OS X Mavericks, Κυκλοφόρησε η Golden Master

Μετά από μια σειρά beta εκδόσεων της νέας έκδοσης του OS X Mavericks, φτάσαμε στην Golden Master (διαθέσιμη μόνο για τους εγγεγραμμένους developers), την τελευταία beta έκδοση δηλαδή, πριν την επίσημη κυκλόφορία του ανανεωμένου λειτουργικού συστήματος της Apple. Σύμφωνα με την εταιρεία από το Cupertino, το νέο λειτουργικό σύστημα θα διατεθεί στο ευρύ κοινό περίπου στα τέλη Οκτωβρίου.

Εμείς απο την πλευρά μας θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια εκτενή αναφορά στις αλλαγές συγκριτικά με την τωρινή έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple, παραθέτοντας τις παρατηρήσεις μας και κάνοντας σύγκριση στην πράξη, του τι μας επιφυλλάσει η Apple και το αν ανταποκρίνεται τελικά στις προσδοκίες μας.

Μήπως τελικά μαζί με την τελική έκδοση των Mavericks, κυκλοφορήσουν και οι νέοι Mac Pro; Οι απαντήσεις, πολύ πιθανόν, στα τέλη Οκτωβρίου!

OS X Mavericks GM, OS X Mavericks, Κυκλοφόρησε η Golden Master

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tolkien

Το λειτουργικο της apple ειναι συνεχεια μια απο τα ιδια, απλα με μερικες βελτιωσεις. Τιποτα πρωτοποριακο. Αλλα βεβαια αυτο το λειτουργικο, που oi βελτιωσεις του ειναι λιγες εως ανυπαρκτες δεν το κραζουνε γιατι ειναι Apple. 🙂

Κώστας Βλαχάκης

tolkien, Χρησιμοποιώ Mac OS εδώ και 5 χρόνια (στον ίδιο μάλιστα υπολογιστή) και δεν έχω ανάγκη από τίποτα το πρωτοποριακό. Είμαι ευχαριστημένος που όλα δουλεύουν ρολόι και αν δεν δουλέυουν έρχεται η αναβάθμιση.

iPodios

Εσύ μάλλον Tolkien κραζεις οτιδήποτε ειναι apple. Βάζω στοίχημα δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ Mac. Τι πρωτοποριακό δηλαδή θες? Εντάξει να δεχτώ την κριτική για το ios αλλα το Mac OS για ποιον λόγο να το κατηγορήσει κάποιος?Ειναι το πιο σταθερό και καλοδουλεμένο λειτουργικό σύστημα εδώ και αρκετά χρόνια.

prikismenos

Mac_OS = linux + security_issues;

Panagiotis

Προσωπικά έκανα τη μετάβαση σε Mac απο Windows πριν 3 χρόνια αγοράζοντας μεταχειρισμένο MacBook Pro μοντέλο mid 2009. Συμπέρασμα: απίστευτη ομαλότητα στη λειτουργία και ειλικρινά ακόμα και σήμερα νιώθω ότι το μηχάνημα μου πετάει. Και χρησιμοποιώ και Photoshop και GarageBand και άλλες αρκετά ¨βαριες¨ εφαρμογές στις τελευταίες αναβαθμίσεις και εκδόσεις τους. Απόλυτα ευχαριστημένος και μάλιστα εγώ νομίζω ότι το Mac OS εξελίσσεται πολύ πιο γρήγορα απο όλα τα άλλα λειτουργικά. Με το Lion ας πούμε είχε πολύ μεγάλες και ουσιώδεις διάφορες. Το ίδιο πιστεύω θα έχουν και τώρα τα Mavericks. Όσο για τα Windows με τα 7 βελτιώθηκαν θεαματικά αλλά με τα 8 κάπου το έχασαν με το μπερδεμένο και ανούσιο για desktop ή laptop user interface.

Γιάννης

Μαζί με τα γενέθλια του macbook pro μου (κλείνει τα 3 χρόνια)!
Το περιμένω πως και πως.
Θα συμφωνήσω με όλους πλην του Tolkien που μάλλον δεν γνωρίζει από Mac OSX.

