OnePlus: Γιατί δεν βάζει το Project Treble στα smartphones της

OnePlus Project Treble, OnePlus: Γιατί δεν βάζει το Project Treble στα smartphones της

Τον Μάιο που μας πέρασε, η Google ανακοίνωσε επίσημα το Project Treble, ένα feature του Android Oreo. Στόχος της είναι να βοηθήσει τους κατασκευαστές να δώσουν τις αναβαθμίσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Ουσιαστικά, αυτό που έκανε η Google είναι να “τμηματοποιήσει/ modularize” το Android OS, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση του χρόνου που χρειάζεται μεταξύ της κυκλοφορίας των update.

OnePlus Project Treble, OnePlus: Γιατί δεν βάζει το Project Treble στα smartphones της
OnePlus Project Treble, OnePlus: Γιατί δεν βάζει το Project Treble στα smartphones της

Αν και κάτι τέτοιο ακούγεται πολύ θετικό, η OnePlus δηλώνει ότι δεν θα έχει το Project Treble σε καμία από τις υπάρχουσες συσκευές της, συμπεριλαμβανομένου και του πρόσφατου OnePlus 5T.

Κατά τη διάρκεια AMA (Ask Me Anything) session στα επίσημα forums της, η OnePlus εξήγησε ότι εφαρμόζοντας το Project Treble στις υπάρχουσες συσκευές της μέσω OTA update, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να “παγώσουν” οι συσκευές αυτές.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

“Το Project Treble απαιτεί ένα χωρίσματα αποθήκευσης (partitions), με το οποίο διαχωρίζονται τα Android framework και vendor image. Ωστόσο, επειδή τα partitions αυτά δεν δεν απαιτούνταν από Android N και τις προηγούμενες εκδόσεις του Android, όλες οι τρέχουσες συσκευές μας δεν τα διαθέτουν. Από τις δοκιμές μας φάνηκε ότι εάν επρόκειτο να τροποποιήσουμε το partition layout μέσω OTA, υπάρχει κίνδυνος να μπλοκάρουν οι συσκευές. Πιστεύουμε ότι αυτό δημιουργεί πολύ μεγάλο κίνδυνο για την κοινότητα των χρηστών μας, γι ‘αυτό και αποφασίσαμε να μην εφαρμόσουμε το Project Treble στις τρέχουσες συσκευές OnePlus”.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Απολύτως σωστό μου φαίνεται
Παλαιότερα σε τέτοιες περιπτώσεις που έπρεπε μετά την αναβάθμιση να αλλάξουν τα partition δεν γινόταν αναβαθμίσεις ota
Έπρεπε να συνδέσεις την συσκευή στον υπολογιστή και να κανείς αναβάθμιση από το προγραμμα ενημέρωσης της εκάστοτε εταιρείας

NtinosMD

Outofthebox απο του χρονου κ μετα στις ναυαρχιδες που θα ερχονται με το oreo update pre installed. Και εκει μετα θα δουμε πως θα λειτουργησει…. αν και κοβω πως τουλαχιστον η Samsung δεν θα το εφαρμοσει μιας και εχει απο το πιο heavily skinned android…. time will tell…

ΝΙΚΟΣ

Με τα νέα κινητά που θα βγούν το 2018 θα παίζει καλά το project

James

Σε όσα κινητά βγουν με Oreo είναι προαπαιτούμενο το project treble. Όλα θα έχουν. Μετά δε θα υπάρχει καμία δικαιολογία για τα updates, αφού κάθε εταιρία θα φτιάχνει μια ρομ που θα τρέχει σε όλα της τα μοντέλα που θα βγουν από φέτος. Γι’αυτό μη βιάζεστε να πάρετε συσκευή. Καλύτερα περιμένετε λίγο να πάρετε κάτι με Oreo out of the box.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.

Smartphones OnePlus

OnePlus 12R: Με UFS 3.1 σε όλες τις εκδόσεις

Όλες οι εκδόσεις του OnePlus 12R, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής αποθήκευσης 256 GB, διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1 αντί για UFS 4.0.

Smartphones featured OnePlus

OnePlus 11 & OnePlus 12: Αποκτούν νέες δυνατότητες που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη

Η OnePlus κυκλοφορεί νέες ενημερώσεις για τις τρέχουσες και τις προηγούμενες ναυαρχίδες της, το One Plus 11 και το OnePlus 12.