Project Cider, φέρνει iOS εφαρμογές σε Android συσκευές

Έξι PhD φοιτητές του Columbia University στο τμήμα των Computer Sciences ανέπτυξαν μια εφαρμογή η οποία καταφέρνει να «γεφυρώσει» το χάσμα ανάμεσα σε iOS και Android. Η εφαρμογή ονομάζεται Cider και ουσιαστικά επιτρέπει σε iOS εφαρμογές να τρέχουν σε Android συσκευές.

Αυτό δεν γίνεται μέσω κάποιου προσομοιωτή ή virtual machine όπως θα περιμέναμε, αλλά αντιθέτως ξεγελά με κάποιον τρόπο τα apps έτσι ώστε να «πιστέψουν» ότι τρέχουν σε οικείο περιβάλλον.

Δυστυχώς το project βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο και αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα, για παράδειγμα οι εφαρμογές τρέχουν αργά, δεν έχουν πρόσβαση στα περισσότερα hardware features επομένως το GPS και το δίκτυο δεν αναγνωρίζονται.

Αυτά τα εμπόδια ευελπιστούν να ξεπεραστούν στο μέλλον έτσι ώστε οι αποκλειστικές εφαρμογές που επιδιώκουν να αποκτήσουν οι πλατφόρμες να μην παίζουν σημαντικό ρόλο στο εξής. Βέβαια, το μόνο πρόβλημα δεν είναι τεχνικής φύσεως μιας και είναι σχεδόν αδύνατο να τους επιτρέψουν να το κυκλοφορήσουν.

Στο video βλέπουμε ένα Nexus 7 (2012) με Cider το οποίο μπορεί να τρέξει εφαρμογές όπως Yelp και Apple iBooks:

, Project Cider, φέρνει iOS εφαρμογές σε Android συσκευές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Ε κατι τετοιο θα ηταν πολυ αστειο για την apple!

Πανω που θα εδινε αδεια στους δικηγορους μετα απο τη δικη με τη samsung.

Παρεμπιπτοντως πολυ καλα τρεχουν οι εφαρμογες android στο blackberry αλλα…

Charis

Κωστα αν μάθεις καποιο νεο κρατά μας ενημερους

NtinosMD

Απο τη στιγμη που οι οντως χρησιμες εφαρμογες ειναι cross-plattform apps ποιο το οφελος να γινει ολη αυτη η διαδικασια? Θα ηταν προτιμοτερο μια συσκευη με dual-boot κατα τη γνωμη μου-εαν κ επι της πραξης αρκετα δυσκολουτσικο. Σαν προσπαθεια παντως καλη αλλα εχει πολυ δουλεια μπροστσ του κ φαινεται….

Panos7GR

Πολύ καλό θα ήταν να το βλέπαμε κάποτε κι εμεις από κοντά. Μπράβο στα παιδιά! Είναι αλήθεια πως όταν διάβασα τον τίτλο, λέω “emulator”, αλλά έκαναν κάτι πιο τολμηρό. Προσπαθήσανε να “ξεγελάσουν” τις εφαρμογές και το σύστημα. Ωραίοι!
Προσωπικά, όπως ειπα και πιο πριν δεν πιστεύω να το δούμε ποτέ εμείς, όμως θεωρώ σίγουρο πως δεν ήταν αυτός και ο σκοπός τους. Περισσότερο το κάνανε για να τραβήξουν τα βλέμματα και των δύο εταιριών και γενικότερα όλων των εταιριών software, ώστε να πάρουν κάποια θέση. Και τα κατάφεραν να τραβήξουν τα βλέμματα μας! 😉

Panos

Εαν ηθελα μια εφαρμογη της Apple σε Android αυτη θα ηταν το Mail.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.