Οι χρήστες iPhone ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε apps από αυτούς του Android

χρήστες iphone ξοδεύουν περισσότερα χρήματα αγορά apps android, Οι χρήστες iPhone ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε apps από αυτούς του Android

Έρευνα έδειξε πως οι χρήστες iPhone ξοδεύουν περισσότερα χρήματα στην αγορά εφαρμογών από το App store από τους αντίστοιχους Android χρήστες, μιας και αντιμετωπίζουν την αγορά αυτή σαν επένδυση για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους.

Η αγορά εφαρμογών από το App Store και το Google Play store γίνεται για τους ίδιους λόγους, ανεξαρτήτως πλατφόρμας, αλλά μόνο όταν η τιμή είναι αυτή που πρέπει για να πείσει το χρήστη πως αξίζει η αγορά της. Με λίγα λόγια, τα review, τα screenshot και η περιγραφή της εφαρμογής είναι αυτά που θα προσελκύσουν το χρήστη αλλά μόνο όταν θεωρήσει πως η τιμή ανταποκρίνεται σε αυτά που θέλει να κάνει εκείνος με την αγορά της κάθε εφαρμογής.

Τα στατιστικά δείχνουν πως το 45% των iOS χρηστών διαθέτουν πέντε ή και παραπάνω εφαρμογές που έχουν πληρώσει, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό για τους Android χρήστες φτάνει το 19%. Πολλοί θα μπορούσαν να θεωρήσουν ότι οι χρήστες iPhone διαθέτουν πιο εύκολα τα χρήματά τους για να αγοράσουν όποια εφαρμογή επιθυμούν, κάτι το οποίο δεν είναι η αλήθεια.

Το Android μπορεί να είναι ο κυρίαρχος της αγοράς αλλά η Apple έχει περισσότερα κέρδη από εφαρμογές που είτε κυκλοφορούν πρώτα σε iOS και έπειτα σε Android, είτε κυκλοφορούν αποκλειστικά για τα iPhone. Επίσης, οι χρήστες βλέπουν την αγορά μιας εφαρμογής από το App Store σαν ένα είδος επένδυσης μιας και αναζητούν ένα χαρακτηριστικό ή υπηρεσία για την οποία μπορούν να πληρώσουν έτσι ώστε ο developer να την αναβαθμίζει και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους για όσο καιρό χρειαστεί να τη χρησιμοποιούν.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

παλιό…

Nikopoup

Εμείς είμαστε τζαμπατζιδες, τα κατεβάζουμε από το aptoide 😀

Thanoslam

Συγκλονιστικό για ακόμη μια φορά το άρθρο σας. Μπράβο τίποτα άλλο.

Agnostos13

Πασίγνωστο…γι αυτό οι περισσότερες εφαρμογές που δεν στηρίζονται στις διαφημίσεις κυκλοφορούν ή αναβαθμίζονται πρώτα στο iOS.

bill

agnostos13
το ποιντ σου δν. κτλβα
αμα ειχες κιολας δν ξερω..

antonis

Μονο το κοροιδα πληρωνουν…….Οποιος εχει iphone ειναι λεει επιδειξη πλουτου αρα δεν εχει προβλημα να πληρωσει apps.Εμεις τσαμπε…..

Efkairiakos

Χρήστης και των δυο (Android kai IOS)
Έχει μεγάλη διαφορά σε ποιότητα η Apple παιδιά και δεν το λέει φανμπόυ…
Δυστυχώς υπάρχει διαφορά πολύ αισθητή και όχι μόνο στις αγορασμένες εφαρμογές

forneverarrow

Η διαφορά στο App Store είναι ποιοτική κυρίως. Είμαι πρόθυμος να αγοράσω κάποιες εφαρμογές γιατί ξέρω οτι θα υποστηρίζονται και θα δουλεύουν άψογα. Επίσης, δεν υπάρχει αυτός ο φόρτος με παρόμοιες και ανούσιες εφαρμογές για εξατομίκευση (για τους launchers μιλάω) που στο android έχουν καταντήσει αηδία. Δήθεν δωρεάν, της εγκαθιστάς και αρχίζουν στα settings τα ταμπελάκια pro feature, plus κλπ. που στη ουσία αν δεν πληρώσεις έχεις ένα πανάκριβο smartphone με δυνατότητες που είχαν τα android πριν 6 χρόνια! Ούτε notification badges, ούτε αλλαγή themes, σε μερικές περιπτώσεις ούτε τα νεότερα χαρακτηριστικά του Oreo στην free έκδοση… Θα ήταν πιο τίμιο να μην υπάρχει free έκδοση, αλλα μόνο μια δοκιμαστική paid. Όποτε, ναι, προτιμώ την Apple.

Το μόνο παράπονο που έχω απο το App Store είναι οτι δεν υπάρχει κάτι manual mode στην κάμερα και οι τρίτες εφαρμογές είναι λίγο ακριβές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.