Αν εξαιρέσω τη μπαταρία που η απόδοση της έπεσε στο 77% (3 ώρες πλέον από τις 4-5 που κρατούσε) το μηχάνημα ρολάρει άψογα. Και με τα θεματάκια που έχω (π.χ. απουσία ibooks) το Mavericks απ’οσο έχω διαβάσει θα τα καλύψει.

Iakovos80

Το κάθε λειτουργικό εξυπηρετεί διαφορετικούς χρήστες. Μουσικοι, γραφίστες,video producers χρησιμοποιούν Mac συνήθως. 3D artists, αρκετοί γραφίστες και εδώ, και gamers, χρησιμοποιούν windows. Εξαρτάται στο τι ζητάει ο χρήστης απο προγράμματα και παιχνίδια. Στα Mac, το install uninstall ειναι παιχνιδακι, δεν υπαρχουν περιττα αρχεια που φορτωνουν ασκοπα το συστημα και προσωπικα με βολεύουν πολύ καλύτερα σε σχέση με τα windows. Επαναλαμβάνω είναι καθαρά το τι βολεύει τον καθένα. Το τι κάνει τη δουλειά του καθενός ευκολότερη,είναι το θέμα 🙂

Κώστας Βλαχάκης

Αυτο με το install unistall στην αρχη με ειχε μαγεψει σαν ιθαγενη! Βεβαια καποια προγραμματα θελουν κανονικα τη διαδικασια.

tolkien

Δεν κραζω μονο apple οπως λες. Κι εγω εχω imac 21.5 2011 μοντελο και macbook pro late 2012. Μπορει να ειναι σταθερο οπως λες αλλα εγω λεω οτι δεν προσφερει τιποτα πρωτοποριακο. Αλλο το ενα αλλο το αλλο. Για να σε παω μια στο mobile τμημα Πχ μεχρι προσφατα ειχα κινητο για μια πολλοστη φορα WP 8. 2 φορες lumia 920 που και με αντικατασταση χαλασανε αμεσως και μετα μου δωσανε το new lumia 925(μου προτειναν να παρω δωρεαν το lumia 1020 αλλα δεν υπαρχει περιπτωση μετα απ ολα αυτα) που χαλασε και αυτο χωρις λογο. Κρασαρε(μεσα σε 30 μερες). Αρα δεν ειμαι απο τα ατομα που κατηγορουν την apple ή την microsoft. Την γνωμη μου λεω σαν χρηστης, ειτε με προιοντα του ενος ή του αλλου σε mobile ή desktop . Για να καταλαβεις περιμενω να αγορασω το iphone 5s αλλα κολλαω γιατι εχουν βγαλει προβληματα στις πρωτες παρτιδες οπως λενε ΠΑΝΤΟΥ με το gyroscope. Απλα για να επανελθω στο θεμα του Full OS λειτουργικου,που απορεις αν εχω χρησιμοποιησει ποτε mac OSX, πιστευω οτι μεγαλα βηματα εχει κανει μονο η microsoft. Η apple απλα βελτιωνει κατι ψιλα στο λειτουργικο της γι αυτο αλλωστε κανει μονο 17 ευρω. Ακομη σε… Συνέχεια »

Iakovos80

Σωστά, μερικά έχουν κανονικά τη διαδικασία, αλλά και πάλι λειτουργούν πιο ομαλά, καταλαμβάνοντας μικρότερο χώρο στο δίσκο. Και γενικά, όσο φορτωμένος και να είναι ο υπολογιστής, δεν “κρεμάει” όπως κρεμάνε τα windows. Εγώ μαγεύτηκα και από το ότι δεν έχω θόρυβο και βουητό όσο κάνω δουλειά στους Mac.

Panagiotis

Σωστά Iakovos! Ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στα Mac ειναι αυτή η εντελώς αθόρυβη και ¨απαλη¨ λειτουργία τους. Όσο για την τιμή που αναφέρει πιο πάνω ο φίλος Tolkien νομίζω ότι η γενικότερη φιλοσοφία της Apple με το AppStore ειναι αυτή που διατηρεί την τιμή χαμηλά. Δηλαδή όλοι οι Mac φοράνε γνήσιο λειτουργικο άρα η Apple εισπράτει αρκετά απο την πώληση του (και στις μεγάλες αναβαθμίσεις έξτρα ποσό). Αντιθέτως μέχρι τώρα στα windows οι περισσότεροι είχαν πειρατική αντίγραφα άρα την νύφη την πλήρωναν οι σχετικά λίγοι νόμιμοι. Τώρα με την ραγδαία αύξηση των laptops που έρχονται με προεγκατεστημενα windows έχουν πέσει και εκει πολύ οι τιμές. Γενικότερα απο ότι διάβαζα σήμερα σε ενα άλλο site οι χρήστες Apple αγοράζουν αρκετά γνήσιο software.

