SMART Ideas | Τιμήθηκε με το βραβείο 2008 Teachers’ Choice

, SMART Ideas | Τιμήθηκε με το βραβείο 2008 Teachers’ ChoiceΗ SMART Technologies ανακοίνωσε ότι το εκπαιδευτικό λογισμικό SMART Ideas, έλαβε το βραβείο 2008 Teachers’ Choice στην κατηγορία Αίθουσα Διδασκαλίας: Λογισμικό και Υλικό. Έπειτα από δύο γύρους αυστηρής αξιολόγησης, το λογισμικό SMART Ideas αναγνωρίστηκε σαν ένα έξοχο εργαλείο εκπαίδευσης και παρουσιάστηκε στο τεύχος Ιανουαρίου 2008 του περιοδικού Learning. Το λογισμικό επιτρέπει στους χρήστες να αναπαριστούν οπτικά συνδέσεις μεταξύ ιδεών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως την ανάλυση, την οργάνωση, τον καθορισμό και την ανταλλαγή ιδεών.

Τα βραβεία Teachers’ Choice θεσμοθετήθηκαν το 1994 και διοργανώνονται κάθε χρόνο από το περιοδικό Learning. Οι αξιολογήσεις των υποψήφιων προϊόντων γίνονται αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δοκιμάζουν την κάθε λύση στην πράξη στην αίθουσα διδασκαλίας και ανακηρύσσουν νικήτρια αυτή που ξεχωρίζει. Το βραβείο αφορά προϊόντα με πλούσια ύλη διδασκαλίας, που είναι σχεδιασμένα για να ενισχύουν την αλληλεπίδραση μέσα στην αίθουσα. Η τελική κρίση καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα, την ευχρηστία, την καινοτομία και την όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή της λύσης στην διδασκαλία. Τα βραβεία Teachers’ Choice αυτής της χρονιάς αναγνώρισαν τα καλύτερα βιβλία, βοηθήματα διδασκαλίας, εκπαιδευτικά παιχνίδια, λογισμικό, ιστοσελίδες και γενικά οτιδήποτε απαιτείται για την διδασκαλία στην αίθουσα.

Σχετικά με το λογισμικό SMART Ideas
Το λογισμικό SMART Ideas επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς και τους διδασκόμενους να δημιουργούν πολυεπίπεδο υλικό διδασκαλίας, χρησιμοποιώντας πολύχρωμα σύμβολα, βέλη και εικόνες για να ενισχύσει το περιεχόμενο, το οποίο προέρχεται από όλα τα μαθήματα. Σε κάθε σύμβολο μπορεί να προστεθεί άπειρος αριθμός επιπέδων, μαζί με συνδέσεις σε αρχεία video και ήχου, σε έγγραφα, σε φωτογραφίες, σε παρουσιάσεις και ιστοσελίδες. Το λογισμικό SMART Ideas περιέχει μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη εικόνων και μια πολύγλωσση βιβλιοθήκη προτύπων, που περιλαμβάνει περίπου 5.000 θεματικές εικόνες και ακόμα μια συλλογή από ενσωματωμένα πρότυπα που βοηθούν τους εκπαιδευτικούς να εξοικονομούν χρόνο και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μαθητών στο μάθημα τους τους. Στο τέλος του μαθήματος, τα διαγράμματα και τα σχήματα, μπορούν να εξαχθούν στο Microsoft Word, το Appleworks ή να αποθηκευθούν σε αρχεία HTML για να αποσταλούν με e-mail ή να τοποθετηθούν εύκολα σε ένα website. Το λογισμικό SMART Ideas μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προσωπικούς υπολογιστές, ενώ συνεργάζεται ιδανικά με τους διαδραστικούς πίνακες SMART Board™ και την διαδραστική οθόνη αφής Sympodium.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Smart

Smart ForStars concept, Ένα όχημα με media player και βιντεοπροβολέα

Η Smart είναι γνωστή για τα ιδιαίτερα οχήματά της, αλλά αυτή τη φορά κατάφερε να δημιουργήσει ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον concept με αναπάντεχες τεχνολογίες. Το Smart ForStars είναι το πρώτο αυτοκίνητο με βιντεοπροβολέα στο ρύγχος για να βλέπετε τις ταινίες σας, όπου και αν… παρκάρετε!

Gear Smart

Smart eBike, Ηλεκτρικό ποδήλατο για την πόλη και όχι μόνο

Η Smart, που είναι γνωστή για τα αυτοκίνητα πόλης που κατασκευάζει, έχει ετοιμάσει το Smart eBike, τη δική της πρόταση στην κατηγορία των ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης, η οποία υπόσχεται αυξημένη αυτονομία, καθαρή χρήση με ειδική αλυσίδα που δεν αγγίζει τα ρούχα του αναβάτη, θέσεις για το smartphone και ανάκτηση ενέργειας σε κάθε φρενάρισμα.