones δεν είναι ούτε φθηνότερα, ούτε έχουν πια την κορυφαία κάμερα (βλέπε το Huawei P20 pro). Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Στην πραγματικότητα (προφανώς) υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα κάποιοι που φεύγουν από το android και πάνε στο ios. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο αριθμός των χρηστών που φεύγουν από το ios για να πάνε στο android είναι κατά πολύ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ! Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, αυτό δείχνουν και τα στατιστικά στοιχεία. Η Apple από κάποτε που ήταν πρώτη στις πωλήσεις κινητών, ξεπεράστηκε στην συνέχεια από την Samsung. Τώρα πρόσφατα ξεπεράστηκε και από την Huawei και έχει κατρακυλήσει στην τρίτη θέση στον αριθμό των πωλήσεων. Ενώ όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, σύντομα θα ξεπεραστεί και από την Xiaomi και θα βρεθεί στην τετάρτη(!!) θέση… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.