Παρασκευή
15/11/2013

Samsung, Στοχεύει ψηλά με το Tizen OS

Από το Tizen Developer Summit 2013, προέκυψαν ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το Tizen OS, το οποίο κατά κύριο λόγο αναπτύσσουν οι Intel και Samsung, καθώς και για τις προθέσεις της Samsung σχετικά με την υϊοθέτηση του σε συσκευές της. Η Samsung στοχεύει ψηλά με το Tizen, και τώρα μαζί με την Intel θέλει να προωθήσει το OS στην αγορά αυτοκινήτων.

Οι δύο εταιρείες λέγεται ότι θέλουν να συνεργαστούν με εταιρείες του χώρου όπως η Toyota και Jaguar, με στόχο να ενσωματωθεί το Tizen σε συστήματα infotainment στα αυτοκίνητα. Η Samsung επίσης αναμένεται να βασιστεί στο Tizen σε διάφορες συσκευές που κατασκευάζει, από τηλεοράσεις, κάμερες (είδαμε ένα πρώτο παράδειγμα) και wearable devices έως σε… ψυγεία (προφανώς με οθόνες, που επιτρέπουν την σύνδεση με Internet κ.α) αλλά και σε άλλες οικιακές συσκευές.

Κατά την διάρκεια Tizen Developer Summit επίσης η Samsung, επιβεβαίωσε ότι διάφορα Tizen smartphones θα ανακοινωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2014. Οι συσκευές θα “τρέχουν” το Tizen 2.2.1, ωστόσο μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2014, αναμένεται να ανακοινωθούν μοντέλα που θα βασίζονται στο Tizen 3.0. Το Tizen 3.0 προσφέρει υποστήριξη σε αρχιτεκτονική επεξεργαστή 64-bit, σε multi-user λογαριασμούς, ενώ υποστηρίζει καλύτερο 3D rendering κ.α.

Tizen 3.0

Tizen 3.0

Πηγή

Μάθε για: , , , , , ,

Συντάκτης: .

4 Σχόλια

 1. Ο/Η Αλέξανδρος Σ. λέει:

  2 τιτανες συνεργαζονται… Μένει να δούμε το αποτέλεσμα

 2. Ο/Η aris λέει:

  νταξει αμα δω και smart refrιgerator…..

 3. Ο/Η konstantinos λέει:

  μου θυμίζει τις γνωριμίες από ίντερνετ. έχει πολύ γέλιο. όλο περιμένεις περιμένεις να δεις και τίποτα η γκόμενα

 4. Ο/Η Jior999 λέει:

  Smart refrigerator με knox και region lock (εαν όμως καταψυξεις αρνάκι απο άλλο region ξεκλειδωνει φυσικά)

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.