Photos Companion app: Η απάντηση της Microsoft στο AirDrop της Apple για Android και iOS συσκευές

To Photos Companion app είναι η εφαρμογή που οι χρήστες των Windows PC περίμεναν εδώ και καιρό. Η Microsoft έδωσε στη διάθεση του κοινού τη λύση για την ασύρματη μεταφορά φωτογραφιών από Android ή iOS συσκευές απευθείας στον υπολογιστή.

Η νέα εφαρμογή, δημιούργημα των τεχνικών της ομάδας Microsoft Garage, ύστερα από αρκετούς μήνες αναμονής, έρχεται να απλοποιήσει τη διαδικασία ασύρματης μεταφοράς φωτογραφιών στον υπολογιστή.

Σε αντίθεση βέβαια με το AirDrop της Apple εδώ έχουμε να κάνουμε με ασύρματη διασύνδεση τόσο με iOS όσο και με Android συσκευή με ένα Windows 10 PC.

Η διαδικασία είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή από το store στο smartphone ή το tablet σας και να το συνδέσετε -προσοχή- με το ίδιο Wi-Fi δίκτυο που είναι συνδεδεμένος και ο υπολογιστής.

Photos Companion app, Photos Companion app: Η απάντηση της Microsoft στο AirDrop της Apple για Android και iOS συσκευές

Εννοείται ότι το Photos Companion app είναι συμβατό με Windows 10 desktop, notebooks και tablets.

Εν συνεχεία ανοίγετε την εφαρμογή των φωτογραφιών στο PC και επιλέγετε Import (Εισαγωγή) από mobile over Wi-Fi. Σκανάρετε με τη mobile συσκευή σας τον QR κώδικα που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή και η σύνδεση έχει ολοκληρωθεί.

Επιλέγετε τις φωτογραφίες και τα video από τη Gallery της Android ή iOS συσκευή σας που θέλετε να μεταφέρετε ασύρματα στον υπολογιστή και η διαδικασία ολοκληρώνετε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Photos Companion app, Photos Companion app: Η απάντηση της Microsoft στο AirDrop της Apple για Android και iOS συσκευές

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

το καλο με το airdrop ειναι οτι
1. είναι system embeded (ούτε εφαρμογές ούτε χαζά)
2. ταχυτοτα και απλοτιτα είναι αρκετά ανώτερη

μονο και αν βαλει καποιος στο android πχ systemwide

geo pap

airdroid και τελος!!!

VasiliS7edge

Cloud και τελος. Δεν υπάρχει λόγος να έχεις τις φώτο σου στο PC που μπορεί να κρασαρει.

Darth

@VasiliS7edge ενα λεπτακι να ανεβάσω 120 gb στο cloud
α ναι και ποιος σου δίνει encrypted cloud ειπαμε? κάνεις που συνεπάγεται ότι κάθε εταιριακη και κάθε κιβερνισιακη μπορεί να δει όλη σου την ζωη (και οχι μονο ) σε λεπτομέρειες

nas local server με raid και εισαι θεος (εχει και στυμμένα φτινα)

Nickolas

Ωραία και χρήσιμη εφαρμογή, αν και προσωπικά κάνω αυτόματο backup με το onedrive από το android κινητό, οπότε οι φωτογραφίες μου εμφανίζονται και στην εφαρμογή φωτογραφιών του υπολογιστή.

Salmatias Daltis

@darth οσοι εχουν γνωση του αντικειμενου και εχουν μεταχειριστει τετοια προγραμματα θα σου πει οτι σε ταχυτητα κερδιζει το lsr αλλα σε ασφαλεια ειναι πρωτο το cloud που παρεχεται μεσω κρατικων φορεων (τα 50 γκιγκα που προσφερουν μερικα πανεπιστημια κλπ ) και φυσικα τζαμπα

Salmatias Daltis

@nickolas δε το συνιστω. Εχει αποδειχθει πως ειναι διατριτο και δε παρεχει καμια ασφαλεια. Ειδικα αν θες να αποθηκευσεις υπηρεσιακα εγραφα και τιτλους κατοχης δεν ενδεικνυται.

