Opera Touch: Ο νέος mobile browser σχεδιασμένος για πλοήγηση με το ένα χέρι

Η Opera ανακοίνωσε ένα νέο web browser για Android συσκευές, τον Opera Touch. Ο browser είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε η πλοήγηση να γίνεται μόνο με το ένα χέρι για μεγαλύτερη ευκολία από το χρήστη. Επίσης, προσφέρει δυνατότητα ανταλλαγής περιεχομένου μεταξύ mobile και desktop browser.

Ο νέος mobile browser είναι προγραμματισμένος να λανσάρει αυτόματα την μπάρα της αναζήτησης (π.χ. Google search) φορτώνοντας ταυτόχρονα το πληκτρολόγιο για άμεση πληκτρολόγηση και αναζήτηση.

Το νέος Opera Touch εισάγει επίσης το“A Fast Action Button (FAB)”, ένα εικονικό πλήκτρο τοποθετημένο στο κάτω μέρος της οθόνης που είναι προγραμματισμένο να ανοίγει (press and hold) ένα carousel στην οθόνη με επιλογές από διάφορες λειτουργίες του browser. Εναλλαγή tabs, επαναφόρτωση της σελίδας, επαναφορά σε προηγούμενη σελίδα, όλα μπορούν να γίνουν άμεσα και εύκολα με τον αντίχειρα του χρήστη.

Opera Touch, Opera Touch: Ο νέος mobile browser σχεδιασμένος για πλοήγηση με το ένα χέρι

Επιμέρους λειτουργίες του Opera Touch είναι ο ad-blocker, η προστασία cryptojacking, η σάρωση QR και barcode.

Μία ακόμη δυνατότητα του νέου mobile browser είναι η λειτουργία που ονομάζεται Flow. Μέσω αυτής οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάσουν links από τον Opera Touch στη mobile συσκευή τους στην αντίστοιχη έκδοση του Opera για υπολογιστή και να συνεχίζουν την πλοήγησή τους στις ίδιες σελίδες από άλλο μέσο. Η σύνδεση μάλιστα ανάμεσα στις δύο συσκευές γίνεται άμεσα μέσω σάρωσης QR κώδικα χωρίς να απαιτείται log in σε κάποιο λογαριασμό.

Opera Touch, Opera Touch: Ο νέος mobile browser σχεδιασμένος για πλοήγηση με το ένα χέρι

Για τη δυνατότητα σύνδεσης του Opera Touch με τον desktop browser, η Opera αναβάθμισε επίσης τις desktop εκδόσεις της για Windows, Mac και Linux.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Instagram Opera

Η νέα έκδοση του browser Opera έχει το Instagram ενσωματωμένο

Ο Opera 68 έχει πλέον το Instagram ενσωματωμένο στη sidebar για να έχεις άμεση πρόσβαση στο Instagram και να ανταλλάσεις μηνύματα με τους followers σου.

Software E3 2019 Opera

Opera GX: Gaming browser απελευθερώνει πόρους συστήματος όταν ανοίξουμε παιχνίδι [E3 2019]

Οι περισσότεροι gamers κλείνουν τον browser λίγο πριν ξεκινήσουν να παίζουν, για αυτό η Opera δημιούργησε τον πρώτο gaming browser του κόσμου.

Software Opera Opera Browser

Opera Reborn 3: Έχει ενσωματωμένο cryptowallet, απεριόριστο δωρεάν VPN και Web 3 Explorer

Ο Opera αναγεννιέται και αποκτά περισσότερη ευελιξία, προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την πλοήγηση, και γενικότερα προετοιμάζεται για το μέλλον του διαδικτύου που ακούει στο όνομα Web 3.

Software Opera Opera Browser

Opera 51: Επαναφέρει την υπηρεσία VPN ως εργαλείο στο Android app

Μετά από αρκετούς μήνες το VPN της Opera είναι και πάλι εδώ, πιο γρήγορο, πιο εύχρηστο, και πιο αξιόπιστο. Αυτή τη φορά είναι ενσωματωμένο στον Opera browser για Android.