Iakovos80

Όντως ισχύει αυτό. Το 95% των προγραμμάτων στους mac μου (imac, macbook air) είναι αυθεντικά. Όπως επίσης και ό,τι έχει να κάνει με μουσική ταινίες και apps, τα αγοράζω μέσα απο το itunes, το οποίο θεωρώ κορυφαίο. Όπως έχω πει πολλάκις, είναι το τι βολεύει τον καθένα. Άλλος itunes, άλλος kies, άλλος doubletwist κ.ο.κ 🙂

iPodios

´´Μπορει να ειναι σταθερο οπως λες αλλα εγω λεω οτι δεν προσφερει τιποτα πρωτοποριακό´´. Για γίνε πιο συγκεκριμένος. Τι πρωτοποριακό περιμένεις απο ενα λειτουργικό δηλαδή? Τα windows τι παραπάνω προσφέρουν?

Sotiris

@tolkien μήπως είσαι λίγο μυθομανής; Δηλαδή θες να μας πεις ότι όλα τα προβληματικά λουμια πέσανε σε εσένα και όχι μόνο αυτο αλλά σου δώσανε 1020 δωρεάν…. Μετά από αυτο το σχόλιο σου είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις πιάσει ούτε μακ ούτε λουμια..!

Iakovos80

Καλά δεν αποκλείεται, στην Ελλάδα ζούμε 🙂

tolkien

Παλικαρε@Sotiris ολα αυτα ειναι αληθεια που ειπα οτι χαλασε τα κινητα. Ολα ειναι ανεβασμενα στο facebook μου οταν αγοραζω κατι. Και βεβαια μου προσφερανε το νεο 1020 (το ιδιο εγινε και οταν μου αλλαξανε το Lumia 920 που χαλασε 2 φορες με το Lumia 925 ΜΑΖΙ με Nokia Wireless Charging Shell for Lumia 925 + Nokia Fatboy Wireless Charging Pillow for Lumia Series. Τωρα αν εσυ δεν ξερεις απο που αγοραζεις μαλλον εσυ εχεις θεμα. Ο Βλαχακης πιστευω θα ξερει οτι γινεται αυτο αν ο Πελατης ειναι δυσαρεστημενος (και ειναι τακτικος πελατης ή φερνει κοσμο στην εταιρεια?) για ΜΙΑ ακομη φορα?Ας πει την αποψη του ο Βλαχακης οταν μπορει.
Απο το να πεσεις να πεις την κοτσανα σου @Sotiris οτι δεν εχω Mac ή Lumia ποιος εισαι εσυ που λες οτι λεω ψεμματα? Θες να με προσθεσεις στο facebook ωστε να πιστης τι εχω αγορασει αλλα μετα να ζητησεις απλα συγνωμη σ αυτο το site. Ολα αυτα τα λεω απλα Φιλικα. Αλλα σε προκαλω αν θες να δω την απαντηση σου μετα. Και παλι φιλικα φιλαρακi @Sotiris 🙂

Iakovos80

@tolkien

Καλά ατυχίες μπορούν να συμβούν στον καθένα. Εδώ σε εμένα πέρσι που πήγα Λονδίνο να πάρω iphone 5, και τα δυο που πηρα, τα ανοιγω και ηταν γρατζουνισμενα απο το εργοστασιο, χαχαχαχα. Και έτρεχα να βγαλω ακρη με τους Αγγλους 🙂

Συνήθως, ορισμένα καταστήματα έχουν DOA (dead on arrival), οπότε σε καλύπτουν για τέτοια ατυχή περιστατικά.

