Samsung Vivid Photo: Ετοιμάζει την απάντηση στο Live Photos της Apple

Ένα από τα χαρακτηριστικά που έφερε η Apple στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus είναι το Live Photos. Για όσους δεν γνωρίζουν, να πούμε ότι ουσιαστικά οι φωτογραφίες είναι σαν GIFs με ήχο, έχεις τη δυνατότητα να δεις μερικά δευτερόλεπτα πριν και μετά τη λήψη της φωτογραφίας.

Ο στόχος της Apple είναι να σου παρέχει περισσότερες πληροφορίες για μια φωτογραφία πέρα από την τελική εικόνα (κάτι σαν παρασκήνια θα λέγαμε). Όταν λοιπόν πατάς επάνω στην εικόνα, τότε “ζωντανεύει”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung θέλει να φέρει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και στο Samsung Galaxy S7. Θα ονομάζεται Vivid Photo ή Timeless Photo. Σε αντίθεση με το Live Photos της Apple, η Samsung δεν θα βάλει ήχο αλλά μόνο κινούμενη εικόνα.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί να μην είναι έτοιμο στην επίσημη ανακοίνωση του Samsung Galaxy S7 στις 21 Φεβρουαρίου και να δοθεί σε κάποιο update αργότερα.

Διαβάστε επίσης: iPhone 6s Live Photos: Πιάνουν διπλάσιο χώρο από τις κανονικές

galaxy s7 vivid photo, Samsung Vivid Photo: Ετοιμάζει την απάντηση στο Live Photos της Apple

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manolis

μπράβο, αυτό είναι καινοτομία!!! τι να τη κάνεις την καλυτερη μπαταρία και το κάτι διαφορετικό στο design, αυτό μας λείπει από την αγορά, να βλέπουμε gif τις φωτογραφίες μας!!!! :p

antonis

Αυτή η απλή αναδημοσίευση με σκοτώνει… Έχω το S4 ένα κινητό του 2013 και έχει το drama shot μέσα που ηχογραφεί σε ήχο το παρασκήνιο από την φωτογραφία.

viel

χαχαχαχαχα ειναι που υπηρχε…. και το εκλεψε η αππλε χαχαχαχαχαχαχμονο μπραβο στην ms (που αυτη το ειχε)

Impressive-Instant

Όχι που δεν θα ακολουθούσε…
Και στα Xperia υπάρχει αυτή η δυνατότητα εδώ και ένα χρόνο.

δημητρης

Δυο χρονια εχω ενα Lumia 1520 και πραγματικα οι καινοτομιες που βγαζουν τωρα, τις εχω βαρεθει στο κινητο μου, ειναι συνηθησμενα πλεον

GeorgePl85

Μα και τωρα στις καμερες των samsung υπαρχει στις επιλογες (ή μπορεις να το κατεβασεις απο το store) η επιλογη να τραβηξεις GIF. Oποτε ποια η διαφορα?

tasos

Lumia Living Images.

warlock

Το άρθρο είναι παραπληροφορηση και υμνει την Apple απλά, μπορεί να βαριοντουσαν κιόλας στο phonearena και να λέγανε τι μπαρουφα θα γράψουμε, τραγικό! Οι απαντήσεις είναι στα σχόλια 2 και 6!

MANOS

Ναι όλοι το είχαν και όλοι το κάνουν, ακόμη και αυτοί που δεν το είχαν/έχουν υπάρχουν εφαρμογές γι αυτό. Το θέμα είναι ότι η Apple το κάνει καλύτερα. Το κάνει πιο απλά, πιο όμορφα και πιο έξυπνα.
Αυτή είναι η Apple, παίρνει κάτι που ήδη υπάρχει και το φέρνει στα μέτρα της με αποτέλεσμα την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Τα παραδείγματα πολλά…

ΥΓ. Όχι δεν είμαι πρόβατο, από Apple μόνο ένα παλιό iPad έχω. Note4 και Lumia640xl χρησιμοποιώ.
Μπορεί να διαφωνώ με τις περισσότερες τακτικές της (γιαυτό και δεν παίρνω iPhone) αλλά τα καλά πρέπει να τα λέμε όπως κράζουμε και τα άσχημα.

azriel84

Ο MANOS τα λέει σωστά. Η Apple τα τελευταία χρόνια έχει περάσει από το “do it first” στο “do it best” και ας είναι και τρίτη. Και καλά κάνει αφού όλοι πλέον είναι ο κλέψας του κλέψαντος (και παλιά έτσι ήταν αλλά όχι σε τόσο κανιβαλιστικό βαθμό). Βέβαια που και που πετάνε και κάτι επικές καφρίλες βλ. NVMe storage στα 6S/6S Plus και αφήνουν τους άλλους να “χαίρονται” με την eMMC…

M25

Χαχαχα! Άρε Samsung… δεν παίζεσαι! Μη ξεχάσεις να καταργήσεις και την 3,5mm έξοδο ακουστικών και να βάλεις ασύρματα bluetooth ακουστικά! Ξέρεις εσύ…

ChrisG

Επειδή η apple αντιγραφήτα κάνει όλα σχεδόν…εγω συμβιβάζομαι με όλους αρκεί να το κάνουν καλά.ο ανταγωνισμός στην διάθεση του καταναλωτή.τα υπόλοιπα για τις εντυπώσεις…αν και το animated photo είναι μιά χαρά.

