ΗΠΑ: Ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ μέσω του smartphone

Σε μια νέα εποχή ως προς τις τραπεζικές συναλλαγές ετοιμάζονται να περάσουν οι ΗΠΑ, καθώς η JPMorgan Chase ανακοίνωσε ότι οι πελάτες της θα μπορούν να τραβήξουν χρήματα από ATMs χωρίς να χρειάζεται να έχουν την κάρτα τους.

Η αναβάθμιση των ATMs θα ξεκινήσει να γίνεται μέσα στη χρονιά και μέσω του smartphone app θα μπορούν να γίνονται οι αναλήψεις.

Αυτό είναι μόνο το πρώτο στάδιο της αναβάθμισης που θα κάνει η JPMorgan Chase, καθώς αργότερα θα ακολουθήσει η πρόσβαση μέσω NFC σε τραπεζικούς λογαριασμούς με υπηρεσίες όπως το Apple Pay και το Samsung Pay. Οι πελάτες των τραπεζών θα είναι και πάλι σε θέση να χρησιμοποιούν τις κάρτες τους, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τα νέα μηχανήματα θα ανεβάσουν στα 3000 δολ. το όριο ανάληψης κατά τις ώρες λειτουργίας των τραπεζών (κάτι που εμάς εδώ δεν μας απασχολεί προς το παρόν). Στις μελλοντικές αλλαγές είναι η δυνατότητα πληρωμής λογαριασμών από μηχανήματα ATM.

Ωστόσο η JPMorgan Chase δεν είναι η μόνη τράπεζα που θα επιτρέψει στους πελάτες της να τραβούν χρήματα μέσω του κινητού, το ίδιο θα κάνουν κι άλλες τράπεζες όπως η Bank of America και ελπίζουμε σύντομα να δούμε τις ίδιες κινήσεις και στην Ευρώπη.

smartphones withdraw cash from atms, ΗΠΑ: Ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ μέσω του smartphone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kalagas

Πλάκα μας κάνουν?
Η Πειραιώς (δεν ξέρω αν το έχει και άλλη Τράπεζα Ελληνική) το έχει κάτι χρόνια αυτό με την εφαρμογή Winbank ΛσΛ (https://www.winbankapps.gr/el/LSL/LSLAppInnerPage).
Και σηκώνεις λεφτά χωρίς κάρτα, μπορείς να στείλεις πχ τον κωδικό που σου έρχεται σαν SMS στο παιδί σου που σπουδάζει σε άλλη πόλη κ να πάει από ένα ΑΤΜ της Πειραιώς και να σηκώσει λεφτά επίσης χωρίς κάρτα…

Thanos

Κι εδώ μπορείς να βγάλεις χρήματα χωρίς κάρτα μέσω της εφαρμογής λεφτά στο λεπτό της Πειραιώς

Nick Greek

Κι εδώ στη Γερμανία γίνεται πόσο καιρό τώρα αυτό!

Manolis

γενικά ενώ είναι μπροστά στην τεχνολογία οι ΗΠΑ, πολλές υπηρεσίες τους είναι για γέλια και έχουν μείνει και πολλά χρόνια πίσω!!!

πχ όταν πρωτοχρησιμοποίησα κάρτα με τσιπάκι πάνω εκεί (από μια Αγγλική τράπεζα) τη κοιτούσαν σαν να είναι τηλεκάρτα!!! :p

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Apple Pay

Apple Pay Later: Διαθέσιμη η υπηρεσία “αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα”

H υπηρεσία Apple Pay Later γίνεται διαθέσιμη σε περιορισμένο κοινό στις ΗΠΑ, που θα μπορεί να δανείζεται χρήματα μέσω της εφαρμογής Wallet.

Business Apple Pay PayPal

Στο “στόχαστρο” των τραπεζών το Apple Pay και η PayPal

Μία ομάδα τραπεζών εργάζεται επάνω σε ένα νέο ψηφιακό πορτοφόλι με στόχο να “καταρρίψει” το Apple Pay και την PayPal και να κατακτήσει την πρωτιά.

Software Apple Apple Pay iPhone

H Apple παρουσιάζει το Tap To Pay και μετατρέπει το iPhone σε POS

Η Apple με το Tap To Pay ταράζει για τα καλά τα νερά των ανέπαφων συναλλαγών, κάνοντας το iPhone τερματικό.

Business Apple Pay Bitcoin PayPal

H AMC Theaters δέχεται πλέον πληρωμές με bitcoin

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Adam Aron, είπε ότι η AMC Theaters δέχεται επίσης Ethereum, Bitcoin Cash και Litecoin για online αγορές και ότι πληρωμές μέσω Apple Pay, το Google Pay και το PayPal.