@Sotiris

Ανέφερα το παράδειγμα με τα iphone 5 πέρσι, αλλά και φέτος, αν και χρήστης iPhone, πήρα S4 από μαγαζί της Ομόνοιας με μεταχειρισμένα-καινούργια. Καινούργιο το πήρα, και το ενεργοποιώ, και υπερθερμαίνεται. Το πηγαίνω πίσω, μου δίνουν απευθειας δευτερο S4…τα ίδια και αυτό! Ε και με το τρίτο S4 όλα καλά. Αλλά το έδωσα στον αδερφό μου γιατί εμένα δε με βολεύουν τα android. Με λίγα λόγια θέλω να σου πω πως γίνονται πολλά στραβά γιατί πάνω από όλα τα κινητά είναι μηχανήματα. Ε, λίγο η ατυχία, λίγο το ενα το αλλο, γίνονται και αυτά 🙂

Aνώνυμος Σχολιαστής

Μήνας αναβαθμίσεων ο Οκτώβριος. Σε 10 μέρες έρχονται τα windows 8.1, μετά συνεχίζουμε με το Ubuntu 13.10 και τελειώνουμε με την αναβάθμιση του Μac OS X. Σε δουλειά να βρισκόμαστε οι τεχνολογιόπληκτοι,

Άγγελος

Εγω χρησιμοποιω windows απο παντα και μολις περσυ ετυχε να βρω φιλο με Macbook pro και να το δουλεψω για μια ημερα και πραγματικα παιδια ενθουσιαστηκα παρα πολυ… το μηχανημα ειναι απιστευτο και παρ ολο που ειναι του 2009 αν δεν κανω λαθος και το δικο μου το laptop του 2013 με i5 στα 2,6 τρεχει 100 φορες πιο smooth και οντως οπως λενε καποια παιδια παρα πανω ειναι αθορυβο… και ο φιλος ξερω οτι το εχει λιωσει λογω εργασιας(επαγγελματικη) και το μονο παραπονο που ειχε ηταν για την αυτονομια …. εγω μαζευω χρηματα για το Air … ελπιζω να το παρω καποια στιγμη και τοτε τελος τα windows για παντα .

tolkien

@Sotiris επειδη χρησιμοποιησες λαθος χρονο, δεν μου δωσανε lumia 1020 αλλα μου προτεινανε για την ταλαιπωρια που εχω παθει με τα κινητα Nokia Lumia. Απλα ειπα οχι και θα δωσω μια μικρη διαφορα μαλλον για καποιο android κινητο ή απλα μπορω να περιμενω και να παρω κατι αλλο (δεν ειναι αναγκη να παρω αμεσα απ οτι μου ειπανε και δεν με υποχρεωνουν να παρω μονο κινητο). Απλα ισως να περιμενω λιγο.
Sorry για το ακυρο Βλαχακη αλλα επειδη το παιζει εξυπνος ο φιλος @Sotiris ειπα να απαντησω. Βεβαια περιμενα να εχει απαντηση ωστε να του δωσω το facebook μου να δει και απλα μετα να Πεταγε την συγνωμη του σ αυτο το site. Βλεπεις @Sotiris εγω δεν λεω κατι ανωνυμα, αλλα με στοιχεια. Καλο βραδυ σε ολους.

Hackintosh με dual boot σε windows… μπορείς να χτίσεις ένα εξαιρετικό σύστημα σε επιδόσεις…μαζί με το Mac os…χωρίς να αγοραζεις Mac, παρα μόνο το λειτουργικό

…έχω ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανα boot σε windows

dimitris

Ένα απο τα αιώνια ερωτήματα των geeks τώρα και στο Techblog…! Δεν είχα ποτέ Mac αλλά αυτό που έχω καταλάβει είναι οτι τσιμπάς Windows αν δεν έχεις περισια χρήματα για ένα Mac και θές να κάνεις λίγο απο όλα… Gaming, Video Editing, Photoshop, Μουσική… Οτι θες… Τσιμπάς Mac αν έχεις περίσια χρήματα και σε ενδιαφέρουν κυρίως Photoshop, Video ή μουσική… Δεν ξέρω τί διαφορά έχει το Photoshop σε Mac ή Windows αλλά έχω PC του 2008 με intel core 2 quad και μια geforce gtx 470 και windows 8 δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα… Και πλέον με τα 8 το PC είναι αισθητα πιο γρήγορο… Θέλω να πάρω ένα Mac καποια στιγμή για να μου απαντήσω αυτό το αιώνιο ερώτημα….

BillyG

Hi. What about maps? The same problems?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.