Πως θα “τρέχουν” τα iOS app σε macOS υπολογιστές;

πως θα τρέχουν ios apps σε macos, Πως θα “τρέχουν” τα iOS app σε macOS υπολογιστές;

H Apple στην πρώτη μέρα του WWDC 2018 έκανε σαφές ότι το iOS δε θα συγχωνευθεί με το macOS για ευνόητους λόγους. Το μόνο που θα γίνει είναι να μεταφέρονται τα iOS app σε υπολογιστές με macOS. Πώς θα γίνει αυτό;

Ο Craig Federighi, Κύριος Αντιπρόεδρος του τμήματος μηχανικών λογισμικού, ανέφερε πως από το 2019 οι developers θα μπορούν να μεταφέρουν τις iOS εφαρμογές τους σε υπολογιστές mac αλλάζοντας μερικά κομμάτια του κώδικα. Μια δήλωση που προκάλεσε έκπληξη και γέμισε τους καταναλωτές με προσδοκίες για να προκύψει κάτι σημαντικό από αυτή τη “συνεργασία”.

Σε δηλώσεις του στο WIRED, ο Craig Federighi ανέλυσε το πως θα επιτευχθεί μια τέτοια διαδικασία, τονίζοντας πως δε θα υπάρχει κάποιος προσομοιωτής ή εξομοιωτής που θα κάνει τις iOS εφαρμογές να “τρέχουν” αυτόματα σε περιβάλλον macOS. Αντιθέτως η Apple θα αξιοποιήσει το γεγονός πως τα δύο λειτουργικά συστήματα μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία.

Αυτό που θα κάνει η Apple είναι να αναβαθμίσει συγκεκριμένα framework του iOS, όπως το UIKit, για να μπορούν να δουλεύουν σε Mac υπολογιστές. Θα υπάρχουν και αυτοματοποιημένες αλλαγές όπως για παράδειγμα η μετατροπή του tap δύο δακτύλων σε gesture παρατεταμένου πατήματος. Το μόνο που θα χρειάζεται να κάνουν είναι ρυθμίσεις έτσι ώστε το περιβάλλον χρήστη να συμμορφωθεί με το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα του macOS.

Με αυτόν τον τρόπο η Apple θέλει να δώσει την ευκαιρία στους iOS developers να διευρύνουν το “κοινό” τους χωρίς να χρειάζεται να αναπτύξουν μια εφαρμογή για macOS. Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με το Craig Federighi, δε γίνεται για να πραγματοποιηθεί η συγχώνευση των δύο λειτουργικών συστημάτων, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος τόνισε πως δεν πρόκειται η Apple να κατασκευάσει MacBook με πληκτρολόγιο που θα είναι επιφάνεια αφής, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Macbook ίσως όχι… Macpad;

Johnny

Καλη φάση

ΝΙΚΟΣ

εφαρμογές & games για touch οθόνη θα γίνουν port σε συσκευή Non touch. Μάλιστα..
Μπαχαλοποίηση κ πολύ γέλιο έρχεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.