Paraksenos

@Manos Θα το δεχτώ μόνο τη στιγμή που θα μπορούν όλες οι συσκευές ταμπλετ/πισι/τηλέφωνα να τα αναπαραγαγουν. Για παράδειγμα το living images της νοκια/ms σε Windows Phone και Windows pcs είναι jpg και όταν το βάλω στο αντνροιντ είναι mpeg και παίζει σαν βιντεακι. Αυτό που κάνει η σαμσουνγκ είναι gif δηλαδή παίζει παντού αυτούσιο. Η απλ έχει κοινή μορφή για να παίζει παντού? Όχι, οπότε δεν μας κάνει..
Πχ θέλω να σου στείλω το σούπερ ουαου μοναδικό ζωντανό πράγμα που έβγαλα με το iPhone αλλά ουπς! Δεν έχεις το ίδιο iPhone με μένα κριμααααα (γελάει από μέσα του υστερικά)
Έτσι πάει φίλε μου, από καρτελοποιημένα πράγματα έχουμε πολλά, το θέμα είναι να τα απολαμβάνουμε όλοι μαζί! Εκεί χάνει η απλ.

MANOS

@Paraksenos

Δεν διαφωνώ, όπως είπα είμαι αντίθετος σε πολλά θέματα της, ένα είναι και αυτό.
Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο αρχείο θα παίζει σε όλες τις συσκευές της (iPhone,iPad,Mac,TV) οπότε για τους “φαν” της εταιρίας αυτό δεν είναι πρόβλημα.

ChrisG

εάν σήμερα όλοι κάνανε ότι λέει ο MANOS το θέμα των επεκτάσεων και των μορφών αρχείων θα ήταν 100 χρόνια πίσω.φανταστείτε σήμερα να έβγαζε κάποιος μία φώτο και να έπαιζε μόνο σε windows.τι άκυρο…ξενέρωμα.ένα εκ converters για ένα τόσο απλό πράγμα.το ότι η apple έχει ένα κλειστό οικοσύστημα ‘ωστε να αναγκάζει όλους παίρνοντας iphone να πάρεις ipad,mac κλπ…αυτό είναι αστείο.μονοπωλιο.ο Paraksenos έχει δίκιο.

MANOS

@ChrisG Μα και το αρχείο της Apple σαν Jpeg καταγράφεται οπότε αν το περάσεις σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή θα το ανοίξει κανονικά σαν εικόνα. Η κίνηση είναι αυτή που αναπαράγεται μόνο σε Apple συσκευές. Η μόνη διαφορά στο living images των Lumia στην προ Win10 εποχή είναι ότι αυτό που έκανες εγγραφή αποθηκευόταν σε δυο αρχεία, ένα Jpeg για ακίνητη εικόνα και ένα mp4 για την κινούμενη, δεν το λες και θετικό αυτό γιατί για να το στείλεις (το κινούμενο) σε άλλη συσκευή έπρεπε να πας να βρείς το αρχείο video με κάποιον File explorer, να το στείλεις και μετά εκείνος στην συσκευή του να το κάνει edit και να σβήσει την κατάληξη (.tnl) ώστε να παίζει σαν απλό mp4. Με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε να κράζεις και τη Microsoft γιατί τα living images με το update στα win10 (όλα σε ένα αρχείο Jpeg πλέον όπως της Apple) 8a στέλνονται και θα παίζουν μόνο σε win10 συσκευές PC/Phone, το ίδιο ακριβώς δηλαδή που γίνετε k με της Apple. Tag gif που έκαναν εγγραφή οι υπόλοιπες συσκευές μπορεί να παίζουν παντού αλλά δεν έχουν ήχο και δουλεύουν με άλλη φιλοσοφία πιο χρονοβόρα οπότε χάνει σε ποιότητα όλη η φωτογραφία μετά.… Συνέχεια »

ChrisG

ναί βρέ Μάνο ως jpeg αποθηκέυεται λές να μην το ξέρω;μιλάμε για ένα φορμάτ δεκαετιών.σου είπα…φαντάσου να γινόταν.δεν είπα το αντίθετο.και συμφώνησα με τον parakseno στην λογική οτι όλοι θα πρέπει όπως το jpeg να ενοποιήσουν όλοι τα φορματ τους ώστε την εμπειρία ενός ατόμου να την απολαμβάνουν όλοι όπως μία φωτογραφία.δεν κράζω μόνο την apple αφού συμφωνώντας με τον parakseno δέχομαι και αυτό που είπε για την Microsoft και ότι άλλο ανέφερε.μην είστε τόσο “ευαίσθητοι” όταν αναφέρουμε το όνομα apple.σε γενικές γραμμές όμως ακόμη η apple έχει πολύ πιο κλειστό οικοσύστημα.εγώ είμαι υπέρ ενός ενοποιημένου φορμάτ και τύπος σύνδεσης αλλά και φόρτισης των συσκευών.χίλια καλλώδια για χίλιες συσκευές αγανάκτηση είναι.θέλω να έχω π.χ τρείς συσκευές-λειτουργικά και να κάνω γρήγορα και ενοποιημένα την δουλειά μου και στις τρείς.(φορμάτ,σύνδεση,φόρτιση).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.