Sony: Επισημοποίησε την πολιτική αναβάθμισης των κινητών της

Sony επισημοποίησε πολιτική αναβάθμισης κινητών, Sony: Επισημοποίησε την πολιτική αναβάθμισης των κινητών της

Η Sony έχει ήδη παρουσιάσει τρία smartphones μέσα στο 2018, ενώ φαίνεται να ετοιμάζεται για την ανακοίνωση της φετινής της ναυαρχίδας στο επερχόμενο Mobile World Congress. Μαζί της ίσως δούμε και αλλά νέα κινητά.

Ενα θέμα που έχουν εδώ και χρόνια οι κατασκευαστές Android smartphones είναι η ασυνεπής διάθεση των νεότερων εκδόσεων του λειτουργικού της Google. Γι’ αυτό τον λόγο, πολλές εταιρείες δεν επισημοποιούν την πολιτική αναβάθμισης τους. Πριν λίγο όμως, η Sony δημοσίευσε το χρονοδιάγραμμα ενημέρωσης των smartphones της, δείχνοντας τον δρόμο σε άλλους ανταγωνιστές. Συγκεκριμένα, η Ιαπωνική εταιρεία γνωστοποίησε πως στόχος είναι οι high-end συσκευές της να αναβαθμίζονται στο νεότερο Android λογισμικό για δυο χρόνια από την ανακοίνωση τους.

Sony επισημοποίησε πολιτική αναβάθμισης κινητών, Sony: Επισημοποίησε την πολιτική αναβάθμισης των κινητών της

Όσον αφορά τις πιο οικονομικές, mid-range προτάσεις, ο κατασκευαστής τόνισε πως ενδέχεται να αποφασίσει κατά της κυκλοφορίας ενός update σε κάποιο μοντέλο του οποίου το hardware μπορεί να μην διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία. Όμως δεν προσδιόρισε ακριβώς για ποσό καιρό θα λαβαίνουν σίγουρα κάποιες αναβαθμίσεις. Η Sony επίσης κατονόμασε συγκεκριμένα τα smartphones που θα λάβουν την ενημέρωση ασφαλείας του Android για τα γνωστά (πλέον) Meltdown και Spectre κενά. Οι συσκευές είναι οι εξής: Xperia XA1 / XA1 Ultra / XA1 Plus, L1, XA2 / XA2 Ultra, L2, X Performance, X, X Compact, XZ, XZ Premium, XZs, XZ1, XZ1 Compact.

Ας ελπίσουμε πως η Sony θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα εξακολουθήσει να ενημερώνει τα high-end smartphones της για δυο χρόνια το καθένα. Ευελπιστούμε επίσης σε μια μακροχρόνια πολιτική αναβάθμισης και για τα mid-range μοντέλα. Όπως και να έχει, θέλουμε να πιστεύουμε πως ο κατασκευαστής δεν θα ξεχάσει εύκολα κανένα από τα «παιδιά» του.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jo

Η Sony είναι πολύ συνεπής συις αναβαθμίσεις

NikosAr

Μόνο εμένα δεν πείθουν οι ανακοινώσεις των κατασκευαστών με Android …. ήμαρτον τι ακούμε … πάρτε το δικό μου κινητό και θα έχεις για 2 χρόνια update * στις ναυαρχίδες … σε ιθαγενείς αναφέρονται για κάτι που θα έπρεπε να είναι ο κανόνας σε τόσο ακριβές συσκευές που ανταγωνίζονται πλέον τα pc …

Solon

Έχω δουλέψει όλες τις εταιρίες και η μόνη εταιρία που σέβεται τον καταναλωτή στο θέμα των αναβαθμίσεων είναι η Sony. 2χρόνια μετά την κυκλοφορία της συσκευής δίνει λειτουργικές αναβαθμίσεις στα καλά της μοντέλα. Ελπίζω η νέα ναυαρχίδα της να με καλύψει και να ξαναγυρίσω στους γιαπωνέζους.

Κώστας Ζ.

@NikosAr ελπίζω να εννοείς οτι ανταγωνιζονται τους υπολογιστές σε θέμα τιμής, και μόνο.

γιωργος.

μετα το σαμσουνγκ σ7 περιμενω πως και πως το νεο σονυ και να γυρισω επιτελους στην αγαπημενη σονυ

Ανδρέας

Μακάρι να τηρήσει τα 2 χρόνια και μακάρι να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι κατασκευαστές. Δυστυχώς όμως, το θέμα αναβάθμιση στο Android είναι απλά χαόδες και γελοίο. Και η ελευθερία που δίνει το Android στο θέμα παραμετροποίησης είναι δίκοπο μαχαίρι. Όλοι οι κατασκευαστές ανεξαιρέτως αφιερώνουν πόρους στο να αναπτύσσουν τα δικά τους skin / apps κλπ, λες και η πλατφόρμα που δίνει η google είναι ημιτελής. Και μετά όταν έρχεται η ώρα της αναβάθμισης φυσικά και δεν θέλουν να αφιερώσουν επιπλέον πόρους να τροποποιήσουν τα πάντα για την νέα έκδοση σε παλιές συσκευές, προτιμούν απλά να πουλήσουν καινούργιες. Και τα 2 χρόνια που τάζουν (και με το ζόρι τηρούνται) είναι πάλι λίγο. Με καλογραμμένο OS και εφαρμογές, μια συσκευή άνετα βγάζει 4+ χρόνια. Έχοντας περάσει τα τελευταία 6 χρόνια από 3 Android και 2 Windows Phone συσκευές έχω φτάσει από εκεί που θαύμαζα το Android για την ευελιξία και την ελευθερία του, πλέον να ζηλεύω το iOS γιατί απλά είναι ομοιόμορφο σε όλα τα iPhone και παίρνει άμεσα όλα τα update για τουλάχιστον 4+ χρόνια. Ίσως αν η Google ανάγκαζε τις εταιρίες να προσφέρουν τις συσκευές τους με stock Android και με τους όρους να απαγορεύεται να το πειράξουν και να… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.