Darth

@Salmatias Daltis δλδ πχ αν μπει αστυνομία στο χώρο τον servers τα αρχεία δεν είναι προσβάσιμα? λογικά είναι…. (Ενα παράδειγμα εδωσα)

ο μόνος τρόπος για ασφάλεια είναι τα δεδομένα να κρυπτογραφούνται με εναν και μοναδικό κλειδί που έχει ο χρήστης και μόνο και μόνο αυτός ο χρήστης μπορεί να δει τα αρχεία αυτά (ακόμη και να τα πάρει κάποιος από το φυσικό μέσο είναι κρυπτογραφημένα)
με μοναδικό μειονέκτημα αν χάσεις το κλειδί εχασες τα αρχεια

Nickolas

@Salmatias Daltis
Μα δεν εχω έγγραφα στο κινητό, μονο τις φωτογραφίες κάνω backup και δε βγαζω και πολλές, ούτε πονηρές :p

Μάριος

Εγώ άλλο θα ήθελα κάποια στιγμή να συμβεί:
Ταχεία μεταφορά φωτογραφιών και βίντεο, χωρίς μείωση ποιότητας όπως το airdrop, αλλά μεταξύ του IOS – ANDROID.
Αν εγώ π.χ έχω iPhone και ένας φίλος μου android ΔΕΝ υπάρχει τρόπος διαμοιρασμού φωτό και βίντεο σε δευτερόλεπτα χωρίς χάσιμο στην ποιότητα..

Λάμπρος

Cloud και ξανά cloud εκεί δε χάνονται και ας μην υπερβάλλουμε αν το cloud δεν είχε ασφάλεια θα είχαμε ακούσει τα επακόλουθα. αυτά που ακούμε κατά καιρούς είναι γιατί οι χρήστες έχουν ελλιπή γνώση ασφάλειας αυτά που στέλνει π.χ. η google, apple κλπ να κάνουμε 2-3 απλά βήματα μερικές φορές και με εικόνες αλλά τρέχουν στο πρώτο που θα βρουν να τους δει το κινητό λέγοντας του και το κωδικό.
Προσωπικά έχω πολλά διαβαθμισμένα έγγραφα εκεί και δεν έχω κανένα πρόβλημα χρόνια τώρα. μπορεί να μην είναι κρυπτογραφημένα αλλά η αρχιτεκτονική τους είναι αρκετά περίπλοκη για να την αναλύσει ο κάθε τυχάρπαστος.
Άλλα για να πω και κάτι για το νέο επίτευγμα.
Μας έχει συνηθίσει σε και τέτοια απλά μπορεί να το εγκαταλείψει ξαφνικά όπως αλλά.
Και προσωπικά θα έλεγα να φτιάξει κανένα update της προκοπής που τα έχει φορτώσει στο κόκκορα τελευταία και μετά ας φτιάξει ότι θέλει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i

Software Apple iOS iPadOS

iOS 17.5 Beta 1: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple διέθεσε τις πρώτες beta του iOS 17.5 και του iPadOS 17.5 για δοκιμή καi εντοπίστηκαν αρκετές νέες δυνατότητες.

Business Apple iOS

Απόλυση και μήνυση σε μηχανικό της Apple που έστελνε leaks με το iPhone του στα μέσα

Όταν ο μηχανικός της Apple έτρεχε στο διάλειμμά του στην τουαλέτα, το έκανε όχι γιατί τον καλούσε η φύση αλλά για να διαγράψει εφαρμογές,

Software iOS iPhone

iOS 17.5: Οι χρήστες iPhone στην ΕΕ θα μπορούν να κατεβάζουν apps από ιστότοπους

Η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη beta του iOS 17.5 στους προγραμματιστές και με αυτή εισάγεται η υποστήριξη για τη λήψη εφαρμογών από ιστότοπους,