Qualcomm aptX Adaptive: Ο νέος codec για bluetooth audio καταργεί τα ενσύρματα ακουστικά [IFA 2018]

Η Qualcomm φαίνεται να συμβαδίζει με τους κατασκευαστές που καταργούν τη θύρα των 3.5mm για χρήση ακουστικών, μιας και στα πλαίσια της IFA 2018 παρουσίασε ένα νέο codec για bluetooth audio που βελτιώνει την απόδοση και προσαρμόζεται στο περιεχόμενο του ήχου στα smartphone.

Αυτή η νέα πλατφόρμα ήχου που ετοιμάζει η Qualcomm υπόσχεται δυνατή απόδοση, υψηλή ποιότητα και μια ηχητική εμπειρία χωρίς προβλήματα. Το πρότυπο aptX Adaptive είναι σχεδιασμένο για να προσαρμόζεται ανάλογα με το περιεχόμενο του ήχου, το οποίο μπορεί να διαφέρει από video games, video streaming ή ακόμα και τη μουσική που απολαμβάνουμε στο smartphone αλλά και μέσω των γνωστών πλατφορμών μουσικής που υπάρχουν.

Η ίδια η Qualcomm αναφέρει πως οι λόγοι της ανάπτυξης αυτού του codec είναι η κατάργηση της θύρας των ακουστικών από τους κατασκευαστές smartphone, η αυξανόμενη ζήτηση για ήχο υψηλής ευκρίνειας, η τάση των χρηστών να παρακολουθούν όλο και περισσότερο οπτικοακουστικό υλικό στα smartphone, αλλά και η αύξηση του gaming στα smartphone, με τις έρευνες να δείχνουν πως το 77% των χρηστών θα χρησιμοποιούν τα smartphone για video games μέχρι το 2020.

Το νέο aptX Adaptive θα φέρει εύκολη εναλλαγή μεταξύ χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων μέσω της ίδιας κεραίας σε όλα τα smartphone που θα έχουν επεξεργαστές της Qualcomm, ενώ θα είναι συμβατό και με παλαιότερα format όπως το aptX και aptx HD. Μιας και αναφερθήκαμε σε επεξεργαστές της Qualcomm, ο νέος codec θα είναι διαθέσιμος σε κάποιον από τους επόμενους επεξεργαστές της Qualcomm, με τις πιθανότητες να δείχνουν τον Snapdragon 855.

Ο νέος επεξεργαστής από την Qualcomm, αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ τα smartphone που θα τον έχουν στο εσωτερικό τους αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2019. Θα ήταν πολύ ευχάριστο να βλέπαμε κάποια smartphone με το νέο high-end επεξεργαστή στην έκθεση CES 2019 στο Las Vegas, και να σχηματίσουμε μια πρώτη εικόνα για τις δυνατότητές του.

qualcomm aptx adaptive bluetooth audio codec ifa 2018, Qualcomm aptX Adaptive: Ο νέος codec για bluetooth audio καταργεί τα ενσύρματα ακουστικά [IFA 2018]

qualcomm aptx adaptive bluetooth audio codec ifa 2018, Qualcomm aptX Adaptive: Ο νέος codec για bluetooth audio καταργεί τα ενσύρματα ακουστικά [IFA 2018]

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».